Böyle Bir Matematik Sorusu Olur Mu ??? :))) çok komik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Böyle Bir Matematik Sorusu Olur Mu ??? :))) çok komik
:ehe

• Beğen
Tepkiler: balyoz61

Candy

Candy

Üye
Elbette olur. Gayet mantıklı bir soru.. 21 sayısı 3 e bölünen bir sayı dolayısıyla olayda 3 kişi var. Dolayısıyla mert levent'in oğlı olduğuna göre levent kendisi de bülent'in oğludur. Yani ilk sorunun cevabı levent. Diğeri ise Mert 3 balık levent iki katı 6 balık bülent de onun iki katı 12 balık tutmuştur ki toplam 21 olmuştur.. :) saygılarımla... :)

3rhan336

3rhan336

Üye
vay beee :)

Candy

Candy

Üye
yaa ;)

Feel It

Feel It

Üye
Soru hiç de güzel değil şimdiki eğitim sistemini şiddetle kınıyorum özellikle 1-2-3. sınıfların soruları.. Çocuklara acayip sorular soruyorlar ! Akla mantığa uymayan desem yanlış olur çocuğun anlayabileceği sorular sorulsa 1-2 soru yazmışlar ardından başka yöntem hiç pratik diye birşey yok kitaplarını inceliyorum resimden başka birşey yok hep göz süsleme sanatları.. Sn. M.E.B. Nimet Çubukçu bu konuya yakın mercekten bakarsa iyi olur diye düşünüyorum. :oke:

zibidi39

zibidi39

Üye
işte bu yuzden matematıgı sewmıorum :D

Candy

Candy

Üye
Evet kitapların gözden geçirilmesi lazım ama her şeye rağmen matematiği seviyorum :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben matematikten hiç anlamıyorum bir zayıfım matematik zaten .... az çektirmiyor matematik bana :D

Candy

Candy

Üye
Peki sayın Burcu Hanım değerli büyüğüm; Öğretmenim.
Size bu soruyu küçüklüğünüzde sorsalardı ne yapardınız ?
Arkadaşım bu soru ders kitaplarında yer alan ve çocuklara sorulan bir soru değil.. SBS veya ÖSS de çıkmayacakk bir soru.. Bulmaca ve eğlence sayfalarında çıkan sorular.. Başında "ilginç" demişler zaten.. Hayal gücünü çalıştırmak için biraz ...

Feel It

Feel It

Üye
İlk Soru çok komik gerçekten..
Bülent'in oğlunun adı da Mert'tir. Levent Ersoy ve Bülent Ersoy çiftinin oğlu :kop:

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşım bu soru ders kitaplarında yer alan ve çocuklara sorulan bir soru değil.. SBS veya ÖSS de çıkmayacakk bir soru.. Bulmaca ve eğlence sayfalarında çıkan sorular.. Başında "ilginç" demişler zaten.. Hayal gücünü çalıştırmak için biraz ...

Neyse tamam siz haklısınız.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:):)

Candy

Candy

Üye
Hayır onlar dede baba ve torun gibiler. Bülent dede.. Levent baba.. Mert de torun.. :)

turkordu

turkordu

Üye
Çok zor değilmiş.

Feel It

Feel It

Üye
Yoksa soruyu hazırlayan sizmiydiniz ? :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt