AYIPLI MAL! Sakın 5800 almayın!

Sponsorlu Bağlantılar

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
telefonun son üretilenlerinde sorunyok sana ilk üretilenler gelmiştir. Zaten ilk üretilenler Amerikada toplatıldı. Bizede kekliyolar :D

aynen :oke: zaten öyle olmamış olsa yani normal bi telefon olmuş olsa niye fiyatı bir gecede 850'den 530'a düşsün??? akıl var mantık var öyle değil mi :naughty:

xterso

Üye
    Konu Sahibi
ben herkes hata yapabileceği için böyle bişey diyoru ilk aldığım da tel kapandığında açılmıyordu kasıyordu ama ben suçlayıcı mesajlar yazmadım yardım istedim ve yardım ettiler. Böyle bi durumda yasal yollara baş vurmak yerine ilk iş siteye konu açmak niye anlamıyorum.dava aç kazan davanı ozaman durumu anltmak için konu açmak daha mantıklı

Neden NOKIA malına sahip çıkıp, müşteri memnuniyeti ilkeleri çerçevesinde "özür dileriz, malımız bozuk çıkmış" demesin ve malı değiştirme ya da iade alma yoluna gitmesin de ben alalı henüz 3-5 gün olmuş bir cihazla ilgili yasal yollara başvurmak ve haftalarca beklemek, uğraşmak, zaman kaybetmek zorunda kalayım? Bunu hiç düşündün mü? İnsan kendini enayi gibi hissediyor. Adam diyor ki bana "evet, ben sana bozuk malı sattım, git servise tamir etsinler, kullan". Senin bunu vicdanın kaldırıyor mu?

Siz hiç yeni aldığınız bir arabayı 3 gün sonra servise götürdüğünüzde "bunun motoru bozukmuş, değiştirelim de kullan" dendiğini gördünüz, duydunuz mu?

NOKIA dostu olmanıza birşey demiyorum ama elinizi vicdanınıza koyun da ondan sonra konuşun. İnsanın kendi başına gelmeyince bu tür şeyler anlaşılmıyor. Diyorum ya, bir gün senin de başına gelince insanın kendini enayi hissetmesi neymiş anlarsın diye düşünüyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Kardeşim sana sorunlu tlfn geldiyse herkese gelecek diye bir kural mı var , kimseyi yanlış yönlendirmeye hakkın yok !!! :nono::nono::nono:

Ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. Başkalarının da elinde patlamasın diye uyarımı yapıyorum. Bırakın bu Nokia avukatlığını artık!

!!!MotorHead!!!

!!!MotorHead!!!

Üye
hatasız kul olmaz(telefonda olmaz) kardeş o senin şanssızlığın

haltie

haltie

Üye
özel bir durumla genel bir yargıya varılması çok yanlış.senin şanssızlığın olmuş ama firmada sattığı malın arkadasında durmalı ve seni mağdur etmemeli

ouzanouzan

Üye
bende aldım donma yaptı hata çizik çizik görünmeye başladı. 2saat içinde oldu bu götürdüm bazen böyle oluyor diyip yenisi verdiler saolsunlar...

haltie

haltie

Üye
bende aldım donma yaptı hata çizik çizik görünmeye başladı. 2saat içinde oldu bu götürdüm bazen böyle oluyor diyip yenisi verdiler saolsunlar...

bunu yapmaları çok güzel olmuş bunu da yapması lazım zaten ama ne olduğu belli olmayan bir markada bu sorunu yaşasaydık bize iade yada değiştirme yapacaklarını sanmam

Emperian

Emperian

Üye
Arkadaşa sonuna kadar hak veriyorum.

Ama şöyle bir iş var bu sitede 5800 alıp çook çooook mutlu olanlarda var bir o kadar lanet ettim almayın bu dandik aleti diyenlerde var.

Tek bi sonuç çıkıyor yani karşımıza bu iş şans işi.

Peki onca para döküpte şans neden oynatıyorlar bize?

