Ben eşyasıni temiz kullanan biriyim. Pahalı alırım, marka alırım, uzun yıllar boyu kullanırım. Birçok arkadaşım pahalı bir şeyler satın aldıktan sonra beni eleştirir fakat uzun yıllar sonra aldığım şeyi iyi kullandığım için de tebrik ederler. İsin en garibi, bunca logoyu üstümde görünce beni de zengin sanarlar (oysa haftalik/aylik harçlığa gerek duymayan ve sadece bayramliklariyla geçinen biriyim ben.) Mesela su an üstümdeki nike tshirt e 80 lira vermiştim fakat 5 yıldır giyiyorum, su an kolumdaki seiko saate 500 lira vermiştim 3 yılını tamamlamak üzere Allah nazardan saklasin sadece birkaç çiziği var. Saatimin pahalı olduğunu farkedip bir kol saatine bu kadar para vermemi eleştiren bir arkadaş vardı okulda, kendisi her ay başı saat satın alırdı yok kaybettim yok bozuldu falan.. 1 yıl boyunca arkadaşin kolunda 10 farklı saat görünce kendisine durumu açıklayıp selam caktindan sonra kizarmisti.
Hatta hiç unutmuyorum, kullandığım uclu kalemi 25 liraya 9. Sınıfın ilk dönemi almıştım (bkz: faber castell tk fine vario l) arkadaşlar kizmislardi, ya kaleme o kadar para mi verilir falan... Şimdi ise üniversiteye başlıyorum, kalem hala kalem kutumda ve tıkır tıkır da çalışmakta. Bu güne kadar da farklı kalem kullanmadim hep onu kullandım. Bunu bana diyen arkadaslarimda bu 4 yıl boyunca en az 50 kalem satın aldilar ve üstüne de benim yaşadığım konforu tadamadilar.
Burada lafım sana değil, ben sadece esyasinin hakkını veren biri olarak bir kulaklığa 700 lira vermeye de çekinmeyen biriyim. Çünkü biliyorum ki istemediğim bir aksilik olmazsa 4-5 yıl rahat gidecek.
... ve buna değer.