Bilgi: Cep Telefonlarında Batarya Nasıl Kullanılmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

MertcaN9

MertcaN9

Üye
insanların kafasındakini kolay kolay değiştiremiyoruz malesef hala 13 saat şarjda kalsın diyenler var :D

acuxx

acuxx

Üye
:tşk: yararlı

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Bir şey sorcam şarj dolduğu zaman hala şarjda kalırsa ömrü kısalırmı

ag400xl

ag400xl

Üye
yararlı açıklama tşkler.

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
ben telefona takarak kullanıyorum

yedimaviaslan

Üye
teşekkürler...

somurtukk

somurtukk

Üye
tesekkürler

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlar. Konuyu buraya kopyaladım yararlı bir yazı çünkü kimse kaçırmasın...

pirenuri

pirenuri

Üye
kardeş konu için :tşk:
Merak ettiğim birşey var li-po batarya ne sanırım L920 de o tur batarya kullanılıyormuş bir bilgin var mı

ugur1000

ugur1000

Üye
Şunu çevremdekilere bir türlü anlatamıyorum arkadaş. İlk kullanımda uzun süre şarj veya tam boşalıp tam doldurulması gibi şeyler hala etrafımda dönüyor. Bu bilgiler için :tşk:

hatta laptop bataryası aldım onda bile kullanım kılavuzunda 15 s şarj edin diyor :D e 2 saate ful doluyo akım çekmiyo 13 saat boşa bekleniyor :) saçmalık :D ni cad pillerde devre olmadıgı için şarj edile bilir 15 saat ama bu seferde akımı telefon kesecektir :D

- - - Eklendi - - -

kardeş konu için :tşk:
Merak ettiğim birşey var li-po batarya ne sanırım L920 de o tur batarya kullanılıyormuş bir bilgin var mı
li po li ionun bi üstüdür ablam 6 yıldır w880 kullanıyor onda li po batarya var abartmıyorum 6 yıldır bi zerre azalma olmadı bataryada hep sağlam ! ayrıca bu lipolar patlamıyor galiba şiştiğinde ise soğuduktan sonra şişi iniyor galiba

Trucks_One

Üye
Bu li-ion piller hakkında o kadar konu okumdum ki hepsi birbirinden farklı vallaha ne yapacağımı şaşırdım. Bazı yerlerde %100 doldurmayın bazı yerlerde %20'nin altına düşürmeyin yoksa bataryanın bir bölümünde kristallenme olur

Açıkcası konuyu açan arkadaş kaynak gösterirse makaleyi yazana güvenip güvenemeyeceğmizi düşünebiliriz.

Samet.25

adam akilli bi telefonu alsam 5bin mahlik pil alacam kullanacamda 5830i ye degmez. d

m.talha

m.talha

Üye
:tşk:

anisti

anisti

Üye
teşekkürler yararlı bir bilgi

Mydon0se

Mydon0se

Üye
:tşk: Çok Yararlı Bir Konu.