Tavsiye Asus X550LN Notebook İncelemesi ve Kullanıcıları Kulübü (Güncellendi 28.07.14)

Sponsorlu Bağlantılar

ByKatre

ByKatre

Üye
Aklima bisey takildi herkes pc depo da hdd sokup ssd tak diyo pnlar ne demek
Insallah olmam :)
SSD Süper Hızlı Harddisk Gibi. HDD Harddisk Demek. Yaklaşık 17-18 Kat Daha Hızlı 4K Aktarımlar. Yani Küçük Parça Aktarımı. :oke: Ben De Taktırmayı DÜşünüyorum. :bilmm

By_Aximan

By_Aximan

Üye
Hdd +.ssd oluyormu.cd.rw un yerine takilabilir mi.yani bende takabilir miyim nasil monte.edilir

ByKatre

ByKatre

Üye
Hdd +.ssd oluyormu.cd.rw un yerine takilabilir mi.yani bende takabilir miyim nasil monte.edilir
Takılınca Garantide Sorun Oluyormuş Herhalde Ama Bi Daha Sormak LazımBen 2 Sene Sonra DÜşünüyorum. Şu An HDD YEterli Gibi :ok2:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
840m şuanlık hiçbir şekilde 750m e yetişemez :oke:
güncel driver konusundada ikisinede güncel driver çıkıyor farkı kapatacak ekstra bişey çıkacağını zannetmiyorum

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Takılınca Garantide Sorun Oluyormuş Herhalde Ama Bi Daha Sormak LazımBen 2 Sene Sonra DÜşünüyorum. Şu An HDD YEterli Gibi :ok2:
Dün attığım e maile gelen cevap şöyle:

Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce almış olduğum ürünüm hakkında birkaç konuda aydınlatılmak
istiyorum.

1- Ben ürünümün içinde bulunan HDDini Çıkarıp yerine bir SSD taksam garanti bozulmuş oluyor mu ?
Harddiscin yerini kontrol ettiğim de hiçbir güvenlik bandı, veya vidalar üzerinde
koruyucu boya vs bulunmamakta. Tüketici hakları bildirgesine baktığım da bu durum
da garantiden düşmemesi gerektiğini düşünüyorum.

2- Aynı laptobu alan birkaç kişi ile kıyasladığım da aynı modelden
almamıza rağmen kimisin de harddiscin markası toshiba iken kimisinde samsung
ve kimisinin de seagate olarak görülmekte. Bunun nedeni nedir ?

3- Garanti süresi dolmadan önce, ben ekran panelini değiştirip yerine
1080p çözünürlüğün de ekran takmak istiyorum. Bu işlemi sizin yetkili servisiniz
yapıyor mu, veya yapmıyorsa benim yapmam takdirin de ürün garanti dışı kalır mı ?
(araştırma yaptığım da aynı modelin yurt dışında 1080p ekran ile satıldığını
görmekteyim)

4- ve son olarak yine aynı modeli kullananlar ile kıyaslama yaptığımız da bu modelin
klavyesin de ufakta olsa bir sorun olduğunu tespit ettik. Kiminin ENTER tuşu Kiminin
CAPS LOCK tuşu kiminin (+) tuşu içeriye kaçmış, sanki altına ekmek kırıntısı kaçmış
gibi bir hali var tuşların. Garantiye gönderdiğimiz de bu sorunu garanti karşılıyor mu ?

Teşekkürler..

Gelen cevap:

Merhaba Sn.Emin Sevim ,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

1.Orjinalinde HDD bulunan cihazlara yerine SSD takma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaz teknik servis dışında işlem görmesi durumunda cihaz garanti dışı kalmaktadır.
2.Cihazlara farklı HDD takılması fabrika çıkış özellikleri bu şekildedir.
3.Servisimizde cihazın orjinalindeki LCD ekran dışında farklı bir ekran takma işlemi yapılmamaktadır. Fabrika çıkışındaki özellik neyse arızalandığında aynı özellikteki parça takılır.
4.Klavyede kullanıcı kaynaklı hata yok ise servise geldiğinde garantiden işleme alınır.

Bilginize sunar , iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

ByKatre

ByKatre

Üye
Dün attığım e maile gelen cevap şöyle:

Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce almış olduğum ürünüm hakkında birkaç konuda aydınlatılmak
istiyorum.

1- Ben ürünümün içinde bulunan HDDini Çıkarıp yerine bir SSD taksam garanti bozulmuş oluyor mu ?
Harddiscin yerini kontrol ettiğim de hiçbir güvenlik bandı, veya vidalar üzerinde
koruyucu boya vs bulunmamakta. Tüketici hakları bildirgesine baktığım da bu durum
da garantiden düşmemesi gerektiğini düşünüyorum.

2- Aynı laptobu alan birkaç kişi ile kıyasladığım da aynı modelden
almamıza rağmen kimisin de harddiscin markası toshiba iken kimisinde samsung
ve kimisinin de seagate olarak görülmekte. Bunun nedeni nedir ?

3- Garanti süresi dolmadan önce, ben ekran panelini değiştirip yerine
1080p çözünürlüğün de ekran takmak istiyorum. Bu işlemi sizin yetkili servisiniz
yapıyor mu, veya yapmıyorsa benim yapmam takdirin de ürün garanti dışı kalır mı ?
(araştırma yaptığım da aynı modelin yurt dışında 1080p ekran ile satıldığını
görmekteyim)

4- ve son olarak yine aynı modeli kullananlar ile kıyaslama yaptığımız da bu modelin
klavyesin de ufakta olsa bir sorun olduğunu tespit ettik. Kiminin ENTER tuşu Kiminin
CAPS LOCK tuşu kiminin (+) tuşu içeriye kaçmış, sanki altına ekmek kırıntısı kaçmış
gibi bir hali var tuşların. Garantiye gönderdiğimiz de bu sorunu garanti karşılıyor mu ?

