kum kзđiśi
Üye
Bademli Fasulye:
Bademli Fasulye:
Tarif W&S'nın her mevsim için farklı davet sofrası önerilerini içeren Entertaining kitabından. Ben fasulyeleri verev doğrayıp haşlamayı tercih ettim, böylece daha ince duruyorlar. Bir de tuzsuz bademleri bir süre kaynar suda beklettim, bu sayede de soyulmaları kolay oluyor...
8-10 kişilik
Malzemeler:
Tarif W&S'nın her mevsim için farklı davet sofrası önerilerini içeren Entertaining kitabından. Ben fasulyeleri verev doğrayıp haşlamayı tercih ettim, böylece daha ince duruyorlar. Bir de tuzsuz bademleri bir süre kaynar suda beklettim, bu sayede de soyulmaları kolay oluyor...
8-10 kişilik
Malzemeler:
- 1kg taze fasulye
- yarım su bardağı iç badem, doğranmış
- 2 yemek kaşığı margarin/tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış
- karabiber
- tuz
- 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
- Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın.
- Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz.)
- Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın. Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin. Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.