Artk iyiliklerden karşılık mı bekliyosun![]()

Tamam ya sakin
belki karşılığını vermek isteyenler vardır
maxicepe giren herkesmi fakir yani?
mesela bir telefoncuya gidip 50 tl ye yaptırabileceğin bir sorunu burada bedavaya çözebilirsin ve bu durumdan dolayı sorununu çözen kişiye destek amaçlı bir bağışta bulunabilirsin yada kullandığın yazılımdan memnun değilsin ve adam sana daha iyi bir yazılım çıkarmış...
yani örnekler çoğaltılabilir zaten arkadaş belirtmiş bağış butonu diye bağış = gönüllü verilen / Bağışlanan şey, yardım, hibe, teberru.
yada şöyle bir örnek vereyim reklamlara tıklamak mecburimi ama arada sırada tıklıyorum maksat ufakta olsa destek olmak
kişisel görüşüme geleyim; bence bu iş tutmaz![]()

Diyosunben geliştirici çeker diye düşündüm tabi birileri bağış yaparsa

bu bişeyler yapana zevk vermek amaçlı yoksa burdan kimsenin köşeyi dönecek hali yok ayrıca bunun adı bağış isteyen istediği kadar verir kimsenin niye az bağaş veriyolar deme hakkı yok ben sana kendi paramdan ne kadar vereceğim benim bilceğim bişeyParaya ihtiyaciniz varsa yada böyle birseyi paraya dönüştürmeyi düşünüyorsanız kendi sitenizi kurup onun üstünden bu iş'i düşünebilirsiniz. Diyelim ki,yapmaya karar verdiniz ve kendi siteniz de bunu uyguluyorsunuz,size açık olarak söyleyeyim ki ilk 3-4 ay tek kuruş bile kazanamazsınız. Çok fazla kişiye ulaşmanız lazım yada ulaşsanız bile o konuda sisteminizi oturtmaniz lazim yani bir yerde yine bir sorun cikacak. Şimdi gelelim sizin konunuza,her profile ayri,ayri bağıştan bahsediyorsunuz. Yani bu kişisele girmiş oluyor,bunun beraberinde de sorun yaratir,x üye neden bana 3 verildi z üye niye bana 2 verildi diye sorun cıkar. Siz dersiniz ki ben bu yol'a baş koydum yapicagım o zaman size 2 seçenek sunabilirim,1. Bu konular da çok iyi oldugunuza güveniyorsanız kendi dükkanınızı açıp bunu para'ya dönüştürebilirsiniz. 2. Bir iş bulup,ayda- yilda bir bagış gelmesini beklemenize,her ay sabit maaşınız olur.

@yaren_dede Kişisel olursa sorun yaratabilir o yuzden,genel olursada şöyle oluyor,önceden bu işlerle ilgili uğraştığım bir site vardı ve sistem şöyle ilerliyordu;Genel bir yerde toplanırdı bağış ve bağışın kullanimi da site giderlerine katkida bulunmak icin yada siteyi geliştirebilmek için kullanırdı daha sonra geliştiticilere para lazım oldugu zaman ama bu parayı da kişisel olarak kullanamıyorlardı,yazılımlarla ilgili ihtiyaçlarda yada araç-gereçlerde kullanılırdı. Orada ki para,ayakkabım eskidi yada yeni bir gözlük alıcagım diyip para çekebilen olamazdı,yani tekrardan dedigim gibi kişisel ihtiyaçlara kullanilmiyordu. Şimdi konumuza gelelim,burda kişisel birşeyden bahsediyoruz her profile farklı kişilerin bağışı olabilir mi![]()

forumda retailci bile yokken bağış butonu olsa bile bağış yapan olmaz gibi