Teşekkürler..

Gelen cevap:

Merhaba Sn.Emin Sevim ,

Talebiniz ASUS Türkiye ofisi tarafından ele alınmaktadır.

1.Orjinalinde HDD bulunan cihazlara yerine SSD takma desteğimiz bulunmamaktadır. Cihaz teknik servis dışında işlem görmesi durumunda cihaz garanti dışı kalmaktadır.
2.Cihazlara farklı HDD takılması fabrika çıkış özellikleri bu şekildedir.
3.Servisimizde cihazın orjinalindeki LCD ekran dışında farklı bir ekran takma işlemi yapılmamaktadır. Fabrika çıkışındaki özellik neyse arızalandığında aynı özellikteki parça takılır.
4.Klavyede kullanıcı kaynaklı hata yok ise servise geldiğinde garantiden işleme alınır.

Bilginize sunar , iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,
Dediğim Gibi İşte :( Bendede Fn Tuşu Öyle Fazla Basınca İçinde Mi Kalıyor Hocam :hmmm
840m şuanlık hiçbir şekilde 750m e yetişemez :oke:
güncel driver konusundada ikisinede güncel driver çıkıyor farkı kapatacak ekstra bişey çıkacağını zannetmiyorum
750m bir nesil eski değil mi 840m e göre :hmmm

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Dediğim Gibi İşte :( Bendede Fn Tuşu Öyle Fazla Basınca İçinde Mi Kalıyor Hocam :hmmm
750m bir nesil eski değil mi 840m e göre :hmmm
Bende + tuşu öyle.. sanki içine ekmek kırıntısı geçmiş gibi.. Garanti karşılıyormuş bu durumu e maile gelen cevaba göre.. ama ben 15 gün bu sorun yüzünden laptopsuz kalamam .:)

ByKatre

ByKatre

Üye
Bende + tuşu öyle.. sanki içine ekmek kırıntısı geçmiş gibi.. Garanti karşılıyormuş bu durumu e maile gelen cevaba göre.. ama ben 15 gün bu sorun yüzünden laptopsuz kalamam .:)
Aynen Bende Göndermedim Bu Yüzden Ama Çalışıyor Tuş Sıkıntım Yok :D

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
i5 işlemcili olan modeli nasıldır.
Aşağı yukarı aynı özellikli. Tek fark işlemcisi. Maddi durumunuz yetersizse i5 li olanı tercih edebilirsiniz

Alii01

Alii01

Üye
Bu makineyi almaya kafama takmıştım dün Adanayı karış karış taradım bu makineyi satan bir yer bulamadım. Babamda internetten alışverişe güvenmiyor. 2. Tercihim olan Lenovo Z510 İ5 modelini almayı düşünüyorum da ısınma sorunu olur Lenovo'da demiş babamın bilgisayarcı arkadaşı. :(

Ne yapsam sizce?

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Bu makineyi almaya kafama takmıştım dün Adanayı karış karış taradım bu makineyi satan bir yer bulamadım. Babamda internetten alışverişe güvenmiyor. 2. Tercihim olan Lenovo Z510 İ5 modelini almayı düşünüyorum da ısınma sorunu olur Lenovo'da demiş babamın bilgisayarcı arkadaşı. :(

Ne yapsam sizce?
Tek birsey kalıyor oda internetten almak. Bir şekilde ikna edin babanızı.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Zor.
Peki sizce Lenovo Z510 alsam pişman olur muyum?
O bilgisayarı kullananlar ısınma sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Bf3 oynayan birisi 10 dakikalık bir oynamada sıcaklığın 78 dereceye çıktığını söylüyor. Ekran panelinin de cansız olduğunu söyleyenler var. Diğer yönden parasının hakkını veren nadir laptoplardandır.

Alii01

Alii01

Üye
O bilgisayarı kullananlar ısınma sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Bf3 oynayan birisi 10 dakikalık bir oynamada sıcaklığın 78 dereceye çıktığını söylüyor. Ekran panelinin de cansız olduğunu söyleyenler var. Diğer yönden parasının hakkını veren nadir laptoplardandır.

Hocam birde sizdeki Asus'un açılış süresi ne kadar?

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Hocam birde sizdeki Asus'un açılış süresi ne kadar?
15-20 saniye içerisin de şifre girme ekranı açılıyor.

Uefi ile format atarsan bu süre daha da kısalabilir.

SSD kullanırsan dahada kısalabilir.

Alii01

Alii01

Üye

15-20 Saniyede açılıyorsa UEFI+SSD kullanırsam 1-2 saniyede mi açılacak. :D Yani daha ne kadar düşebilir ki acaba hızı. :p

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
15-20 Saniyede açılıyorsa UEFI+SSD kullanırsam 1-2 saniyede mi açılacak. :D Yani daha ne kadar düşebilir ki acaba hızı. :p
uefi + ssd ile minimun 7-8 sn olacaktır.. daha fazla kısalmaz :oke:

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
osmanmert94

osmanmert94

Üye

Sizinki bayağı geç açılıyormuş benimki 5-6 yı geçmiyor.

Üst Alt