Bayramdan sonra telefon alacağım

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Bayramdan sonra telefon alacağım
Evet abilerim kardeşlerim değerli dostlarım kısmetse bayramdan sonra telefon alacağım. Bugüne kadar hep araştırarak aldım ve bütçeme ve ihtiyacıma göre telefon aldım sıkıntı yaşamadım. İlk defa nokia dışında bir cihaz alacağım bu yüzden belki tedirginimdir. Yıllardır efsane symbian kullanıyorum. En son c6–01 aldım pişman olmadım iyi idare etti ama malum symbian uzatmaları oynamakta. Wp hoşuma gidiyor ancak şuan gelişimini tam olarak tamamlamadığından bir sonraki cihazımda wp düşünürüm. İos ise pek bana göre değil sınırlanmayı pek sevmem sürekli kurcalarım çünkü birşeylerini. Nokiayı bitirdik artık androidi keşfedeyim diyorum. Neyse fazla uzattım kriterlerime geçeyim :)

Bütçem biraz sıkıntılı yani bana 600–700 dediler bende öğrenci kredim var 280 tl 300 de onu eklerim almışken iyi birşey alırım dedim tamam dediler. Ve bildikleri tek telefon s3, s3 alırım dedim olur dediler 1000 liraya falan bulurum o zaman gelince dedim onayladılar. Fakat tam olarak içime sinmiyor yani şöyle ram sorunu var kasa pek sağlam değil bu yüzden. Note 2 uygun fakat o kadar büyük olması düşündürüyor dahada kötüsü bütçemi aşıyor. Yani şöyle 1000–1100 arası birşey düşünüyorum en uygun ne olur. Güncelleme konusunda sıkıntı yaşatmayacak. Yardımcı olursanız sevinirim zaman var henüz bir kampanya falan yakalarım diye düşünüyorum :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Vereceğin karar ve alacağın cihaz ne olursa olsun, şimdiden hayırlı olsun kardeşim.
Windows Phone'un geleceği parlak görünüyor ancak dediğin gibi sistemin oturması için biraz daha zaman lazım.
Sabredebilirim diyorsan al diyeceğim ama "kurcalarım" diyorsun.
Sistemin az çok bütün isteklerine karşılık vermesini istiyorsun.
O yüzden dediğin gibi sana göre şu an için en mantıklı seçim Android gibi duruyor.

Android cihaz kullanmadığım için çok fazla fikir veremeyeceğim.
Ancak bildiğim kadarıyla kaynakları yoğun kullanan bir sistem olduğu için bütçene göre mümkün olduğunca donanım yönü en yüksek olanı seçmen gerekecek. Sistem zaten eski ve oturmuş olduğu için yazılım yönünden sıkıntı yaşamazsın muhtemelen.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Zaten wpyi arayüz olarak falan çok beğeniyorum renkli menkli hoşuma gidiyor ancak yazılım sıkıntısı var işte. Ben symbianda bile herşeyi yükler silerdim falan cfw yapardım. Eski merakım yok eskiden bütün hd oyunlar falan vardı ama şimdi onlarıda sildim pek oyunda oynamam ama androidde belki canım sıkıldıkça. Yani şuan androidi uygun görüyorum. Ancak seninde dediğin gibi abi donanımı fazla kullanan bir işletim sistemi bu yüzden s3 düşündürüyor biraz 1 gb ramin yeterli olmadığını söylüyorlar. Note 2'de tepsi gibi c6'dan sonra alışamam diye düşünüyorum rahat giyinmeyi seven ve sürekli telefonu kullanan biriyim yani cebime sok çıkar sorun olmamalı. Gm discovery furyasına katılmayı düşünmüyor değilim ancak pek güvenemiyorum işte. Androidde karar kıldım ancak s3 biraz modası geçmiş gibi s4 mini s3le aynı fiyat ama onun kadar olamaz diye düşünüyorum kararsız kaldım bütçem uygun olsa note 2 alacağım diğer sorunları aşarım ama bütçemede uygun değil 1–1 bucuk ay içinde alacağım düşmezde heralde.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bence kredini hiç boşa kullanma discovery al keyfine bak Halis

• Beğen
Tepkiler: Buğra, Mad EagLe ve L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tam bunu yazmaya gelmiştim abi :)

halis bende discovery alacam valla. milletin söylediği S3 ten aşağı kalır yanı yok.
kamerası için biraz kumlu çekiyor diyolar ama ben kamerayla pek ilgilenmiyorum yani ayda 5-10 foto anca çekerim :)

bildirim ledi yok diyolar programı var. mavi rengi çok güzel valla :sarıl:
ekran kalitesine laf yok zaten. kasasınada eline alınca enazınan oyuncak hissiyatı vermiyormuş bu konudada s3 ten kötü olacağını düşünmüyorum.. DH konusunu bi incele derim.

• Beğen
Tepkiler: Buğra
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

tam bunu yazmaya gelmiştim abi :)

halis bende discovery alacam valla. milletin söylediği S3 ten aşağı kalır yanı yok.
kamerası için biraz kumlu çekiyor diyolar ama ben kamerayla pek ilgilenmiyorum yani ayda 5-10 foto anca çekerim :)

bildirim ledi yok diyolar programı var. mavi rengi çok güzel valla :sarıl:
ekran kalitesine laf yok zaten. kasasınada eline alınca enazınan oyuncak hissiyatı vermiyormuş bu konudada s3 ten kötü olacağını düşünmüyorum.. DH konusunu bi incele derim.

düşünmüyor değilim ama henüz yeni çıktı güvenemiyorum pek. Kamera konusu canımı sıkıyor o olmasa alırdım. Gezen biriyim bazen arkadaşlarla falan sürekli bir yerlere gideriz kamera lazım oluyor c6'da 8 var yetmiyor mesela gündüz çekimleri iyi olsa da akşam falan flaşlı çekimleri sıkıntı oluyor akşam falan gözler kırmızı çıkıyor bilmem ne. Yani aldığım telefonun kamerası en azından şimdiki telefonumda iyi olsun istiyorum. Eniştemde var s3 ve kamerası kötü değil o da 8 ama daha başarılı tabiki. Bi de discovery henüz yeni şimdi alırım bir sorunu falan çıkar sonuçta yeni çıkan birşey ama kamerası işte vasat diyorlar baktım ben ona düşündümde içime sinmedi pek :)

• Beğen
Tepkiler: Buğra
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

düşünmüyor değilim ama henüz yeni çıktı güvenemiyorum pek. Kamera konusu canımı sıkıyor o olmasa alırdım. Gezen biriyim bazen arkadaşlarla falan sürekli bir yerlere gideriz kamera lazım oluyor c6'da 8 var yetmiyor mesela gündüz çekimleri iyi olsa da akşam falan flaşlı çekimleri sıkıntı oluyor akşam falan gözler kırmızı çıkıyor bilmem ne. Yani aldığım telefonun kamerası en azından şimdiki telefonumda iyi olsun istiyorum. Eniştemde var s3 ve kamerası kötü değil o da 8 ama daha başarılı tabiki. Bi de discovery henüz yeni şimdi alırım bir sorunu falan çıkar sonuçta yeni çıkan birşey ama kamerası işte vasat diyorlar baktım ben ona düşündümde içime sinmedi pek :)
mavi rengini al beğenemezsen ben senden alırım :D
bende bayram sonrası alıcam :ehe:

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
ANIL

ANIL

Admin
Ben S4 mini almanı tavsiye ederim.

Buğra

Buğra

Admin
discovery gündüz çekimlerinde sorun yok kumlanma yok sadece çok zoom yaparsanız fotoda kumlanma oluyor kamerası htc one x den daha iyi evde bizzat test ettim ilginçtir :D

Buğra

Buğra

Admin
Buyur videoyu izle :D

[video=youtube;3eBzNVki-QY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3eBzNVki-QY[/video]

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

mavi rengini al beğenemezsen ben senden alırım :D
bende bayram sonrası alıcam :ehe:
aynı fiyata veririm ama :ehe
Ben S4 mini almanı tavsiye ederim.
aklımda var ancak farkı nedir ? s3 ile çünkü aynı para :hmmm
discovery gündüz çekimlerinde sorun yok kumlanma yok sadece çok zoom yaparsanız fotoda kumlanma oluyor kamerası htc one x den daha iyi evde bizzat test ettim ilginçtir :D
akşam flaşlı çekimlerde önemli işte mesela biz akşamları hep gezmeye falan çıkarız lazım olur. Tipi gerçekten hoş telefonun videolarda izledim s3'ten artı yönleri var gerçekten. Ama güncellemesi falan olur mu onlar var :)
Buyur videoyu izle :D
izledim ekran kesinlikle daha canlı :)
[video=youtube;3eBzNVki-QY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3eBzNVki-QY[/video]

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Ben kendimi bildim bileli Nokia kullandım, bu yaklaşık 12-13 sene, tabi yılların efsane işletim sistemi symbian.
4 ay önce S2 aldım, kardeşim tek kelime ile şunu söyleyeyim, ben yıllardır telefon değilde ateri kullanıyormuşum, çep bilgisayarı gibi bişey, tam aradığın sistem.
Tek sorunu yüksek donanım gereksimi duyması, mesela symbian 50-100MB ramla çalışırken androind 300-350MB rama ihtiyacı var sağlam çalışabilmesi için, fazla kullanım fazla maliyet ve fiyatı getirir, nokia bundan dolayı WP yi tercih etti.

Her ne kadar WP ile tutunamadı dese de millet başlankıç daha, teknoloji haberlerini takip ediyorsan bilirsin, nokia WP li telefonları peş peşe piyasaya sunuyor, maksat her kesime hitap edip WP nin kısa sürede yayılmasını sağlamak.
Bir sistemi sistem yapan stabil olması değil destek veren yazılımlardır, bu gün bir siteye girince altında androind uygulaasının linki mutlaka vardır, çünkü ücretsiz ve dünyaya hitap eden bir sistem ve ücretsiz birde herkes yazılım geliştirip Google Play a koyabilyor.

Sen Androind al, WP ye nezaman sıra gelecek dersen tahminim 3 yılı bulur, ne zaman sağda solda şirketler WP için de uygulama geliştirmeye başlarsa anlaki vakit gelmiştir.

Zaten sağlam bir androint alsan sana 3 yıl yeter, güncellemeyi de dert etme, root atarsın olur biter :D

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Ben kendimi bildim bileli Nokia kullandım, bu yaklaşık 12-13 sene, tabi yılların efsane işletim sistemi symbian.
4 ay önce S2 aldım, kardeşim tek kelime ile şunu söyleyeyim, ben yıllardır telefon değilde ateri kullanıyormuşum, çep bilgisayarı gibi bişey, tam aradığın sistem.
Tek sorunu yüksek donanım gereksimi duyması, mesela symbian 50-100MB ramla çalışırken androind 300-350MB rama ihtiyacı var sağlam çalışabilmesi için, fazla kullanım fazla maliyet ve fiyatı getirir, nokia bundan dolayı WP yi tercih etti.

Her ne kadar WP ile tutunamadı dese de millet başlankıç daha, teknoloji haberlerini takip ediyorsan bilirsin, nokia WP li telefonları peş peşe piyasaya sunuyor, maksat her kesime hitap edip WP nin kısa sürede yayılmasını sağlamak.
Bir sistemi sistem yapan stabil olması değil destek veren yazılımlardır, bu gün bir siteye girince altında androind uygulaasının linki mutlaka vardır, çünkü ücretsiz ve dünyaya hitap eden bir sistem ve ücretsiz birde herkes yazılım geliştirip Google Play a koyabilyor.

Sen Androind al, WP ye nezaman sıra gelecek dersen tahminim 3 yılı bulur, ne zaman sağda solda şirketler WP için de uygulama geliştirmeye başlarsa anlaki vakit gelmiştir.

Zaten sağlam bir androint alsan sana 3 yıl yeter, güncellemeyi de dert etme, root atarsın olur biter :D
O yüzden tutulan bir telefon almak istiyorum şimdi gm alsam nolur bilmiyorum garantisi sorun olurmu yarın öbür gün birşey olursa elimde patlasın istemem. Mesela o telefona ekran jelatini kılıf bulmak bile zor yeni çıkmış olması ve samsung nokia gibi isim yapmadığından parça sorunuda olabilir. Örneğin arka kapak çizildi nereden bulacam bunlarıda düşünüyorum. Birazda hor kullanırım telefondan hevesimi aldıktan sonra. O yüzden ileride bana sıkıntı yaratmamalı şimdi mesela s3 alsan her türlü romu bulursun geliştiricisi çok bir de bunlar var işte wp şuan için zaten düşünmüyorum kısmetse bir dahaki telefonum:)

ANIL

ANIL

Admin
S4 mini S3'e göre ram konusunda üstün ama işlem konusunda zayıf kalıyor. S3'te alınabilir.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
silikon kılıf ekran koruyucu falan DH de bir üye gitirecekmiş öyle duymuştum..
rom konusunda yine DH den bir kişi XDA dan geliştiriciymiş. rom desteği sunacağım demiş..
android 5.0 için bile göz kırpmış :kop2:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
S4 mini S3'e göre ram konusunda üstün ama işlem konusunda zayıf kalıyor. S3'te alınabilir.
evet çift çekirdek 1.7 ghz diğeri 4 çekirdek 1.4 :hmmm ama s3'ün raminden şikayet eden çok var rammi ağır basar işlemcimi bu konuda çekirdek olarak az ama s4 mininin işlemcisi daha iyi değil mi :hmmm
silikon kılıf ekran koruyucu falan DH de bir üye gitirecekmiş öyle duymuştum..
rom konusunda yine DH den bir kişi XDA dan geliştiriciymiş. rom desteği sunacağım demiş..
android 5.0 için bile göz kırpmış :kop2:

iyi takip etmişsin :D Android 5 demek he :D

ANIL

ANIL

Admin

evet çift çekirdek 1.7 ghz diğeri 4 çekirdek 1.4 :hmmm ama s3'ün raminden şikayet eden çok var rammi ağır basar işlemcimi bu konuda çekirdek olarak az ama s4 mininin işlemcisi daha iyi değil mi :hmmm

İkiside önemli. S4 mini Snapdragon 400 kullanıyor ve A7 tabanlı. S3 ise A9 tabanlı Exynos kullanıyor. Snapdragon 400 kötü bir işlemci değil o yüzden rame önem verip S4 mini almak daha iyi olur. Yazılımı S4 ile aynı olacak.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi

İkiside önemli. S4 mini Snapdragon 400 kullanıyor ve A7 tabanlı. S3 ise A9 tabanlı Exynos kullanıyor. Snapdragon 400 kötü bir işlemci değil o yüzden rame önem verip S4 mini almak daha iyi olur. Yazılımı S4 ile aynı olacak.

bende öyle düşünüyorum çünkü gerçekten çok şikayetçiler s3'ün raminden s4 minide 1 buçuk var ancak şuan hepsiburada da satılıyor. Garanti varmı onuda bilmiyorum

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Beyler discovery isteyen olursa elimize gelecek haftaya gelip alabilirsiniz yani haberiniz ola :ehe

• Beğen

Üst Alt