crazy_oruc
Üye
Din , iman diye birbirinizi yiyeceginize hayatinizi yasamaya bakin. Daha faydali olur, bosa harcadiginiz bu vakitler bir daha geri gelmeyecek.
Biz müslümanız elhamdülillah ve inandığımız Allah (c.c.) Kur'an'da bize şöyle buyuruyor "Allah katında din şüphesiz İslâm'dır" (Âl-i İmrân 3/19; ayrıca bk. Bakara 2/193), "Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse onun dini kabul edilmeyecektir; o âhirette de kaybedenlerdendir" (Âl-i İmrân 3/85).Din , iman diye birbirinizi yiyeceginize hayatinizi yasamaya bakin. Daha faydali olur, bosa harcadiginiz bu vakitler bir daha geri gelmeyecek.
ama bir de şöyle birşey var atıyorum sen çok iyi bir insansın ve müslüman bir ülkede doğdun cennetliksin ama hristyan bir ülkede doğup orda büyürdün haliyle %90 ihtimal hristiyan olurdun bence böyle bir kişi ateist birinden daha üst katta yer alır.
Allah iyiliğini versin bunu da nereden çıkardın.Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.
Sacma degil mi sizcede
Allah iyiliğini versin bunu da nereden çıkardın.Allah bütün kavimleri peygamberler aracılığı ile uyarmış ve doğru yolda olmalarını istemiştir. Fakat kavimlerin/halkın azgınlıkları kendilerini helaka uğratmıştır. Allah insana özgür irade vermiş kardeşim kötü olanı da iyi olanı da kişinin kendisinin ayırt etmesini istemiştir. Tabi bu seçimin sonucunda ya mükafatlandırılırsın yada cezalandırılırsın denmiş...
Misal; Allah içkiyi haram kılmış ve her yerde İçki bütün kötülüklerin anasıdır dendiği, haram olduğunu bildiğiniz halde lıkır lıkır keyfine vararak içiyor (Allah çokça tövbe edenleri sever). Şimdi sen bunun haram olduğunu bildiğin halde inadına inadına yapıyorsun (neye güvenerek tabi) sonra beni niye cezalandırıyor diyorsun...
Ders çalışmadan sınavlara girmeden sınıf geçebiliyor musun?
Allah degistirilecegini bile bile dinler gonderiyor, gonderdigi dinleri korumuyor sonra bu dine inananlari ama onlar degistirildi diye cehennemlik yapiyor nasil yasarsa yasasin.
Sacma degil mi sizcede
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok
böyle davranmaya devam edersen evet hiç şansın yok.
Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azab onlaradır. (Bakara Suresi / 7)
ben bunu islamı tanıyıp tekrar ateistliğe veya başka dine doğru yol alanlar için diye biliyorum,doğru mu?
Lütfen yazdığımız yorumlara dikkat edelim, Şu sözünle Haşa Allah adına hüküm veriyorsun farkında olmadan, ve buna gizli şirk deniliyor...
benim dediğim şey bi hristiyana cennete giremezsin (tabi hristiyan olarak kaldığı sürece) demek ile bi nevi aynı. Allaha inanmayan onun verdiği hükümlere inanmayan biri nasıl olur da cennete girebilir. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim şey son nefesine kadar hak yolu bulmayan cennete giremez. Eğer ki son nefesinde bile iman ederse gerisi Allah'a töbe haşa ona kimse karışamaz.
Ama mesajından o mânâ çıkmıyor, anlatabildim mi?
Bizler tebliğ ediciyiz, hidayet verici değil...
Bu arkadaş Rabb'imden hidayeti talep eder, Rabb'imde ona lütfeder.
Bizim görevimiz ona nasıl talep edeceğini öğretmek, Yoksa haşa Rabb'imin ona lütfedip etmeyeceğini söylemek değil.
Bu konularda yorum yaparken iki düşünüp bir yazalım...
katılıyorum
katılıyorum
Bizim görevimiz ona nasıl talep edeceğini öğretmek, Yoksa haşa Rabb'imin ona lütfedip etmeyeceğini söylemek değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?