Birinci Sayfa Windows Phone 8 uygulaması (GÜNCELLENDİ)

Sponsorlu Bağlantılar

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Sayfa yüklenmemesi konusunda haklısınız. Uygulama yayınlama surecinde bizi zorlayan bir konu oldu ilk güncelleme de çözeceğimizi umuyorum . Değerli yorumlarınız için çok tşk.
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Emeğinize sağlık benim çok hoşuma gitti ama keşke birinci sayfayı tam ekranda büyütebilseydik çok daha memnun kalırdım şahsen, biraz küçük geldi bana.

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Beğeniniz bizi mutlu etti tşk. Gazetelerin Tam ekran açılması konusunda aldığımız geri bildirimler oldu ve bu anlamda bir güncellemeyi yakın zamanda gerçekleştireceğiz.

sympatico

Üye
Uygulamayı yapan arkadaşlar burayı okursanız diye yazayım , bu şekılde çirkin arayuzlu uygulamalar yapmayın , bi ekıp olarak çalısmıyosunuz galiba en azından dizayn dan şekilden zeminden gozden nızamdan anlayan biriden fikir alın , google gorsellerden resim kopyalayarak uygulama sımgesi de yapmayın , bi iphone daki arayuze bide wp8 deki uygulamaların arayuzune bakınca insanın canı acıyor telefona verdigi paraya , symbianın ilk zamanlarındakı gorsel anlayısta kalmışsınız gibi bisey

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.İyi kötü tüm yorumlar tarafımızdan değerlendiriliyor. Uygulamayı yapan arkadaş olarak eleştirilerinizi dikkatle okudum. Bahsi geçtiği gibi İOS kalitesinde uygulamalar yapmak için bu tarz girişimlerin yapıcı eleştirilerle desteklenmesi bence önemli. Bende hali hazırda Lumia 920 kullanıcısıyım. Uygulamayı yaparken Android ve İos ta popüler benzer uygulamaları inceledik ve abartıldığı gibi değil maalesef. Amacımız ortaya bir Flipboard çıkarmak değildi. Kullanıcı adına öncelikli olarak işlevini yerine getiren basit sorunsuz ve sade arayüzüyle içeriğe hızlıca ulaşmayı sağlayan bir uygulama yapmaktı. Evet arka plan Google dan evet amatörce evet eksikler var işte bu nedenle buradaki dostlardan yardım talep ettik bu sayede daha kaliteli albenisi olan ve diğer platformlar tarafından kıskanılan uygulamalar yapmak kolaylaşacaktır. Bu sinerji ile platform emin olun ki hak ettiği büyüklüğe ve kaliteye ulaşacaktır. iyi ve kötü takdir eden tüm dostlara tekrar teşekkür ederiz.

• Beğen
Tepkiler: hknaksy, Dtn ve ceza87
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Tasarımın google dan alınmış olması hiç umrumda değil :) Birleşimi ve sadeliği güzel ve ben sevdim. Artık dokunmatik ekranların olduğu bir çağdayız, tasarımlarda artık gerçek doğadaki düğmeler gibi kabartma efektli düğmelerin olduğu bir çağı aştık, çizgisel bile olsalar sade ve şık olan benim için daha güzeldir. Ios un tasarımını bir tasarımcı olarak beğenmiyorum. Artı ios7 de adamlar tasarımlarını sadeleştirip wp8 dekilere benzettiler.

