kum kзđiśi
Üye
Balkabağı çorbası
MALZEMELER
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat biber tuz karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat biber tuz karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema