Bilişim Hukuk, DOLANDIRICILIĞI !!!

Sponsorlu Bağlantılar

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Bilişim Hukuk, DOLANDIRICILIĞI !!!
Arkadaşlar,bir dönem epey revaç bulmuş bir dolandırıcılığın bugünlerdeki yeni versiyonu konusunda sizleri bilgilendirmek istedim.
Birkaç gün arayla 3 kez gelen aşağıdaki screenshot da görünen sms sonrası arıyorlar ve "internet üzerinden yapmış olduğunuz alışverişlerinizden sebep, bilişimhukuk şirketinden çekiliş ikramiyesi kazandınız" diyorlar. Hediye ise bir adet s4 orjinal kvk garantili, bir çift erkek-bayan kol saati ve yine bir çift parfümdür dediler. Ücret olaraolarak sadece kasko-sigortası için 99 tl. dediler. Ben de "gelen sms de noter tasdikli çekiliş bilgisi var. Hangi noter olduğunu söyleyin ben bir onay alayım" deyince, biraz kem küm etti ve sonra "noter beyin isteğiyle kendisini açıklamamız yasaktır" saçmalığını buldu. Ben de istemiyorum deyince hemen kapattı. Aslında Google'da aratınca "bilişim hukuk" diye bir kulüp ve dernek çıkıyor ama bunların sms lerindeki isim BLSM HUKUK diye görünüyor zaten farklı...
Bilişim hukuk nedir peki? Bu terim, çoğu hukukçuların bile çok yabancı olduğu bilişim suçları, e-ticaret yasalarını ilgilendiren ve sanayi ve tarım bakanlığı gibi iletişim Bakanlığı gibi pekçok bakanlıkla bağlantılı bir yasal platform.
Ben şimdi yasal olmadığı halde defalarca sms göndererek rahatsız eden bu adamları nereye şikayet etmeliyim? (Satış-reklam gibi görünmeyen bu sms için) acaba böyle bir hakkım var mı, varsa bir sonuç çıkar mı sizce?
 
  • Beğen
Tepkiler: sahanemir ve -Empat-


Karavelaa

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler.Adamada iyi sorular sormussun :D
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahimakinci
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Bir de öyle bir isim bulmuşlar ki sanki tamamen yasal algısı veriyor "BİLİŞİM HUKUK" :)
Bunlar epey can yakmıştır ama belki ceza olursa bundan sonraki kurbanlara faydam olabilir mi diyorum. Bir yol-yordam gösterecek bilgili biri var mı arkadaşlar. Mahkemeye başvurmadan bilişim hukuk yoluyla :) şikayet edilebilir mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve Karavelaa
sahanemir

sahanemir

Üye
Arkadaşım sen uyanık davranıp adamı ters köşe yapmışsın ama maalesef bunu yiyen çok çok fazla kişi var .burası Türkiye birşey değişmez paran gider.geçen de beni emniyet amirliği diye aradılar sşm kartım kopyalanmış cinayette kullanılmış ve bir generalin eşine taciz de bulunmuşum bla bla bla ahha dedim eğlenmek lazım bunlarla :) gün keyifli geçecek dedim kendi kendime :) ozu ille saadete geldi bankada ne kadar paranız var gibi sorulara sıra gelmişti baankalarla işim olmaz dedim çat kapattı :)evimi arıyor eşimden korkutarak benim teli alıyor beni arıyor ve beni mutlu ediyor..şunu da soyliyeyimarama no gizlenmiş,ve benimçocuğumun ismini ailemin isimlerini eski oturduğumev adresi(burada aptal olduklarını ele verdiler)eski no yu söylediler.:) şunun merak ediyorum ailemin isimlerini nereden buluyorlar,adresimi nereden biliyorlar bu arayanları nasıl şikayet edebilirim .gibi gibi ...en iyisi sizi böyle arayan olursa gününüzün güzel geçmesi için kendinizi eğlendirin onlara istediklerini verin arkasından bir güzel de küfür edin.yani eğlenin.yahu..
 
  • Beğen
Tepkiler: turancen
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Dediğiniz gibi büyük ihtimalle bir sonuç çıkmaz ama ne bileyim bazan kendime gaz veriyorum işte, uğraşıcam diye. Geçen ay zeytinburnunda cami arkası tek yön olan yolun bir tarafına arabalar parketmiş ve bende öğle cenaze namazı var bir akrabanın. O sokağa bıraktım cenaze namazından sonra çıktım araba yok. 155 i arayıp orotparkı öğrendim gittim dedim kim çekti arabayı. Oradaki 25 yaşlarında bir memur ben çektim dedi. Niye çektin ihlal edilen kural ne dedim. Dedi ki park yapılmaz tabelası var orada. Dedim tabela yok bizzat baktım parketmeden ama mezarlığa yetişmem lazımdı 70 tl ödeyip çıktım. Sonra Yandexten sokak görüntülerini ss yapıp emniyet.gov.tr. ye dilekçe yazdım yani mail attım. Para iadesi ve memura uyarı talep ettim ama onlarda memur haklı tabela var diye yazı yolladılar. Bugün yandexe baktım inanamadım. O sokağın 100 m.lik panorama görüntüsü yok olmuş. Emniyet ile ne alakası olabilir bilmiyorum artık nasıl yaptular.
Ama şunu umuyorum ki o memuru arayıp sordular tabela var mı diye bu bana yeter, o artık eskisi kadar rahat olamaz en azından aynı yerden araç çekeceği zamanlar diye umuyorum. Evet sonuç elde edemedim ama yapmam gerekeni yapmaktan vicdani huzurum kazancım oldu.Bu gibi durumlarda ses çıkarmamak, neme lazım demek kensime olan saygımı kaybettirecek diye düşünüyorum genel olarak ve özellikle toplum huzuru için en azından bir cümle etmeden bırakmamak lâzım diye bir prensip edinmeye çalışıyorum.
 
