Hayatın gerçekleri sadece tüketim çılğınlığından oluşmuyor.
Bir çok kişi görüyorum,telefonu bozuluyor,arabası bozuluyor vs.'' telefou sattım yeni telefon alıcağım'' diyor.
Sattın kimin parasıyla,alıp sattın? ya ailenin kazandığı parayla yada kendi kazandığınla.
Tutupta bir kimse de demiyor ki;Sattım ama parasını aileme vericeğim,bu kadar zamandır onlar bana baktı besledi bu kezde ben yapıyım bunu diyen görmedim.
Para biriktirir, kendisine telefon alır para biriktirir,kendisine araba alır tutupta ailesine yardımı bile olmaz.
Kendim 15 yaşından beri aileme yardım ediyorum,tutupta bir gün olsa bile kazandığım paradan 1kuruş vermesem,dediğim olmadı.Yetmedi başka yerlerde çalışıp aileme destek oldum.Gündüz ailemin işine yardım edip akşam başka işlerde çalıştım yine tutupta;ben parayı alıyorum onlara neden veriyim demedim.
Cebimde misal,10 tl varsa 8tl'sine kadar verdim.
Geçen telefonumda sorun vardı,şirket yapmıyacağız dedi, mahkemeye falan gittim.Haklı çıktım.
Fatura bedeli tarafıma ödenecek diye karar çıktı.Yakında parasını alıcağım daha karar kağıdı elime ulaştığı ilk gün aileme faturada ki tutarı alınca büyük bölümünü veriyim dedim yakında aldığımda vericem.
Kız arkadaşımla bile para konusunda aramızda sorunlar yaşanmaz.Kendimde para olmadığında istediğim zamanlar oldu bende oluncada ona verdim. Veririmde çünkü oda benim ailemden sayılır.Aramızda o tür konularda hiç bir zaman bir sorun olmaz paraya dayalı değil,yeri gelir birlikte kuru ekmeğide yeriz.
Yazdığınız yazıyı okudum gerçekten güzel yazmışsınız teşekkürler ama sadece bu bölümde böyle bir yazınızı gördüm.
Daha önce motorlu taşıtlar bölümünde açtığınız konuya cevap vermiştim.Aslında o cümlenin içinde birde sizin iyiliğiniz için yazdığım bir kelime vardı.Görmemiş olabilirsiniz.Paranızı biriktirmişsiniz güle güle harcayın.Bu kadar duyarlıydınız ama tutupta ''kaydırmak için araba alıcağım'' demeniz,pekte iyi bir sonuç bırakmadı.
Bu kadar düşünceliyseniz,tutupata x arabasını alıcağım kaydıracağım,demeniz yanlış oluyor ozaman.
Arabaya düzgün binmeniz lazım,akrobasiyi herkez yapar ama önemli olan düzgün bir şekilde kullanmaktır.
Para şan söhret hepsi biten birşeydir.
Parayı şuraya,buraya harcıyacağım diyenlerin birisinden;bu kezde bu parayı aileme vericem diyen kimse görmedim.
Aileniz olmasaydı sizde olmazdınız.
Duyarlı olmak sadece bir bölümde olmaz,duyarlı olmak her bölümde olur.