Burak
Üye
-
Konu Sahibi
-
Delikanlı kavramı günümüzde çok değişti gerçekten.İçki,sigara,kumar alışkanlığı olmayıp da çok gözü kara ve ortam bilen delikanlı tanırım. Mesele bunları yapıp yapmamak değil; hoş, ortam bilmeye giden yolların bir kısmı buralardan geçer - tabi ortam bilecem diye kendini ortama yutturmazsan - . Yaşın 18' e gelmiş hala anasının babasının elini tutmadan karşıdan karşıaya geçemeyene,küçücük bir basit kararı kendi aklıyla vermeyene süt derler. O yüzden güçleneceğim diye kendini kaybetme. Her şeyi gör bil ama illa ki yap diye bir şey yok. Sütlük bu değil,rahat ol.Yanındaki kızı dahi koruyacak sakınacak bir haşinliğin de yoksa, o zaman bir sorun var demektir ama.
Onları tekmelersiniz sadece ses çıkarırlar boş boş icraat yoktur
Yani şimdi yaş 18 olmuş reşitsin biraz dışarı hayatını görmen lazım.Sonra ilerde zorluk çıkarır sana.
İçki,sigara,kumar bunlar olmaması çok güzel.Hepsini yaşamış biri olarak hiç bulaşmamış olman çok güzel.Aynı yaştayız ama benim girip çıkmadığım ortam kalmamış sen benim tam zıttımsın.
Yanlız saat 8 meselesine takıldım ben.18 yaşında bir delikanlı için saat sınır olmamalı.Gerçi aile burda önemli.
Birde sana içki,sigara,kumar arkadaşlığı yapacaklar hiç yapmasın daha iyi çünkü geçicidir onların arkadaşlığı.Olmamaları daha iyidir her zaman.
Yanlız nargile cafelerde birşey yok be arkadaşım git yani sohbet muhabbet iki el tavla okey güzel şeylerdir bunlar sosyalleşmek lazım.
anlıyorum. teşekkür ederim...hacı içki sigara dışında git tavlana oyna okeyini oyna arada nargile iç gez toz arklarınla yoksa şimdiden böle şeyleri görmessen ilerde çok sıkıntı çkersin ama herşeyden 1 kere dene bak tadına et dene beqenirsen sana beqeenmesen san yine sana
haklısın abi bil ama yapma diyorsun anladım.İçki,sigara,kumar alışkanlığı olmayıp da çok gözü kara ve ortam bilen delikanlı tanırım. Mesele bunları yapıp yapmamak değil; hoş, ortam bilmeye giden yolların bir kısmı buralardan geçer - tabi ortam bilecem diye kendini ortama yutturmazsan - . Yaşın 18' e gelmiş hala anasının babasının elini tutmadan karşıdan karşıaya geçemeyene,küçücük bir basit kararı kendi aklıyla vermeyene süt derler. O yüzden güçleneceğim diye kendini kaybetme. Her şeyi gör bil ama illa ki yap diye bir şey yok. Sütlük bu değil,rahat ol.Yanındaki kızı dahi koruyacak sakınacak bir haşinliğin de yoksa, o zaman bir sorun var demektir ama.
onlara ne diyolardı halk dilinde
Delikanlı kavramı günümüzde çok değişti gerçekten.
Ancak böyle ortamlara girmeyip birde kulaktan dolma bilgilerle sağda solda ahkam kesen tipler vardır ki onlar zaten ayrı bir dünya
vay be abiOrtamı yaşamak, görmek tecrübe katar insana; zaman geçtikçe yaşadığın olaylar daha az acı ektirir sana mesela, daha iyi tanımlarsın insanları; kime güvenip kime güvenmeyeceğini.. İçkiden, sigaradan erkeklik olmaz, onu geçecekler. Senin yaşındayken elim nasır kaplıydı benim. 1500 küsür rakımdaki dağ yamacında, mağarada davarın arasında tüfeğim koynumda tek başıma uyuduğumu bilirim.
Hey gidi gençlik hey. Zorluklarla karşılaştıkça çok acıyacak canınız, çook..
Sen kendine göre arkadaşlar seçmemişsin. Sana sigara içmiyorsun, nargile içmiyorsun diye tavır yapan bir insan senin arkadaşın olmaya layık değildir. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum, bana kokain kullanmıyorum diye sende amma sütsün haa hiç bi ortama gelmiyon, gel 2 de sen çek ortam gör lan diyen birisi benim dostum olamaz. Dostluğu bırak bana bu tavırı gösterdiği için düşmanım olur.
Sen lisedesin galiba, aklına gelebilecek hertürlü pisliği ben lisede gördüm. Benim iradem güçlü değilmişki o günlerden bu yana devam eden bazı alışkanlıklarım var. Lise böyledir insanı bir anda uçuruma sürükleyebilir. Sen güçlü ol kendine mukayyet ol. Emin ol ki bugün sana ortam gör diyen dostların 3-4 sene sonra sana özenecekler ne kadar düzgün bir hayatın var diye.
Arkadaşım kalmayacak etrafımda demişsin sen istesende istemesende okul bittiğinde o arkdaşlarının hiçbirisi etrafında olmayacak. Hepiniz kopacaksınız birbirinizden. Dert etme insana 1 tane sağlam arkadaş yeter bu hayatta.
Olayın birde şu boyutu var, 18 yaşındasın insanları tanıman lazım. Dünyada kaç çeşit insan var, insanlar ne kadar iğrençleşebilir bunları kendi gözünle görüp tecrübe edinmelisin. Bunun olması içinde dışarda insanların içine karışman lazım. İnsanları tanımazsan, hayatta tek başına kaldığında çok darbe yersin. Olgunlaşman lazım, pişmen lazım. Sigara yada nargile kullanmamak o türlü ortamlara girmene engel değil. Arada bir sabaha karşı gel eve, geceleri sokaklarda neler oluyor onlarıda görmen lazım. Ailen her daim seni kanatları altında korumayacak, askere veya üniversteye gittiğinde ne demek istediğimizi anlayacaksındır. Şuan bunlar pek bir anlam ifade etmeyecektir sana.
Evet arkadaşlarınıda kendine göre seçmelisin. İçkin sigaran gezmen tozman vs yok ise onu yapanlara göre süt olursun haliyle dışlanırsın. Tencere kapak misali arkadaşlar edinmelisin (:
Bence çok iyi bir cevapBu söylediklerini yapmayan süt olsaydı Polat Alemdar olurdu
Adamın tek kötü alışkanlığı var oda adam öldürmek ama kimse süt demiyo sigara vs. içmediği halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?