Son düzenleme:
sahanemir

sahanemir

Üye
Haram kazanılan para kimseye yar olmaz ..ama gel gelelim haksızlıklar bizi yıpratıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahimakinci
Wandeta

Wandeta

Üye
E-ticaret Kanunu'nun 01/05/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 14'üncü maddesi ile 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 50'nci maddesinde değişiklikler yapılmıştır. Söz konusu değişiklikler ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilen işletmecilerin; kendi abone ve kullanıcılarına sundukları hizmetlere ilişkin pazarlama, tanıtım gibi maksatlarla yapacakları haberleşmelere ilişkin yükümlülükler getirilmiş ve konuya ilişkin Usul ve Esaslar hazırlanmıştır. Bu kapsamda, elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan ve hizmet alınan işletmecinin (Avea İletişim Hizmetleri AŞ, Superonline İletişim Hizmetleri AŞ, TTNET AŞ, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, Türk Telekomünikasyon AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ, Vodafone Telekomünikasyon AŞ, vb.) sunduğu hizmetlere ilişkin pazarlama ve tanıtım gibi iletilerine yönelik şikâyet başvuruları Kurumumuza yapılabilecek olup, söz konusu hizmetler dışındaki konularda gelen iletilere yönelik şikâyet başvurularının ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığına yapılması gerekmektedir.


Yukarda ismi geçen firmalarla ilgili şikayetlerin yapılacagı yer : Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)

Yukarda ismi geçen firmalar dışındaki şikayetlerin yapılacagı yer : Gümrük ve Ticaret Bakanlığına
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Pazarlama ve tanıtım yani ürün-hizmet reklamı gibi görünmüyor gönderilen mesaj.
Yani bir hediye-ikramiye bilgilendirmesi kılıfına sığınacaklardır ama yine de deneyelim bakalım.
 
Wandeta

Wandeta

Üye
Genel olarak biz istemedigimiz sürece içerik ne olursa olsun gönderemezler tabi kanunda bir açık bulmadılarsa..

Sizi konu burayı ilgilendiriyor Gümrük ve Ticaret Bakanlığına
 
meyrock

meyrock

Üye
Teşekkürler bilgilendirme için . Bu tarz ne mesaj olursa olsun itibar etmeden silip geçiyorum :)
 
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Sadece sms atıp bırakmadılar bu kez. 3 defa aradular bakmadım. 4. Çağrıda açtım artık. :birak:
 
CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Bu numarayı yiyen bir polis memuru bile tanıyorum...
 
abandonware

abandonware

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler. Devletin bu tarz dolandiricilar için önlem alması lazim. Engin ardıcın saçma sapan bir köşe yazısında devletin güya önlem aldığı yazıyordu ama kulliyen yalan anlasilan.. Yine sasirtmadilar beni
 
meyrock

meyrock

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler. Devletin bu tarz dolandiricilar için önlem alması lazim. Engin ardıcın saçma sapan bir köşe yazısında devletin güya önlem aldığı yazıyordu ama kulliyen yalan anlasilan.. Yine sasirtmadilar beni
Devletin şimdiye dek uyguladığı tek yöntem EGM ( emniyet genel Müdürlüğü ) mesajı atmak oldu :)

Arada bir uyarı mesajı atıyorlardı. Hepsi bu
 
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
    Konu Sahibi
Şikayetvar.com a yazmayı denedim ama açıklama kısmında çok sınırlı sayıda harf kotası olduğu için ilk mesajımda anlattıklarımın yarısını bile anlatamadım ve bıraktım. Zaten o görüşmeden sonra telwfonlarını engelledim sıkıntım yok ama başkasının başına gelmesi engellenebilir mi ona bakıyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: abandonware
bluviaggiatore

bluviaggiatore

Üye
ne yazıkki yeni çıkan yasa bu mesajların önüne geçemiyor. Yasa sadece yurtiçinden gönderilen sms leri kapsıyor dolayısı ile bu tür smsleri gönderebilmek için firmalar artık yurtdışındaki sms gönderen firmaları kullanıyor yani herşeyin çözümü var .
Sizin yaşadığınız sorun ise tam adli olay , dolandırıcılık ama bir ceza alacaklarına inanmıyorum kanundaki bir açıktan cesaret alıp bu işi yaptıkları kesin.
 
Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Panoramik görüntülerin silinmesi çok ilginç olmuş. İnsan bir an için sinirleniyor bu gerçekle karşılaşınca. Öte yandan ben direkt sms engelleme uygulaması kullanıyorum. Anahtar kelimeler, bilmem hangi numarayla başlayan mesajlar vb firma mesajlarının alayını engelliyorum. Arayacak olurlarsa da numarayı engelliyorum; fakat gel gör ki bilindik bazı firmaların da numaraları +850 ile başlıyor, bu dolandırıcıların çoğunun numarası da öyle. Onları toptan engelleyince, bu kez banka vb yerlerden aranınca telefon çalmıyor. Biraz o sakatlık var, onun dışında tek tek engelleyince sorun kalmıyor.

Şikayete de gelecek olursak, içerik bariz dolandırıcılık ve organize işler görünümünde. Yani bu mesajları emniyete, organize işler bürosuna göstermek gerekir diye düşünüyorum. Tabii ne kadar üzerine düşerler, tartışılır.
 
hospiti

hospiti

Üye
paylaşım için teşekkürler
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Enayı Arıyorlar Normaldır Güya Kanun Çıkmıştı Ama Faydası Olmadıki Halen Aynı Smsler Geliyor
 

Benzer Konular



Üst Alt