• Beğen
Tepkiler: teAtalay, mrtaksy ve hknaksy

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Beğeniniz bizi gerçekten çok mutlu ediyor. tşk. İos konusunda fikirlerinizi paylaşıyorum. Sir Jonathan İve tarafından tasarlanan İOS 7 şüphesiz ki Android ve WP karışımı bir sistem halini aldı. Bunu yaparken hedefledikleri kesinlikle minimalizm ve işlevsellik. Bence Wp 8 sahip olduğu yaklaşım ve geliştiricilere sunduğu imkanlar açısından bu özelliklere zaten sahip. Açıkçası bende bir tasarımcıyım uygulamayı geliştirirken yaşadığımız zaman sorunlarına rağmen hedefimiz basitlik ve işlevsellikti. Planladığımız güncellemeler ile seviyemizi daha yukarı çıkarabileceğimizi umuyorum. Bu nokta da ricamız bizi takip etmeye devam ederek hem bu proje hem de planladığımız yeni projeler için değerli görüş destek ve önerilerinizi bizden esirgememeniz. Yaptığınız bu paylaşım için tekrar tekrar teşekkürler .

sympatico

Üye
Beğeniniz bizi gerçekten çok mutlu ediyor. tşk. İos konusunda fikirlerinizi paylaşıyorum. Sir Jonathan İve tarafından tasarlanan İOS 7 şüphesiz ki Android ve WP karışımı bir sistem halini aldı. Bunu yaparken hedefledikleri kesinlikle minimalizm ve işlevsellik. Bence Wp 8 sahip olduğu yaklaşım ve geliştiricilere sunduğu imkanlar açısından bu özelliklere zaten sahip. Açıkçası bende bir tasarımcıyım uygulamayı geliştirirken yaşadığımız zaman sorunlarına rağmen hedefimiz basitlik ve işlevsellikti. Planladığımız güncellemeler ile seviyemizi daha yukarı çıkarabileceğimizi umuyorum. Bu nokta da ricamız bizi takip etmeye devam ederek hem bu proje hem de planladığımız yeni projeler için değerli görüş destek ve önerilerinizi bizden esirgememeniz. Yaptığınız bu paylaşım için tekrar tekrar teşekkürler .

benim için ve sanıyorum ki bi çok kişi için gazetenin en eglenceli yeri en arka sayfasıdır ,

planlarınızda . birinci sayfa gibi , son sayfa uygulaması da var mı ? Yada yakın zamanda uygulamaya eklenebilir mi ?

serinaga

serinaga

Üye
Uygulamayı yapan arkadaşlar burayı okursanız diye yazayım , bu şekılde çirkin arayuzlu uygulamalar yapmayın , bi ekıp olarak çalısmıyosunuz galiba en azından dizayn dan şekilden zeminden gozden nızamdan anlayan biriden fikir alın , google gorsellerden resim kopyalayarak uygulama sımgesi de yapmayın , bi iphone daki arayuze bide wp8 deki uygulamaların arayuzune bakınca insanın canı acıyor telefona verdigi paraya , symbianın ilk zamanlarındakı gorsel anlayısta kalmışsınız gibi bisey

Bir konuda eksiğiniz olduğunu düşünüyorum, hiçbir market durduk yere bir anda dört dörtlük uygulama yapmadı. Belli bir süreçten geçtiler, elbette başta eksikler olacak, arkadaş geri dönüşler için açıkça bilgi toplamaya çalışıyor, kalkıpta " çirkin uygulama yapmayın " gibi eleştirilerin gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Sadece fikirlerinizi belirtmeniz yeterliydi. Uygulamayı yapan arkadaşı kutluyorum, bence bir başlangıç için son derece başarılı bir arayüz olmuş, özellikle tarayıcı çok hoş, bence tarayıcı üzerinde yoğunlaşıp wp8'e iyi bir tarayıcı kazandırmanız çok harika olurdu. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum ...

