Tavsiye Asus X550LN Notebook İncelemesi ve Kullanıcıları Kulübü (Güncellendi 28.07.14)

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Aynen Öyle Usb Den Hızlı Oluyo ;)Kurulum O Kadar Basit Bir Şey Ki Ben Önceden Benim Takaya Günde 1 Kere Format Atıyordum :ehe
Aynen öyle. Ama ben attığım da usb ile atmıyordum. İso programını indiriyorup program kurar gibi setup ile kuruyordum :)
dvd'den yaklaşık 30 dk sürüyor
Sadece formatta kullanmak üzere gittim 10 tane dvd aldım. Ama keşke almasaydım. Bir işe yaramadı. Hepsi bir flashdisc etmedi

• Beğen
Tepkiler: ByKatre

ByKatre

ByKatre

Üye
Ben Flaşı Cd Gibi Okutturuyorum Açılırken USB CDROM dıyo Iyi oluyo kolay ;)

fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Aynen öyle. Ama ben attığım da usb ile atmıyordum. İso programını indiriyorup program kurar gibi setup ile kuruyordum :)
Sadece formatta kullanmak üzere gittim 10 tane dvd aldım. Ama keşke almasaydım. Bir işe yaramadı. Hepsi bir flashdisc etmedi
Ziyan oldu yani kötü olmuş. Flaşın yerini blu-ray bile tutmaz :)

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Googleye iso dosyasını usb ye yazdırma yazın. herhangi bir sayfaya girin orada ki programı indirin. gerisi kolay zaten.

Bilgisayarınız geldiğin de gerekirse birebir yardımcı olabilirim. Öyle göz korkutmaya gerek yok. En kolay aşaması kurma aşaması
Hocam ben o programı indirdim fakat bende ki dvd de iso uzantılı hiçbir şey yok. efi uzantılı var

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Hocam ben o programı indirdim fakat bende ki dvd de iso uzantılı hiçbir şey yok. efi uzantılı var
Şimdi sende iso dosyası var mı ? Yani internetten iso dosyası indirdin mi ? şuna benzer bir dosya

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Şimdi sende iso dosyası var mı ? Yani internetten iso dosyası indirdin mi ? şuna benzer bir dosya

Bende dvd var orijinal windows 8.1içindede klasörler falan var
oradaki 3,55 gb olan şey
Selamun Aleyküm.

Arkadaşlar ürünü pcdepo.com sitesi üzerinden aldım. Pcdepo yetkililerinin haklarını yememek gerekiyor. Ürünü gerçekten çok güzel ambalajlamışlar.Ürün dün elime ulaştı, ama ancak bugün bir iso dosyasını flash disce yazdırarak kurabildim. Ben Windows 8.1 pro yu kurdum. Yaklaşık 4 sattir sorunsuz kullanıyorum. Bilgisayara işletim sistemi yükledikten sonra kutunun içinden çıkan driver cd si ile driverlerini yükledim. Bu yaklaşık yarım saat kadar sürdü.

Evvela belirtmek isterim ki bu ürünü daha önce kullandığım bilgisayar ile karşılaştırmalı olarak incelemek istiyorum.

TASARIM:

Tasarım konusundan bakacak olursak Asus modelinin tasarımı gerçekten çok daha şık. Yine Asus bilgisayar MSI ın yukarıda ki model bilgisayarına göre çok daha ince ve hafif. Elinize aldığınız da size sağlamlık hissiyatı veriyor.

PERFORMANS:

Zaten kağıt üzerinde bakacak olursak MSI ın modeli işlemci bakımından birkaç adım önde görülüyor. Ekran kartı bakımından ise Asus birkaç adım daha önde görünüyor.

MSI da oynadığım oyunları bu modeldede çok rahat bir şekilde ve son grafikte oynayabildim.

Oynadığım oyunlar;

Hepsini fazla oynamadım. Sadece denemek amaçlı açtım ve bir kaç dakika oynadım. Bu bir kaç dakika süresi içinde Isınma (msı) modeline göre pek ısınmadı. -ki yorganın üzerinde oynadım, fan delikleri kapalıydı. Fan sesi de normal bir seviyedeydi.

SES VE GÖRÜNTÜ

Bilgisayarın hoparlörü " SonicMaster" teknolojisi ile donatılmış. Anlam olarak "güçlü ve berrak" ses anlamına geliyor. Gerek oyunlarda olsun, gerek dinlediğiniz mp3 lerde olsun gerçekten de bu kaliteyi hissediyorsunuz. Çıkan sesler çok keskin ve net. Diğer msı modelinde hoparlör yüksekti, ama bu bilgisayarın sesi kadar kaliteli çıkmıyordu.

Ekran konusuna gelecek olursak her iki pcnin ekran çözünürlüğü 1366x768 ve ekran tipi LED HD. Bilgisayarın ekranına yakından baktığınız da pixelleri rahatlıkla sayabilirsiniz. Gönül isterdi ki keşke ekran fu ll HD olsaydı.. Ama bu fiyata ancak böyle bir donanıma sahip bilgisayarın normal.

BATARYA PERFORMANSI

Aslında bu konu da daha sağlıklı bilgi edinmek için bilgisayarı bir süre daha kullanmak gerekiyor. Ama ben format attıktan hemen sonra elektrikler kesildi. Batarya doluydu. Batarya istatistiklerinde pil %100 ve ekran parlaklığı yarı seviyesinde iken kalan pilin 4 buçuk saat olduğu yazıyordu. Genel olarak bakacak olursak bence gayet tatminkar.

Diğer msı modelinde ise ben Bir tam batarya ile bir film izlemiş, geriye ise %37 lik bir batarya yüzdesi kalmıştı. Aşağı yukarı düşünecek olursak batarya konusunda iki bilgisayarın performansı aynı.

Bilgisayarın Artıları ve Eksileri;

Artıları;

Şık bir tasarım,
Çok sessiz çalışan bir fan,
Isınma konusunda gayet tatminkar,
Kaliteli ve Berrak bir hoparlör,
İnce tasarım.

Eksileri;

Ekran tipinin LED HD olması,
Ekran aydınlatmalı klavyenin olmaması.
Webcamın kaletesizliği.

Şimdilik gözlemlemelerim bu kadar. Sormak istediğin soruyu sorabilirsiniz. Bu bilgisayarı almayı düşünen veya 1800 tl civarında bilgisayar arayan kimse için bu acizane incelemeyi yapmak istedim.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Hocam ekranın LED HD olması neden eksi yön?

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Bende dvd var orijinal windows 8.1içindede klasörler falan var
oradaki 3,55 gb olan şey
Hocam ekranın LED HD olması neden eksi yön?
Full HD ile kıyaslama yaptım ben. LED HD lerde dediğim gibi ekrana baktığınız da pixelleri bile görebiliyorsunuz. Ama Full HD olsaydı pixeller daha yoğun olurdu ve görüntü LED HD ye göre çok daha net gözükürdü.

ByKatre

ByKatre

Üye
fu ll HD ile kıyaslama yaptım ben. LED HD lerde dediğim gibi ekrana baktığınız da pixelleri bile görebiliyorsunuz. Ama fu ll HD olsaydı pixeller daha yoğun olurdu ve görüntü LED HD ye göre çok daha net gözükürdü.
aynen ama daha çok yorulurdu bilgisayar yanlış miyim ;)tamam işte senin hazır miş her şey tak format at ya da uefi yaz enpedi diye bi site vardı sanırım oraya gir flaşı uefi olarak hazırla dosyaları kopyala ;)

osmanmert94

osmanmert94

Üye
fu ll HD ile kıyaslama yaptım ben. LED HD lerde dediğim gibi ekrana baktığınız da pixelleri bile görebiliyorsunuz. Ama fu ll HD olsaydı pixeller daha yoğun olurdu ve görüntü LED HD ye göre çok daha net gözükürdü.
Haklısınız hocam ben de TFT daha iyi diyeceksiniz sandım. Full HD olsaydı çok iyi o olurdu da oyunlarda daha düşük FPS alırdık.

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
bir tutuşmuşsunuz full hd diye bence 15.6 inch olan laptopa 1366*768 yeterli öbür türlü yazılar çok küçük oluyor okunmuyor ya

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
bir tutuşmuşsunuz fu ll hd diye bence 15.6 inch olan laptopa 1366*768 yeterli öbür türlü yazılar çok küçük oluyor okunmuyor ya
Yazılar küçük mü oluyor ? Arkadaşım da var. Yazılar da hiçbir sorun yok. Onda izlediğin bir filmden aldığınız hazzı bizim ekranlarda bulamazsınız malesef.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
osmanmert94

osmanmert94

Üye
Hala gelemedi benim kargo ya :( UPS yi böyle bilmezdim.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Hala gelemedi benim kargo ya :( UPS yi böyle bilmezdim.
Şu ana kadar gelmiş olması lazımdı. Acaba yolda bir aksilikmi çıktı@İsmail @L-LumieRe @bycatre

Oyun fps oranları eklendi. Sizce nasıl ?

• Beğen
ismail

ismail

Üye
bana
Şu ana kadar gelmiş olması lazımdı. Acaba yolda bir aksilikmi çıktı@İsmail @L-LumieRe @bycatre

Oyun fps oranları eklendi. Sizce nasıl ?
bana bildirim gelmedi garip :hmmmben fps işinden anlamıyom pek :bilmm: ama son seviyede oynatıyosa iyidir sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
bana

bana bildirim gelmedi garip :hmmmben fps işinden anlamıyom pek :bilmm: ama son seviyede oynatıyosa iyidir sanırım :)
Şu benim arızalı çıkan diğer msı modeli battlefield 3 te 28 fps oranını veriyormuş. Bu bilgisayar 33 veriyor.. ;)

• Beğen
ANIL

ANIL

Admin
Hayırlı olsun. Konuyu sabitledim.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim

Üst Alt