Selamun Aleyküm.
Arkadaşlar ürünü pcdepo.com sitesi üzerinden aldım. Pcdepo yetkililerinin haklarını yememek gerekiyor. Ürünü gerçekten çok güzel ambalajlamışlar.Ürün dün elime ulaştı, ama ancak bugün bir iso dosyasını flash disce yazdırarak kurabildim. Ben Windows 8.1 pro yu kurdum. Yaklaşık 4 sattir sorunsuz kullanıyorum. Bilgisayara işletim sistemi yükledikten sonra kutunun içinden çıkan driver cd si ile driverlerini yükledim. Bu yaklaşık yarım saat kadar sürdü.
Evvela belirtmek isterim ki bu ürünü daha önce kullandığım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bilgisayar ile karşılaştırmalı olarak incelemek istiyorum.
TASARIM:
Tasarım konusundan bakacak olursak Asus modelinin tasarımı gerçekten çok daha şık. Yine Asus bilgisayar MSI ın yukarıda ki model bilgisayarına göre çok daha ince ve hafif. Elinize aldığınız da size sağlamlık hissiyatı veriyor.
PERFORMANS:
Zaten kağıt üzerinde bakacak olursak MSI ın modeli işlemci bakımından birkaç adım önde görülüyor. Ekran kartı bakımından ise Asus birkaç adım daha önde görünüyor.
MSI da oynadığım oyunları bu modeldede çok rahat bir şekilde ve son grafikte oynayabildim.
Oynadığım oyunlar;
Hepsini fazla oynamadım. Sadece denemek amaçlı açtım ve bir kaç dakika oynadım. Bu bir kaç dakika süresi içinde Isınma (msı) modeline göre pek ısınmadı. -ki yorganın üzerinde oynadım, fan delikleri kapalıydı. Fan sesi de normal bir seviyedeydi.
SES VE GÖRÜNTÜ
Bilgisayarın hoparlörü " SonicMaster" teknolojisi ile donatılmış. Anlam olarak "güçlü ve berrak" ses anlamına geliyor. Gerek oyunlarda olsun, gerek dinlediğiniz mp3 lerde olsun gerçekten de bu kaliteyi hissediyorsunuz. Çıkan sesler çok keskin ve net. Diğer msı modelinde hoparlör yüksekti, ama bu bilgisayarın sesi kadar kaliteli çıkmıyordu.
Ekran konusuna gelecek olursak her iki pcnin ekran çözünürlüğü 1366x768 ve ekran tipi LED HD. Bilgisayarın ekranına yakından baktığınız da pixelleri rahatlıkla sayabilirsiniz. Gönül isterdi ki keşke ekran fu ll HD olsaydı.. Ama bu fiyata ancak böyle bir donanıma sahip bilgisayarın normal.
BATARYA PERFORMANSI
Aslında bu konu da daha sağlıklı bilgi edinmek için bilgisayarı bir süre daha kullanmak gerekiyor. Ama ben format attıktan hemen sonra elektrikler kesildi. Batarya doluydu. Batarya istatistiklerinde pil %100 ve ekran parlaklığı yarı seviyesinde iken kalan pilin 4 buçuk saat olduğu yazıyordu. Genel olarak bakacak olursak bence gayet tatminkar.
Diğer msı modelinde ise ben Bir tam batarya ile bir film izlemiş, geriye ise %37 lik bir batarya yüzdesi kalmıştı. Aşağı yukarı düşünecek olursak batarya konusunda iki bilgisayarın performansı aynı.
Bilgisayarın Artıları ve Eksileri;
Artıları;
Şık bir tasarım,
Çok sessiz çalışan bir fan,
Isınma konusunda gayet tatminkar,
Kaliteli ve Berrak bir hoparlör,
İnce tasarım.
Eksileri;
Ekran tipinin LED HD olması,
Ekran aydınlatmalı klavyenin olmaması.
Webcamın kaletesizliği.
Şimdilik gözlemlemelerim bu kadar. Sormak istediğin soruyu sorabilirsiniz. Bu bilgisayarı almayı düşünen veya 1800 tl civarında bilgisayar arayan kimse için bu acizane incelemeyi yapmak istedim.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...