• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Bu tablet bilgisayarın elektriğe ihtiyacı yok; zaten şarjı da hiç bitmiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu tablet bilgisayarın elektriğe ihtiyacı yok; zaten şarjı da hiç bitmiyor
Piyasada tahmin ettiğinizden bile çok daha fazla tablet bilgisayar bulunuyor. Birçok ülkede sadece Samsung ve iPad gibi markalar ön planda olsa da aslında durum bundan çok daha farklı.















Desingboom isimli siteyse; yaptığı bir yarışmayla geleceğin bilgisayar tasarımlarını ön plana çıkarmak istedi. Fujitsu Desing Award 2011 adı altında yapılan ve 3,000 civarı farklı tasarımın katıldığı yarışmayıysa, Ecopad isimli bir tasarım, jüri özel ödülüyle birlikte kazandı.
Ecopad'ın çalışma mantığı tamamen "greener computing" yani doğa dostu bir şekilde çalışmaya dayanıyor. Piezoelektrik (Basınca dayalı elektrik.) olarak bilinen bir teknolojiyle, tabletin şarjının sürekli dolması sağlanıyor. Ecowizer'e göre ortalama bir tablet bilgisayar kullanıcısı, cihaza günde 10,000 kereden fazla kez dokunuyor. Yapılan tasarımsa uygulanan bu basıncı enerjiye dönüştürmeye odaklı ve her dokunuşta ortaya çıkan enerjiyi, dokunmatik ekranın altındaki bir başka haznede depolamaya yönelik.
Hali hazırda bulunan dokunmatik ekranlar ile kullanılabilir gibi gözüken sistem, bilindik şarjlı ürünleri ortadan kaldırabilecek gibi gözüküyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ChavRash


ss06

ss06

Üye
keşke yapsalar şu işi çok güzel bir sistemmis teşekkürler bilgi için
 

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
enteresan inşallah olur
 
technoblue

technoblue

Üye
peki zeki müren de bizi görecek mii:aman2: vay arkadaş neler oluyor hayatta. çok iyiymiş ya helal olsun adamlara darısı şarjı bitmeyen smartphone'lara :)..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ocean258

OğuzcanAbi

Üye
ilgincmis
 
mobilegeek

mobilegeek

Üye
Tablet PC tasarımları giderek çılgınlaşıyor. :oke:
 

ismailcan0

Üye
Keşke yapılsa da şarj derdinden kurtulsak.
 

duşom

Üye
Aslında çok mantıklı düşünülmüş.:hmmm Notebook'u şarj etmektende bıktım onlarda kesinlikle böyle bir teknoloji olmalı.:naughty:
 

pelın_

:oke:
 
Masha

Masha

Üye
:bye2: o zaman bay bay hepiniz :) hoşgeldiniz tabletler :)
 
Ocean258

Ocean258

Üye
eğer bunu yaparlarsa satış rekoru kırarlar bence :) ısterlerse dıger bılgısayarlara android 10.0 cıkarsınlar :)) şarj bıtmıyor ne demektır abı ya.. superr olur
 
goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
güzel dusunulmus bu hayata gecerse elektrıge ıhtıyac olmayan ozellıklı baska zımbırtılarda cıkar helal olsun
 
[Cenk]

[Cenk]

Üye
İlginç :hmmm
 
ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Seri üretimde maliyeti epey düşük olacaktır hatta iPad fiyatında seyir edecektir belki biraz daha pahalı olabilir fakat teknik açıdan iPad'dan aşağı kalır bir yanı olmazsa bu şarja ihtiyaç duymayışı ile birlikte bütün tabletleri çöpe attırır, fiyatı hak eden bir ürün çıkabilir piyasaya. Böyle teknolojilere ihtiyacımız var tüketimin büyümesiyle dünya daha da kötüye gidiyor.
 
Ocean258

Ocean258

Üye
Devrim yaparlar wallahı :)) paranın gozunede vururlar )) ınsallah cıkar
 
phasan

phasan

Üye
İnşallah olur
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
aslında çok güzel bir cihaz ama bataryası varsa ve çıkmıyorsa o zaman sakat :D bizim arkadaşta psp go vardı(ne biçim bi alettir,şeklinde meymenet yok :ehe),bir keresinde kapatacak mıydı neydi,cihaz bi dondu,zorla 10 dakikada ekranı kapatabildi,ama açma kapama dügmesinin yanındaki ışık far gibi yanıp yanıp sönüyordu :ehe.neyseki bi süre sonra durabildi.yoksa şarjı bitene kadar beklicek.şimdi bu bilgisayarda şarj olayı yok,batarya da çıkmıyorsa böle bi durum oldugunda direk garantiye :D
 
Ocean258

Ocean258

Üye
psp go yu ornek alıp bunun ıcın bırsey dusunmuslerdır sanırım..))) bende bu tarz sorunlarla ılgı bı extra koymuslardır kesınlıkle
 
serinaga

serinaga

Üye
Adından da anlaşıldığı üzere olay sadece teoriyi pratiğe dönüştürme aşamasında. Teorik olarak 10.000 defa bir tablete kaç kişi dokunur ? Şahsen ben bırakın 10.000'i 1000 defa bile dokunacağımı sanmam. O zaman şarj hapı yuttu. Tek bir teknolojiyle olmaz, mesela güneş pili de koysa ışığı gördüğü sürece şarj olur. Tableti sağa sola çevirdikçe manyetik dinamo ile takviye şarj olur. NASSI FİKİRLER AMA :)
 
Ocean258

Ocean258

Üye
gayet mantıklı olabılır yanı :)) senle bu ısın toptancılıgına mı gırsek? :)))
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt