- Biraz Ciddi Olalım. Lütfen!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kǔr Şâd

Üye
Rica ederim arkadaşlar.

maxirabit

maxirabit

Üye
Hayatın gerçekleri sadece tüketim çılğınlığından oluşmuyor.
Bir çok kişi görüyorum,telefonu bozuluyor,arabası bozuluyor vs.'' telefou sattım yeni telefon alıcağım'' diyor.
Sattın kimin parasıyla,alıp sattın? ya ailenin kazandığı parayla yada kendi kazandığınla.
Tutupta bir kimse de demiyor ki;Sattım ama parasını aileme vericeğim,bu kadar zamandır onlar bana baktı besledi bu kezde ben yapıyım bunu diyen görmedim.
Para biriktirir, kendisine telefon alır para biriktirir,kendisine araba alır tutupta ailesine yardımı bile olmaz.

Kendim 15 yaşından beri aileme yardım ediyorum,tutupta bir gün olsa bile kazandığım paradan 1kuruş vermesem,dediğim olmadı.Yetmedi başka yerlerde çalışıp aileme destek oldum.Gündüz ailemin işine yardım edip akşam başka işlerde çalıştım yine tutupta;ben parayı alıyorum onlara neden veriyim demedim.
Cebimde misal,10 tl varsa 8tl'sine kadar verdim.

Geçen telefonumda sorun vardı,şirket yapmıyacağız dedi, mahkemeye falan gittim.Haklı çıktım.
Fatura bedeli tarafıma ödenecek diye karar çıktı.Yakında parasını alıcağım daha karar kağıdı elime ulaştığı ilk gün aileme faturada ki tutarı alınca büyük bölümünü veriyim dedim yakında aldığımda vericem.
Kız arkadaşımla bile para konusunda aramızda sorunlar yaşanmaz.Kendimde para olmadığında istediğim zamanlar oldu bende oluncada ona verdim. Veririmde çünkü oda benim ailemden sayılır.Aramızda o tür konularda hiç bir zaman bir sorun olmaz paraya dayalı değil,yeri gelir birlikte kuru ekmeğide yeriz.

Yazdığınız yazıyı okudum gerçekten güzel yazmışsınız teşekkürler ama sadece bu bölümde böyle bir yazınızı gördüm.
Daha önce motorlu taşıtlar bölümünde açtığınız konuya cevap vermiştim.Aslında o cümlenin içinde birde sizin iyiliğiniz için yazdığım bir kelime vardı.Görmemiş olabilirsiniz.Paranızı biriktirmişsiniz güle güle harcayın.Bu kadar duyarlıydınız ama tutupta ''kaydırmak için araba alıcağım'' demeniz,pekte iyi bir sonuç bırakmadı.
Bu kadar düşünceliyseniz,tutupata x arabasını alıcağım kaydıracağım,demeniz yanlış oluyor ozaman.
Arabaya düzgün binmeniz lazım,akrobasiyi herkez yapar ama önemli olan düzgün bir şekilde kullanmaktır.

Para şan söhret hepsi biten birşeydir.
Parayı şuraya,buraya harcıyacağım diyenlerin birisinden;bu kezde bu parayı aileme vericem diyen kimse görmedim.
Aileniz olmasaydı sizde olmazdınız.
Duyarlı olmak sadece bir bölümde olmaz,duyarlı olmak her bölümde olur.

• Beğen
Tepkiler: enkazcı

Kǔr Şâd

Üye
Yazınızı çok detaylı bir şekilde okudum. Bende size teşekkür ederim, ikimizde aynı fikirdeyiz bu konuda. Sizde diyorsunuz; Küçüklükten beri çalıştım, şimdi cebimdeki bütün parayı veririm. Fakat yarın ilk maaşınızı alsaydınız belki vermeyecektiniz? Yani bu alışkanlık..

Ben küçüklüğümden beri hep arabada yanlamaya alıştırıldım. Babam, abim. Yıllardır sağ koltukta buna alıştım ve buda benim en büyük hevesim ve Allah biliyor tek eğlencem. Bu kadarıda fazla olmamalı bence. Bu konuyu isterseniz özel mesaj ile konusabiliriz, konuyu motorlu taşıt ile karalamayalım.

Düşünceleriniz için teşekkürler.

mstf_l

mstf_l

Üye
kesinlikle haklısın bu ulkede gencleri belki de beni etkilemeye calısan onca sey varki herkes her zaman isin pahalısına kolayına artistligine kacıyor burası bir teknoloji forumu oldugu icin teknoloji uzerinden konusacagım

Gecen cok sevdigim iki arkadasımla telefon muhabbetine girdik(biride sıra arkadasım ve yurtta da yan odalarımda kalıyor) adamlar diyor iphone peki iphone da ne yapacaksın internete girerim diyor, oyun oynarım, dokunmatigi kaliteli dedim internet istiyorsan n9, galaxy note falan internette daha iyi oldukları kesinlikle kanıtlandı
Oyun istiyorsan android ve meego platformunda cok iyi cihazlar var
ekran olarak kabul ediyorum iphone iyi ama iphone 100 se digerleri 95 tir .
En son actık 5, 6 telefonun incelemesini okudum hala iphone diyor ve en son biri o cumleyi soyledi
"iphone un adı yeter" ya bu ulkede iphone kullanmak marifet olmus, iphone prestij olarak gorulup buna onlarca para vermek te kabulleniliyorsa gercekten bu ulke de fakirlik falan yoktur o telefon satıs rekorları kırıyorsa.

Bide dedim buna benim dolaptaki fazla 1110 u gostererek bunda iphone yazsa bunuda alırdın diye evet diyorlar hala

İste boyle senin dedigin gibi her tarafımızda yabancıların malları, televizyonları, gazeteleri(hos artık kimse okumuyor ama ) bizi sarmıs kimse az olsun birseyi sorgulamıyor hep kolayına kacıyor isin ben hicbir zaman demedim tamamen turk malı kullanalım diye su eger turkler onlara yetisebiliyorsa turku tercih edelim gidelim doner yiyelim(biraz senin ekmegine goz dikmek gibi oldu ama :ehe) turklerinyaptıgını giyelim he turkler yabancılarla yarısamıyır tamam seceriz turk islemci yok diye bilgisayarı islemcisini sokcek degiliz, turk diye trident alacak degiliz(telefonlarda tv den baska birsey yok) alın nokia yı ama onlara kazandırırkende dikkat edin biraz iphone bana kazık atıyor gideyim nokia alayım samsung alayım cebimden daha az cıksın ulkemde kalsın para diye dusunun

Oh be sabah sabah yazdım rahatladım aklıma gelirse buraya yazarım gidiyim burak (iphonecu) ı kaldırıyımda kahvaltı yapalım :islik

Kǔr Şâd

Üye
Yazın gayet eğlenceli, okurken hem düşündürüyor hemde tebessüm ettirebiliyor. Haklsın, ülkemizde marka sorunu aldı başını gidiyor.

Kǔr Şâd

Üye
Konuyu tekrar canlandırıyorum, daha çok kişi bilinçlensin!

spy ghost

spy ghost

Üye
ayakta alkışlarım böyle bir yazıyı çok güzel noktalara değinmişsiniz tebrik ederim :tşk: :alkis

Astrosman

Astrosman

Üye
Alkış :alkis:

Kǔr Şâd

Üye
Teşekkür ederim arkadaşlar, sizde bilinçlendirin çevrenizi.

zonewars77

zonewars77

Üye
Tebrik ederim

Kǔr Şâd

Üye
Teşekkür ederim.

7legolas7

Üye
Teşekkürler kelimesi kelimesine katılıyorum yabancı ülkelerin yaptıkları şeylerden ötürü düştüğü durum özenilecek bi durum değil aksine onlar gibi olmamaya özen gösterelim.Unutmayalım ki kendi benliğimizden şaşmadığımız sürece doğru yolda oluruz

Kǔr Şâd

Üye
Haklısınız beyfendi, sizin gibi düşünenler sayesinde direniyoruz.

55lim

Üye
tebrik ederim kardeşim seni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt