1- Tt Bigtyphoon:
artıları
+İşlemcinin üstüne çok iyi oturuyor ve bunu 4 vidalı sıkıştırma ayarına borçlu.
+Fanı üstünde olduğu için,kasanın yan kapaktaki fanından direk yararlanıyor ve dışarıdaki soğuk havayı direk işlemcinin üstüne veriyor
+Fiyat olarak performans için ekstra 12cm 2000 rpm fan almam gerektiği için ninja ile aynı ama 1.300 rpmlik fan bana yeter diyorsanız en ucuzu
+Blok olarak en büyük cpu bloğu bunda var
+Fanı değiştirme esnekliği sayesinde daha hızlı fan ile daha iyi soğutma
eksileri
-Çok ağır
-Takması çok zor,o nedenle ben 4 vidayı sıkıştıran somunları atıp yerine silindir sıkıştırıcı aldım.
2- Sycthe Ninja
artıları
+Takması kolay
+Çok ağır değil
+Fansız geldiği için istenilen 12cm lik performans fanının takılması
eksileri
-İşlemcinin üzerine tam oturma sorunu var.sıkıştırma ayarı olmadığı için 2 takma deneyimimden sonra teste geçtim.Arctic silver beyaz macunlar gibi yumuşak değil o nedenle sıkıştırmak gerekiyor.
-Takılan fan benim İntel anakartın 1.rem slotunu kapatıyor.o nedenle 2-4 memory slotlarını kullandım.Yani 4 tane memory kullanmanız imkansız.
-Fan sıkıştırma aparatı kuzey köprüsü ile çakıştı.sağ sol ince ayar çekerek ancak taktım.
-Soğutma için takılan Alüminyum plakalar kasa yan kapak ile paralel olduğu için yan kapak fanının verdiği direk havadan yararlanamadı.
-Takma çıkarma anında eğer anakart kasada ise işlemci plakasına zarar verme riski.
3- Zalman-9500Led
artıları
+Takması ve çıkarması en kolay soğutucu
+En hafifi
+Bakır soğutma plakalarının yelpaze şeklinde olması sayesinde,kasa yan kapak fanından yaralanma
eksileri
-2 vidalı ve esnek sıkıştırma aparatları ile cpuya tam baskı yapamamak
-9cm lik fanı 12cm lik performans fanları ile değiştirememek.
-Fiyat olarak en pahalısı
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
aynı sitede diğer soğutucular hakkında bilgi ve karşılaştırmalarda var..
başka çok var ama zalman soğutmada biraz geri ama süper sessiz
TT yüksek değerlerde bile soğutma iyi + sessiz ben bunları çıkardım...
GlacialTech 5700MC ve 7700MC hocam bunlarda sana uyar
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız