Balık Buğulama (2 Kişilik)

  • 29 Mart 2013
  • 561 Okunma
  • 2 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler
    1 adet beyaz etli balık
    1 buçuk su bardağı domates suyu
    1 su bardağı su
    2 adet defne yaprağı
    2 diş sarımsak
    1 adet soğan
    3 çay kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 dilim limon
    1 çorba kaşığı soya sosu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.

    Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.

    Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
     


    Yazan: Haydar
  2. Teşekkürler
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
21/11/2018 - 16:40