Adam akıllı telefonlar üretsinler sorunlu cihaz sorunlu üretim diye birşey kalmasın,

canım vatandaşımında kafasını bozmasınlar!

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Bir anlık sinirinizle genellemeye gidecek cümleler kurmayın. 5800XM almaya karar vermiş birisi için olumsuz yönda büyük bir etki yapar bu mesajın. Sana öyle bir ürün denk gelmiş olabilir telefon parçaları tek tek test edilerek telefonlara monte ediliyor telefona montajlama yapıldıktan sonra test edilmiyor o yüzden pazarda sorunlu ürün her zaman olabilir. Bugün aldım yarın yenisini vereceksiniz müşteri bensem kral benim gibi bir düşüncen varsa bundan kurtul; "Müşteri velinimettir, müşteri her zaman haklıdır, müşteri müşteri müşteri..." gibi etiketler sadece göz boyar bir firma bir sorunu göz ardı etmek istiyorsa her türlü eder. Tüketici hakları bu yüzden kuruldu her firma gerekeni yapsaydı böyle bir kurum olmazdı. Sorunlarına yetkili firma çözüm bulmuyorsa "Tüketici Hakları Heyeti"ne başvur onlar halletsin.

maktama

maktama

Üye
Burdaki arkadaşların birçoğu seninle nokia'yı savunmak için zıtlaşmıyorlar. Sen onları nokia'yı savunmakla suçluyorsun, halbu ki aslında karşı oldukları şey senin "Sakın 5800 almayın" mantığın, deyim yerindeyse "Emrin".
Konu başlığı "Aldığım 5800 ayıplı çıktı ve sorun çıkarıyorlar" gibi bir şey olsaydı ve açıklamada da "ben artık nokia almam, siz de alırken bikaç defa düşünün" gibisinden yorum yazsaydın böyle olmazdı.
Sonuç: Söylediklerin konusunda haklı olabilrsin(ki öyle görünüyorsun) ama söyleme şeklin seni haksız duruma düşürüyor.

ramakm86

ramakm86

Üye
lütfen arkadaşım hakkını ara başkalarına enayi gözüyle bakma sakın. herkes alacağı seyi iyi bilir,araştırır.

haltie

haltie

Üye
zaten kvk genpa ise sorun olmaz bu telefonla ilgili değil garantiyle ilgili bir şey

ramakm86

ramakm86

Üye
ha bu arada: kimse kimsenin avukatı falan değil benimde bozulsa hakkımı söke söke ararım .hemde dibine kadar...

djsalih91

djsalih91

Üye
xpress serisinde genel bi yazılım sorunu var bu 3 günde de belli olabilir 3 ayda da neyse 1 yıl içinde aynı hatayı 3 den fazla yaparsa teknik servis değişim ister nokıada sıkıysa değişim yapmasın bakim merak etme dostum kafan rahat olsun :oke:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
arkadaşlar bazen bende 5800 ı savundum ama kabul edin ki sorunlu bir ürün, kiminde kasa açıklığı olur,kiminde yazılımsal sorun olur, kiminde başka sorunlar çıkar..nokia nın geçiş telefonu olduğu için pek özenilmemiş hele kasası elinize aldığınızda çatır çutur ediyor işin açığı ben soğudum bu telefondan bir daha kullanmayı düşünmüyorum açıkçası..

