bilgisayrımda 3gb ram gözüküo ama pcyi delden girerek baktığmda 4 gözüküo (lütfen bakın)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayrımda 3gb ram gözüküo ama pcyi delden girerek baktığmda 4 gözüküo (lütfen bakın)
bn yeni pc aldım toplama 4gb ramı var pcye ilk başta dele basarak grdiğimde 4gb ram gözüküo
ama bilgisayrımdan baktığmdan 3gb :bilmem:gözüküo bunu nasıl çözeriz

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Eğer bilgisayarında işletim sistemi olarak Windows XP 32 Bit yüklü ise 3 GB görür... ;) Eğer Vista / Win7 / Windows XP 64 Bit yüklü olsaydı eğer 4 GB' ı görebilirdin... Fakat Windows XP 32 Bit' de Maximum 3 GB' a kadar destek vardır... ;)

djserkan37

djserkan37

Üye
Eğer bilgisayarında işletim sistemi olarak Windows XP 32 Bit yüklü ise 3 GB görür... ;) Eğer Vista / Win7 / Windows XP 64 Bit yüklü olsaydı eğer 4 GB' ı görebilirdin... Fakat Windows XP 32 Bit' de Maximum 3 GB' a kadar destek vardır... ;)

Bilgilerden Dolayı Teşekkürler Bende Bilmiyordum Bunu.:coold::coold:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
XP 32-bit normalde 3.2GB olarak tanır.4GB olarak tanıması için pae değeri eklemelisin...
Bilgisayarım/Özellikler/Gelişmiş/Başlangıç ve Kurtarma/Düzenle kısmına gel
"Windows XP Professional" satırının sonuna Ipae komutunu ekle ve bilgisayarı yeniden başlat...

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
ıpae yazdım olmuo abi .
peki ue gazi kardeş bu 32bit-64bit olan şeyleri nerden görivecez

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bu konu hakkında elimde bir yazıdizisi var ama bence fazla kurcalama...Pek tavsiye edilmiyor...

ıpae yazdım olmuo abi .
peki ue gazi kardeş bu 32bit-64bit olan şeyleri nerden görivecez

Başlat/Çalıştır/winmsd.exe yaz sağ tarafta bilgileri görürsün...Mesela X86 Family yazıyorsa 32Bit'tir...

Ayrıca everest programıyla bilgisayarın hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgileri görebilirsin...

Program için :

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
abi x86 based yazıoİşlemci
x86 Family 16 Model 2 Stepping 4 AuthenticAMD ~2799 Mhz

cancan1905

Üye
eğer 64 bit olsaydı 128 gbye kadar ramı ngöre bilirdin ama her ne kullanıyorsan (xp,vista..) 32 bit se direk 3.2 de kalır ram çünkü 32 bit biraz düşük seviyedir.
Zaten vista kullanıyorsan bilgisayarın özellikler kısmında sana diyor 64 bitlik işletim sistemi vs diye

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
64 bit nasıl oluo nasıl yapablrm onu

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Sistemin destekliyorsa 64Bit işletim sistemi kurarsın...Hem bu şekilde daha çok verim alabilirsin bilgisayarında...Ama senin sistemin 32Bit...

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
saolun teşkr ederim yani pc ci bana yamuk yapmış oluo dimi

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Neden yamuk yapmış olsun , onu anlamadım...? :allalla:

Marchegiani

Marchegiani

Üye
XP'de 4 Gb göremezsin.:)

Speedy

Speedy

Üye
Artık w7 64 bit sırada pc için kurduğun andan itibaren ramlerin 4 gb istersen 6 yap yine görmen mümkün sadece ram için değil xp dışında bir işletim sistemi kuracaksan eğer w7 64 bit seçimin olmalı.:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt