Kardeşim o heyecan çok büyük sıkıntı. Ben 1 sene wing chuna gittim ama pek kavga etmediğim için kavga esnasında bi heyecan basıyor kolumu hareket ettiremiyorum. Sorunu kendime telkin vermede buldum sanırım, yani her aklıma geldikçe kavgada hiç heyecanlanmayacağım diye onlarca telkin veriyorum. Her gün ip manın dövüş sahnesini izliyordum kafamda ben mişim gibi kurgulayarak ama baya gerçekçi kurguluyordum
sonra işte bi kavga oldu 15 tane kürt arkadaşla bana daldılar o zaman heyecanlanmamıştım kendimi korumuştum. O zaman işe yaramıştı tabi ama bu aralar kavga etmedim hiç. Bu yöntem var ama diğer yöntem de bütün sokak kavgalarını izle, bak istediğin kadar box bil, adamda kilo var, rakibinin üzerine oturdu mu iş biter. Üzerine oturdu mu istese öldürür onu. Eğer sende ona göre iriysen sende bunu deneyebilirsin. Diğer bi çözüm de aşırı sinirlenmen lazım heyecanı hissetmemen için. Mesela online kafa topu diye oyun var androitte, her yandığımda sinirden duvarlaya yumruk atıyorum elimi kanattım normalde azami 30 şınav çekerken sinirlenerek 35 tane rahat çektim. Yani bu 3 ünü dene. Kavgadan önce o oyunu oyna yan mesela. 1: kendine telkin ver heycanlanmıcam diye 2: iriysen üstüne otur ve döv 3: sinirlen ama mantıklı ol