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve hknaksy
teAtalay

teAtalay

Üye

Öncelikle selamlar, takip ediyor musunuz bilmiyorum ama Pishti vb 10-15 uygulamayı yazan kişiyim. Şöyle bir kaç şey belirtmek istiyorum;

Bir kere en bir uygulama bile olsa yazan kişi ile aynı memlekette yaşıyorsunuz ve Windows Phone Store'da 3-5 Türk yazılımcı var. Bu yüzden ilk önce saygı duymanızı beklerdim. Microsoft bu konuda Türkiye'de hiç bir destek vermiyor, kaynak inanılmaz az, destekçi yok, kullanıcı sayısı az ve bu yüzden reklam-sponsor alınamıyor vb. bir çok eksikliğini hissediyoruz Türkiye'de Windows Phone uygulaması yazmanın. Ancak bu eksiklikler kapanır, yazılımcılar kendini her gün geliştiriyorlar. Önemli olan yazılımcılara karşı olan tavır ve yorumlardır. Şimdi ben Pishti'yi yazdım, bahsi geçen grup bu uygulamayı yazmışlar, soruyor musunuz hiç bu uygulamalar ücretsiz siz neden bunları yazıyorsunuz, ne karınız oluyor? Hiç bir karımız olmuyor sayın kullanıcılar. Bunu gözden kaçırmayın. Bu sebeplerden ötürü orta seviye bir yazılım yapan bir geliştiriciye bile (Uygulamalarımdan çok iyi biliyorum) lütfen düzgün yorumlar yapınız. 1 yıldız vermeyin demiyorum, veriyorsanız sebebini belirtin, düzeltilsin. Onlarca 1-2 yıldız aldım sebebi yok.

Ayrıca uygulamaları yazarken ücretsiz sunduğumuz ve bu yüzden gelirin olmaması sebebiyle tasarımcılarla çalışma imkanımız yok, şahsen kendi adıma söylüyorum. Biz uygulamaları 2 kişi yazıyoruz, Client, Web Service, Database, XAML Tasarım ve Tasarım işlerinin hepsini biz yapıyoruz.

Lütfen biraz saygı duyunuz, sadece bize karşı da değil, anlamıyorum ülkem insanını, adamlar rekor kırmışlar en-US Store'da bizim store'da 3-5 review var, onlarda 2-3 yıldız. Sayın kullanıcılar, bu uygulamaların gelişmeleri için sizlerden çok güzel yorumlar bekliyoruz. Bir kaç Örnek vermek istiyorum iyiysiyle kötüsüyle;

Enes adlı kullanıcımız Caps uygulamamıza 3 yıldız vermiş ve yorumu : uygulamayi acip caps e tikladigimda beni uygulamadan atiyor bi kac gun boyle oluyor ondan sonra duzeliyor yani duzensiz umarim duzeltebilirsiniz / lumia 710 wp 7.8
Ece adlı kullanıcımız 1 yıldız vermiş yazı yok.
Burak adlı kullanıcımız BaglamaCal uygulamamıza 5 yıldız vermiş ve yorumu : Beğendim de eksikleri çok geçişler arası sıkıntılar oluyor güncelleme gerekli
Ali adlı kullanıcımız 1 yıldız vermiş yazı yok.
Kullanıcı adlı kullanıcmız Pishti uygulamamıza 4 yıldız vermiş ve yorumu : Süper yalnız 4 kişiyle oynama yok tek yıldlzl o yüzden kesdim ve online de olsa lider olur
Çağrı adlı kullanıcımız 1 yıldız vermiş ve Süper yalnız 4 kişiyle oynama yok tek yıldlzl o yüzden kesdim ve online de olsa lider olur.
yazmış. Ben Uygulama açılışında onlarca kez yazdım tamamen Random dağıtılıyor kartlar diye.

Buraya tabi küfürleri yazmıyorum. Küfür, hakaret edenlerde var.

Neyse sizleri saygı ve sevgiye davet ediyorum.