tlgb

Üye
Niye nefes tüketiliyor bu kadar anlamış değilim.Bahsi geçen model çok tercih edilen ve çok da problemleriyle ünlü bir telefon,memnunum yok böyle harika yok şöyle güzel diyerek ne kendinizi ne de alacakları kandırmayın boş yere.Evet özellikleri ilk başta harika görünüyo cezbediyo adamı üzerine fiyatı da eklenince hemen koşup alasın geliyo,peki ya bu donmalar bu hatalar üstüne üstlük kalas gibi bir telefon.İnceledim birkaç kişide ayrı ayrı telefonları ve arkadaşın başına gelen şanssızlık bile olsa bu modelin genel olarak donanımsal sorunları var arkadaşlar kabullenelim bunu.Ha dersen ki,ben bunlarla da kullanırım eyvallah der susarım ama alacakların bilmesi ve ona göre değerlendirmesi gerek.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Abi anlamadıgım sanki nokianın resmen avukatıdırlar.Ya NOKIA asla avukata ihtiyacı yok.Zaten milyonlarca insan avukatı olur burda.Gönüldan bağlıdırlar.Karısından daha çok severler sanki.Küfür etsen NOKIA niye küfür ettin diye dönüp sana küfür ederler.Yıllarca NOKIA kullandım neden kaynaklanır bu kadar fanatizm anlamam.İlk telefonumda NOKIA dı yıllardır NOKIA kullandım.NOKIA parçadan tasarruf etmeye bayılan ucuz diye kalitesinden ödün bile verebilecek firma.(BKN. N95 KIZAK SORUNLARI 5800 KASA AÇIKLIK V.S)ismini iyi kullanıp paraya çeviren iyi bir firma aynı zamanda çok akıllı adamları var.Yıllar önce Symbianı ericcsonun elinden alıp kendi bünyelerine katması gibi.Ama NOKIA da müşteri memnuniyeti pekde umurlarında değil.Bir firmamın kalitesi uçuk fiyatlı yüksek sekmentli cihazlarında değil orta ve düşük segmentli modellerine bakarak anlaşılabilir
Şimdi NOKIA VE SONY ERİCCSON KARŞILAŞTIRMA YAPALIM

NOKIA:3230,3250 3650,6600,6630 6680,6681,N71,N73,N95(DÜZ OLAN) 5800 V.B

SONY ERİCCSON P990İ M600 P750İ(P1İ Yani)

Şimdi nokia bu modelerini neden yazdım?Eğer iyi anlayan biri bu işi iyi bilen birisi ortak sebeblerini hemen anlar
ortak noktası şu:Geçmişten günümüze hemen hemen hepsinde yetersiz boş ram var.Ve iinatla yeni serilerinde de devam ediyorlar.Ben 5800 kullanmadım ama ortalama 10 MB ram varmış.Peki hangi uygulamaya yeter bu hangisine yeter.Geçmişten günümüze neden bu kadar inatta ısrar edilir?.Symbian lı telefonlar yavaş derdik eskiden işte bu yüzden.Israrla nedenini bilmediğim şekilde symbian işletim ssiteminin minumum sistem gereksinimlerini karşılayacak şekilde dizayn eder.Buraya dkkat minumum.Kaçımız symbianlı telefonu sadece "Alo" demek için kullanır.Günümüzde akıllı telefonlar uygulamalar oyunlar yükleriz kişiselleştirirz.Ama bu yetersiz ram başımı benım çok ağrıtmıştı 6680 de de N73 de de.Eskiden OS 8 OS.7 de bu kadar sorun çıkmazdı.Çunku görsellik pek azdı uygulamlar oldukça sadeydi.Ama symbian artınca telefonlar çogalınca daha kaliteli ve görsel uygulamalar çıktı.Ve bu sorun patlak verdi.Bugun bile bunu düzeltmek istemiyorlar.Cihazlarından cihazlarına farklı davranıyorlar.Birçok konu var 1 MB ram kazanbilmek için onu kapatmak bunu kapatmak mudaahale ediliyor.Yazıktır tüketici eşek yüküyle para verdiği cihazı sonuna kadar sorunsuz kullanmak ister.Ama NOKIA da bu sorumluluk yok nerdeeee...

Şimdi yukarda yazdıgım SONY-ERİCCSON Modelleri

P900İ eğer yanılmıyorsam ilk OS9.1 tabanlı UIQ3 telefon.Cihazda 64 MB ram var.Ama buda kullanımda yetersiz gelip boş ram sorunu ortaya çıkardı.Ama firma şikayetleri değerlendirip hoop bir başka sürüm M600İ de 128 MB RAM koydu hatasını telafi etti.Müşeriler kamerada istedi 3G istedi HOOP bir üst modelde P1İ çıkardı 3G VE 3.2 camera koydu.Bir seri daha geliştir wolkmen tutkunlarına symbian UIQ3 W950 W960İ çıkardı.Yani şikayetleri değerlendir di.Peki ne oldu?P1İ M600İ herşeye rağmen P990i fenomen hale geldi Yurt dışında çok tutuldu.Symbianı esnetti Modlama imkanı sundu.Şimdi ilk defa symbian cihazı modlanabiliyor kamera modu atıyoruz kulaklık modu atıyoruz wifi modu atıyoruz.Yani istediğimizi yapabiliyoruz.Ancak NOKIA da bu mümkün değilEğer olsaydı bu kadar fanatik yemez içmez modlarla ugrasırdı.S.E en büyük hatayı bu seriyi durdurmakla yaptı.Gerçi NOKIA symbianı tamamen satın almasında bir etkisi var ama neyse.Fancılıkta son noktası nedir bu işin diye bakalım
Şİmdi ben daha önce N73 Kullandım merak ettim değişik birşey olsundedim P1İ aldım ikisinin de kemaralarını aldım akrşılaştırdım resimlerde.NOKIA N73 kullanan bilir çektiği resimlerde ışık çok güçlü değilse ortaya sulu boya tablosunu andıracak resimler çıkar en iyi kare için profesyoneller gibi ayarlar yapmak gerekir zira otomatik çekimleri tatmin edici değildir.Gece çekimler heleki felakettir flash yetersiz gelir gece için.
ŞİMDİ P1İ Bir PDA telefon
NOKIA N73 multimedia telefonu.Yanı multimedia özellikleri agır basan telefon.Ancak gelin görünkü aynı karelerde P1İ ile çektiklerim hem canlı ve parlak hemde net ve berrar olmasına ragmen N73de bunu goremıyorum (karşılaştırma yaptım koydum albüme üyenın biri bana saydırıyo nokia niye kötülüyorsun diye yok hareketli çekmişim yok açıkda çekmişim v.s v.s ya kardeşim ben niye daha önce kulladnıgım cihazı kotüleyim bir Multimedia diye piyasaya sürüldüyle o özelliklerini sergilesin Bir PDA fotografta bile nerdeyse her resimde geçiliyorsa bana kızma NOKIA kız).N73 birtek Video da geçiyor.(Hareketli görüntüde hem P1İ hemde N73 vasat diyebiliriz.Burada beraberlik söz konusu bana göre)bunun nedeni Multi meda olması nedeniyle MP4 uzantısının kullanması P1İ de ne yazıkki bu yok.her ne kadar gelişmiş Bir 3G formatı koysalarda .MP4 yakalayamıyor.Mod falan atıp cihaza oyle MP4 çektiriyoruz.Tabi bir multi media olmaması nedeniyle boyle.Piyasadaki orta segment PDA hepsinde asus olsun toshiba olsun benq olsun kamera için tercih edilmezler.Çok nadirdir zaten hem çekimleri süper hemde WM yüklü PDA uygun fiyattan bulmak.sözümün özü nokia lider olabilir ama bu mukemmel oldugu anlamına gelmez uygun fiyatlı başka markalarada yonelebilirsiniz

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Buğra haklısın ben artık Nokia telefon kullanmayı düşünmüyorum yıllarca kullandık ama bir kere olsun müşteri memnuniyetini düşünmedi..bundan sonra ya pda ya iphone,nokia benim için bitti artık..

