Balıkçı Usulu Çorba

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Balıkçı Usulu Çorba
Malzemesi:
250 gr. ekmek
100 gr. tereyağı veya margarin
150 gr. gravyer peyniri
4 adet büyük boy soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
1 litre su
tuz

Hazırlanışı:
1 cm. kalınlığında kesilmiş olan ekmek dilimlerini kızartın. Soğutun ve üzerine tereyağı veya margarin sürün. Az miktarda tereyağını bir kenara ayırın. Tereyağının üzerine rendelenmiş peynir serpin. Soyulmuş ve ince halkalar halinde kesilmiş olan soğanları kalan yağda kızdırın. Üzerine tereyağı ve peynir sürülmüş olan ekmekleri yayvan bir tencereye bir tabaka halinde dizin. Soğanın üçte birini üzerine yayın. Ekmekten bir tabaka daha dizin. Bunun üzerine de 2 çorba kaşığı domates salçası yayın. Bütün malzemeyi böyle kat kat yayın. Tencerenin üzerine kaynar suyu dökerek tencereyi fırına koyun ve 1 saat kadar 170 derecelik fırında pişirin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
741
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu


Üst Alt