Uygulamaya gelince öncelikle elinize sağlık gayet güzel olmuş. Gözüme çarpanları belirteyim haberiniz olsun;

Sayfalarda appbar listboxlar'ın üstüne çıkmış biraz. Listbox'a appbar'ın minimized width'i kadar bottom margin verilmeli.
İnternet sitesine git için kullanılan animasyon gayet hoş ancak internet sitesine git yerine uygulamayı komple gazeteyi gösterecek şekilde başka bir, her panaromapageitem'da gazete sayfalarını gösterecek bir panaroma page'e navige edebilirsiniz.
İnternet sitesine git PanaromaPageItem'ında Flick çalışmıyor o gazete resminin üzerinde. Oradaki Listbox sanırım, o listbox'a manuel Flick eventi eklenmeli ki üzerinde parmak hareketi yapıldığında panaroma page'in item'ı gibi çalışabilsin.
Favoriler sanırım 6 tane ile kısıtlı, programatik bir sebebi yok sanırım bunun sadece sizin tasarımsal seçiminiz herhalde. Butonları küçültülüp daha kullanışlı bir favori sayfası geliştirebilirsiniz.
Son olarak bence PanoromaPage header'ın Height'ı düşürüp panaromapageitem'ların Height'ları büyültürseniz daha geniş ekranda daha kullanışlı bir deneyim sağlarsınız.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: serinaga, BrahimOkumus, ceza87 ve 2 diğerleri

sympatico

Üye
tamam sustum , vurmayın adam öldu

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Emre bey çok doğru yazmış ,
Şuan için sadece bekleyeceğiz,
Hem uygulama yeni çıkmış güncellemelerle daha iyi hale geleceğine inanıyorum,
Örnek veriyorum Nokia Care arayuzu çok sade ve basitti gelen guncelleştirmelerle iyi hal aldı.
Geliştiricinin bizden beklediği 5 yıldız ona mutluluk veriyor.Suan bir karı yok arkadasın.Yavas yavaş iyileştirmeler yapılır.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve teAtalay

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınızı ve görüşlerinizi dikkatle takip ediyoruz arkadaşlar verdiğiniz destek ile umuyoruz ki platformun gelişimi hızlanacak ve bizim gibi bu konuda elini taşın altına sokan herkese bir gelişme fırsatı doğacaktır. Yakın zamanda bir güncelleme hazırlığımız var . Bu konuda zaman sorunumuz olsa da bayram tatilinde elimizden geldiğince tatminkar bir gelişme kaydetmeyi umuyoruz. Bu mecrada söz sahibi olmak adına geliştirme yapan destek veren tüm dostlara hem teşekkür ediyorum hemde sonuna kadar bizimde desteğimizin onlarla beraber olduğunu belirtmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve teAtalay

sympatico

Üye
Benim aklım hep iphonun müzik çalarından bildiğimiz ' cover flow ' şeklinde olan gazete uygulamalarında kaldı , öyle bişey yapıp markete paralı koyun , böbreğimi satar alırım

mrtaksy

Üye
    Konu Sahibi
Woow işte aradığımız tutku bu :) Windows Phone henüz tanıma evresinde olduğumuz bir mecra ilerleyen çalışmalar da hedefimiz bu olacak zaten . Böbreğiniz bizim için değerli :):)

sympatico

Üye
Woow işte aradığımız tutku bu :) Windows Phone henüz tanıma evresinde olduğumuz bir mecra ilerleyen çalışmalar da hedefimiz bu olacak zaten . Böbreğiniz bizim için değerli :):)

Bi de bir özellik daha istiyeyim , biz bir saat belirleyelim örneğin sabah 9 , uygulama o saate tüm gazeteleri indirip hazırlamış olsun , sonra bize postacı gibi gazeteleriniz geldi diye bildirim versin , cover flow şeklinde bi arayuz varsayıyorum sonra biz oradan istediğimizi hemencecik okuyalım olur mu , olabilir

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk: güzel uygulama

serinaga

serinaga

Üye
Konunun tatlıya bağlanması sevindirici, yüreklendirme her zaman başarı üstüne başarıyı getirmiştir :good: , gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyor olacağız ...

• Beğen
Tepkiler: hknaksy
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Sanırım arada bazı gazetelerin başlıkları yayınlanmıyor, ona bi el atsanız süper olacak benim için sorun yokta halk hizmet bekler :D

Üst Alt