Bilgi: Cep Telefonlarında Batarya Nasıl Kullanılmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

mjs.west

mjs.west

Üye
Eline saglık

Invoke

Invoke

Üye
Güzel konu :)
Peki, litymum- ion ile polymerin farkını bilen var mı?

the_jolly

the_jolly

Üye
Teşekkürler oldukca aydınlatıcı

Vellet7

Üye
Hocam benim sorularım olacak . İlki . mesela ben telefonu şarja taktım . yüzde 45 oldu daha sonra pcden telefona bir şey atmam gerekti bende telefonu şarjdan çıkarıp pcye taktım . İşimi halledip tekrar prize taktım . Sorum şu : sürekli böyle yapmanın bir zararı olur mu? Çünkü ben sık tekrarlıyorum . İkincisi ise ben telefonu genelde yüzde 14 olduğunda şarja takarım daha sonra yüzde 100 olana kadar çıkarmam . Acil durumlarda yüzde 90 nın üstünde prizden çekerim . Bunun herhangi bir zararı olur mu ?

Invoke

Invoke

Üye
Hocam benim sorularım olacak . İlki . mesela ben telefonu şarja taktım . yüzde 45 oldu daha sonra pcden telefona bir şey atmam gerekti bende telefonu şarjdan çıkarıp pcye taktım . İşimi halledip tekrar prize taktım . Sorum şu : sürekli böyle yapmanın bir zararı olur mu? Çünkü ben sık tekrarlıyorum . İkincisi ise ben telefonu genelde yüzde 14 olduğunda şarja takarım daha sonra yüzde 100 olana kadar çıkarmam . Acil durumlarda yüzde 90 nın üstünde prizden çekerim . Bunun herhangi bir zararı olur mu ?

Olmaz, herhangi bir zararı.

• Beğen
Tepkiler: Vellet7

flunight

Üye
iskence gibi tlfnu acmak icin 9 saat bosuna beklemisim desene.sagol.

dayannight

dayannight

Üye
zaten telefonu yeni almışsın insan merak ediyor kullanmak istiyor 8 saat şarjda bekletmek işkence gibi hevesin kalmıyor :D hala telefon satan yerler alır almaz 8 saat beklet diyorlar

MaxPowerr

MaxPowerr

Üye
klavyene sağlık :) çok güzel paylaşım

vysl107

vysl107

Üye
Birde bu sarj sorununu cozseler guzel olacak :))

respection123

Üye
Wifi Kapalı, Parlaklık kısık, Gerekli olmayan arkaplan uygulamaları kapalı duruma getirdiğimizde pil kullanımından tasarruf sağlanılabilir. Şarj yaparkende Uçak modundayken %40 a kadar daha cabuk dolmasını sağlayabiliriz :oke:

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
MaxPowerr

MaxPowerr

Üye
teşekkürler dostum çok iyi olmuş ;)

beytullah6767

beytullah6767

Üye
Teşekkürler

nomad533

nomad533

Üye
Bilgi için teşekkürler

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
bir solukta okudum ve bilmedğim bazı şeyleri öğrenmiş oldum(pil kalibrasyonu için tamamiyle deşarj edilmesinin gerekmediği gibi)
paylaşım için teşekkürler

• Beğen
The Benefit

The Benefit

Üye
Yazı güzel. Çok istifade etmiş oldum. Ben de sonuna kadar deşarj et sonra şarj et diye yanlış biliyormuşum.

• Beğen
2en

2en

Üye
Teşekkürler güzel bilgi :)

bebe_ruhi

bebe_ruhi

Üye
LG G2 aliyosun 3000 mah ile akilli bir telefonun internet oyun v.s 1.5 2 gun gittigini goruyosun artik boyle bir derdin olmuyo, siradan kullanim 3 gunu buluyo ;)3 saat kesintisiz skype ile goruntulu konustum ekran sonuna kadar acikmis yuzde 40 harcadiTelefon 15 saattir acik bu arada suan itibari ike kalan sarj yuzde 55Telefon 2gb ram e sahip temizle diyince remi 900 mb boş

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Merak ettiğim şey (Bazıları şnatla reddetse de) bazıları sabaha kadar şarjda bırakıyor telefonu bu bataryayı deforme ediyor mu?

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen

Üst Alt