Haydar
Emekli Yönetici
Ayva Tatlısı
Malzemeler
2 adet ayva, 1 adet elma
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
2 su bardağı su
1 çay kaşığının ucu ile
kırmızı gıda boyası(lohusa şekeri de olabilir)
100 gram kaymak
Yapılışı
AYVALARI soyup ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin. Elmayı soyup rendeledikten sonra tarçın ve 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içlerine doldurun. Tozşekeri ve gıda boyasını su ile karıştırıp. Karanfili de içine atıp tepsiye dökün. Tepsinizin üstünü kaplayacak ebattaki yağlı kağıdı su dolu bir kaba koyup ıslattıktan sonra tepsinin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kaymakla birlikte servis yapın.
2 adet ayva, 1 adet elma
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
2 su bardağı su
1 çay kaşığının ucu ile
kırmızı gıda boyası(lohusa şekeri de olabilir)
100 gram kaymak
Yapılışı
AYVALARI soyup ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin. Elmayı soyup rendeledikten sonra tarçın ve 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içlerine doldurun. Tozşekeri ve gıda boyasını su ile karıştırıp. Karanfili de içine atıp tepsiye dökün. Tepsinizin üstünü kaplayacak ebattaki yağlı kağıdı su dolu bir kaba koyup ıslattıktan sonra tepsinin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kaymakla birlikte servis yapın.