Progressivity

Progressivity

Üye
arkadaşa kötü telefonun gelmiş olması onun şansı değil şanssızlıgıda değil nokia'nın hatası arkadaşta telefonu kabul etmemekle çok doğru yapmış taktir ettim başka bir telefonla değiştirmeleri gerekir. Benim anlayamadıgım nokta şu ilk aldıgım 5800'ı bataryası çok az gidiyor şikayetiyle servise verdim halbuki bazı ayarlamaları yapmak gerekiyormuş bundan haberim yoktu acemiydim o zamanlar ona rağmen 1 e 1 değişim dediler servisten pekala yeni bir batarya da yollayabilirlerdi. Bu arkadaşa ise yok işlemcisi değişecek cart curt ayak yapmışlar anlamak mümkün değil gerçekten bu servisleri ama telefonu servise götürürken aynı alındığı gibi götürmekte yani full paket içeriğiyle götürmekte fayda var, o zaman servistekilerinde işi çok kolaylaşıyor pekala 1 e 1 değişim verebiliyolar.

orkun85

orkun85

Üye
iyide bu şans işi sana böyle dekgelmş olabilir. her 5800 da sorun olacak diye bişey yok.

xterso

Üye
    Konu Sahibi
Henüz alalı 10 gün olmuş ve daha rafta iken bozuk olduğu ve bana o şekilde satılmış olduğu ayan beyan olan cihazımı geri almak, değiştirmek yerine 3 kez servise götürüp getirmek zorunda bırakan, çok da kolay kazanmadığımız bir parayı vererek aldığımız cihazlarımızın iğdiş edilmesine göz yummamı(zı) isteyen NOKIA'ya neden karşı çıktığımı anlayan ve destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.

Burada söz konusu olan küçük ayrıntı, cihazın kullanırken bozulmuş olması değil bozuk satılması ve bu konuda NOKIA'nın bana ya da herhangi bir müşterisine "Tamir ettiririz, kullanmaya devam edersin" tarzı yaklaşımıydı. Oysa, yapılması gereken malı bozuk olan, yani tüketici yasasının 5. maddesine göre "AYIPLI" olan NOKIA'nın malının sorumluluğunu almaması, bunun yerine bozuk sattığı cihazı tamir ettirme, defalarca servise götürüp getirme görevini müşterisinin sırtına yıkıp asli sorumluluğundan kaçmasıydı. Oysa bu müşterinin sorumluluğu değil, NOKIA'nın yükümlülüğüdür. Bu kadar ayan beyan bir AYIP için müşteriyi tüketici mahkemesine gitmek zorunda bırakmak bile yeterince büyük bir sorumsuzluk ve dünyaca büyük bir marka adına utanç vericidir.

Bazıları bunu anlamayıp "ne var bunda, uğraş" diye tavsiye verdiler, bazıları karpuz alıyormuşum gibi "şansına küs" diye yorumlar yaptılar.

Bazıları ise bahsettiğim detayı yakaladılar, sağolsunlar.

Tüketici olarak, ödediğimiz her kuruşun karşılığını beklemek, ürünle ilgili sıkıntı çekmemek hakkımızdır. Bunu elde edemediğimizde bunu protesto etmek, mücadele etmek, gerekirse bu anlayışa karşı savaş açmak gerekir. Ancak bu şekilde bu uluslararası firmaların tüketiciyi pespaye mallarla parası elinden alınacak keriz yerine koymalarının önüne geçilebilir. Bu noktada kandırılmaya karşı çıkanlara karşı NOKIA savunması yapmak, tüketiciye haksızlık yapan bu firmaların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Elbetteki NOKIA'nın ürettiği bütün ürünler sorunlu değildir, elbetteki tüm 5800'lar sorunlu olmayabilir ya da başka başka sorunlara sahip olabilir. Bir tek telefonda bile bu sorunun yaşanması ve bu yaşandığında üretici firmanın sorumluluktan kaçması kabul edilemez, tolerans gösterilemez. Bunu yaptığında da en şiddetli biçimde tepki gösterilmelidir.

En azından ben bunu yapıyorum, yapmayı deniyorum. NOKIA'nın beni enayi yerine koymasına izin vermeyeceğim.