Balıkçı Usulu Çorba

  • 25 Mart 2013
  • 294 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemesi:
    250 gr. ekmek
    100 gr. tereyağı veya margarin
    150 gr. gravyer peyniri
    4 adet büyük boy soğan
    3 çorba kaşığı domates salçası
    1 litre su
    tuz

    Hazırlanışı:
    1 cm. kalınlığında kesilmiş olan ekmek dilimlerini kızartın. Soğutun ve üzerine tereyağı veya margarin sürün. Az miktarda tereyağını bir kenara ayırın. Tereyağının üzerine rendelenmiş peynir serpin. Soyulmuş ve ince halkalar halinde kesilmiş olan soğanları kalan yağda kızdırın. Üzerine tereyağı ve peynir sürülmüş olan ekmekleri yayvan bir tencereye bir tabaka halinde dizin. Soğanın üçte birini üzerine yayın. Ekmekten bir tabaka daha dizin. Bunun üzerine de 2 çorba kaşığı domates salçası yayın. Bütün malzemeyi böyle kat kat yayın. Tencerenin üzerine kaynar suyu dökerek tencereyi fırına koyun ve 1 saat kadar 170 derecelik fırında pişirin.
     


    Yazan: Haydar
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
19/09/2018 - 13:49