Binnnur Kaya(19 Nisan 1972 )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Binnnur Kaya(19 Nisan 1972 )
Binnur Kaya
1972-...
1972 yılında 'da doğdu. Spor muhabiri olan babası Mustafa Kaya, aynı yıl "Yılın En İyi Gazetecisi Ödülü"nü almıştı. Çocukluğunun büyük kısmı Ankara'da geçti. 1995 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. İstanbul aşığı olan Binnur Kaya, Bilkent'ten mezun olur olmaz İstanbul'a yerleşti. Ankara Sahnesi ve Karatahta isimli çocuk tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalıştı. Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda tanıştığı bir arkadaşının önerisiyle Hülya Avşar Show'da "Asiye" karakteriyle televizyon dünyasına girdi. İlk televizyon dizisi "Kaynanalar" oldu. Daha sonra 'nın yönettiği "Dış Kapının Mandalları"(1998) adlı dizide rol aldı. İstanbul'a ilk geldiği yıllar ev arkadaşı olan Engin Günaydın ile uzun yıllardır yakın arkadaşlar. Aynı zamanda Emre Kınay, Tolga Çevik ile de yakın arkadaş.
"Çarli" ve "Baba Evi" gibi televizyon dizilerinde rol aldı. 2000 yılının Ekim ayında "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?" oyunla BKM Oyuncularına katıldı. 1997'de "Bir Demet Tiyatro", 2003'de "Bekarlar" ve "Bana Bir Şeyhler Oluyor" oyunlarında yer aldı. Aynı yıl Ömer Vargı'nın yönettiği "İnşaat" adlı filmde rol aldı. 2004 yılından beri "Yabancı Damat" adlı dizide Nazire karakterini canlandırıyor. Bunların yanı sıra 2005'de Çağan Irmak'ın yönettiği "Babam ve Oğlum", 2006'da "Küçük Kıyamet" ve "Hayatımın Kadınısın" adlı filmlerde rol aldı.
Bir komedi oyuncusu olan Binnur Kaya, duygusal yönüyle de tanınıyor. Bir röportajında bu konuya değiniyor. "Komedinin çıkışı bu duygusallıkmış gibi geliyor bana. Komedi ciddi bir iştir. İzleyenler için öyle görünmeyebilir ama... Uymak zorunda olduğumuz bir senaryo, bizden ortaya konması beklenen şeyler var. Dolayısıyla kamera karşısına geçip kafamıza göre komiklik yapmıyoruz. Çok fazla disiplin gerektiren bir iş yapıyoruz. Komik olacağım derken komik duruma düşmek de var. O yüzden bıçak sırtında bir iştir. Büyük ciddiyet gerektirir."

Filmler

• (2006) Filiz
  • (2006) Firdevs
  • (2005) Hanife
  • (2003) Ayşe
  • (2000)
  • (2000)
  • (1998)

Diziler

• (2007 - 2008) Şahika Koçarslanlı ve Dilber Koçarslanlı (Dilber Hala)
  • (2007) Antepli Emine
  • (2007) Konuk Oyuncu
  • (2004) Nazire Demir
  • (2003) Binnur
  • (2003) Düriye
  • (2001) Gülistan
  • (2001) Gaye Şenoğlu
  • (2000) Aylin
  • (1999) Hijyen
  • (1998)
  • (1997)
  • (1997) Meryem
  • (1996) Rukiye

Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları

iremm

iremm

Üye
Dizilerdeki karakterleri tam anlamıyla yaşatıyor ve bizlere hissetirerek izlediğimizden zevk almamızı sağlıyor böyle oyuncular yok denecek kdr az ve oynadığı karakterler kendi özel yaşamındaki kişiliğiyle tamamen tezat ne diyelim başarılarının devamını dileriz..:)

c3r3n

c3r3n

Üye
Çok başarılı bir oyuncu ya çok gülüyorum bu kadına...
(hemde burcu koç :ehe)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Var mı böyle bir güzel :cool

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Avrupa yakası hariç diğer tüm işlerdeki rollerini beğeniyorum, avrupa yakasında bir türlü ısınamadım...

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
dizilere yada filmlere hayat katan oyunculardan bir tanesi :)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Çarli deki hijyen rolünde cok sevmiştim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt