Bilgisayarım kısa devre yaptı galiba

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

konyarapp

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım kısa devre yaptı galiba
S.a Arkadaşlar bende iki tane masa üstü pc vardı.Taa ki geçen haftaya kadar.Geçen hafta pcmde oyun oynuyordum.Ve birden bire ani bir şekilde bilgisayar kapanıp açıldı ve o dakikadan sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı :S pc açılıyor usb yi okuyor ama ekranda görüntü yok :S Ben diğer pcmi kurdum ve şu an bunu kullanıyorum.Bozulan pcmdeki ram i bu pcme taktım bu pcye de görüntü gelmedi.Hdd sini taktım olmadı yine açılmadı :( Diğer pcmdeki sorun ne olabilir arkadaşlar.?

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
İşlemci öldü

konyarapp

Üye
    Konu Sahibi
işlemci öldüğü zaman ram ve hddsi de çalışmıyor mu peki ?İşlemcinin gittiği pcdeki ram ve hdd yi bu pcme takıyorum.Bu pcmde açılmıyor????

delrico

delrico

Emekli Yönetici
format atmayı dene bakalım

omer1230

omer1230

Üye
ekran kartında sorun var büyük ihtimal ekran kartı yandıysa eğer powersupply anakart ram hepsi hasar görebilir ama büyük ihtimal ekran kartı ramlara kolay kolay bişey olmaz

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Yeni kurduğun pc nin ram'ı ile açılmayan pc nin ram'ı aynı desteklimi desteklemediği için açılmaz. hdd yi ise bir i ki açıp kapatılma ile tanır, çeşitli yollar vardır mesela ekran kartını çıkarıp onboard dahili karta takıp açılıp açılmadığını kontrol et, açılırsa ekran kartıdır. yok açılmazsa ram ler kaçtane 2 tane ise birinden birini söküp tek tek dene hatalı olanı ayır birtane ise aynı ram den bulup tak birde öyle dene. hdd hatalı olsa bios disk in sorunlu olduğunu söylerdi, ekran da gelmediği için ram yada ekran kartı sorunlarından biridir. işlemci ölü oluncada aynı tip sorun yaşarsınız ana kart çalıştığı için usb yi görmesi doğaldır nede olsa ana kart çalışır durumda. bu çözümler sonuç vermez ise teknik servis yolu görünüyor.

konyarapp

Üye
    Konu Sahibi
Yeni kurduğun pc nin ram'ı ile açılmayan pc nin ram'ı aynı desteklimi desteklemediği için açılmaz. hdd yi ise bir i ki açıp kapatılma ile tanır, çeşitli yollar vardır mesela ekran kartını çıkarıp onboard dahili karta takıp açılıp açılmadığını kontrol et, açılırsa ekran kartıdır. yok açılmazsa ram ler kaçtane 2 tane ise birinden birini söküp tek tek dene hatalı olanı ayır birtane ise aynı ram den bulup tak birde öyle dene. hdd hatalı olsa bios disk in sorunlu olduğunu söylerdi, ekran da gelmediği için ram yada ekran kartı sorunlarından biridir. işlemci ölü oluncada aynı tip sorun yaşarsınız ana kart çalıştığı için usb yi görmesi doğaldır nede olsa ana kart çalışır durumda. bu çözümler sonuç vermez ise teknik servis yolu görünüyor.

çok teşekkür ederim reşwan verdiğin bilgiler için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt