Ayva Tatlısı

  • 25 Mart 2013
  • 296 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    2 adet ayva, 1 adet elma
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı tarçın
    1 adet karanfil
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığının ucu ile
    kırmızı gıda boyası(lohusa şekeri de olabilir)
    100 gram kaymak

    Yapılışı
    AYVALARI soyup ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin. Elmayı soyup rendeledikten sonra tarçın ve 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içlerine doldurun. Tozşekeri ve gıda boyasını su ile karıştırıp. Karanfili de içine atıp tepsiye dökün. Tepsinizin üstünü kaplayacak ebattaki yağlı kağıdı su dolu bir kaba koyup ıslattıktan sonra tepsinin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kaymakla birlikte servis yapın.
     


    Yazan: Haydar
  2. Teşekkürler haydar kardeş. Evde tek kaldığım bir gün yaparım. :D
     
  3. Sağolasın. şimdiden afiyet olsun
     
  4. Sağol. :)
     
  5. Bu iyi oldu :)
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
21/09/2018 - 18:24