Asus Recovery Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
Asus Recovery Sorunu
İyi günler

windows 8 Sl ile çalışan Asus k55vd model notebook'umun recovery bölümü silindi. Doğal olarak bende windows 7 yüklemeye kalktım. fakat yükleyemedim. Daha sonra orjinal windows 8 dvd si taktım yüklemeye çalıştım fakat bu seferde girdiğiniz ürün anahtarı uymuyo vs hatası veriyor. Kısaca win 8 li notebooklarda bios dan okunuyomuş. recovery dışında bilgisayara kurulum yapma imkanım yok. Bu recovery bölümünü teknik serviste yükleyebilirler mi tekrar. yada bilgisayarı çalışır duruma getirebilirler mi?

Uruloki

Uruloki

Üye
Teknik servisi arayarak 1 seferligine recovery dvd si alabilirsin en azindan lenovo bunu yapıyor ki böyle olmasinin sebebide mocrosoft her şey kisitlanmis durumda win 8 de eğer sistwmi acabiliyorsan legacy yi kapatip format atabilirsin tabi

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
şuan bilgisayarı çalıştırdım fakat zor bela. harddisk i başka bir bilgisayarda formatlayarak. her format atışta öyle uğraşmam imkansız. ayrıca elimde windows 8 pro yazılımı ve dvd side var ama genede kurulum yapamıyorum. Servisten umarım bir çözüm gelebilir. servisi defalarca aramama rağmen kımse telefonu açmadı. 4-5 gün sonra istanbula gidip elden verecem service bilgisayarı. Şunu anladım ki windows 8 li bilgisayarda recovery yoksa o bilgisayar bir hiç.

Uruloki

Uruloki

Üye
şuan bilgisayarı çalıştırdım fakat zor bela. harddisk i başka bir bilgisayarda formatlayarak. her format atışta öyle uğraşmam imkansız. ayrıca elimde windows 8 pro yazılımı ve dvd side var ama genede kurulum yapamıyorum. Servisten umarım bir çözüm gelebilir. servisi defalarca aramama rağmen kımse telefonu açmadı. 4-5 gün sonra istanbula gidip elden verecem service bilgisayarı. Şunu anladım ki windows 8 li bilgisayarda recovery yoksa o bilgisayar bir hiç.

Bilgisayarı actiysan ayarlarindan yani denetim masasından değil yan tarafta acilan ayarlardan legacy bolumundan format atabilirsin böyle yapabilirsin o zaman yüklenmesi lazım Windows un

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
recovery bölümü yok ki tamamen kayboldu. şuan c: ve d: sürücüleri var bilgisayarda. Ayrıca bütün driverları yüklememe rağmen bilgisayar da bir donanımda sorun var ama ne olduğunu bilmiyorum.

Uruloki

Uruloki

Üye
recovery bölümü yok ki tamamen kayboldu. şuan c: ve d: sürücüleri var bilgisayarda. Ayrıca bütün driverları yüklememe rağmen bilgisayar da bir donanımda sorun var ama ne olduğunu bilmiyorum.

Hayır demek istediğim legacy modunu kapatman ve elindeki Windows 8 pro yu sisteme yuklemen

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
o konuyu bi anlatırmısın nasıl yapacam.

Uruloki

Uruloki

Üye
o konuyu bi anlatırmısın nasıl yapacam.

O bira zor iste nettem resim bulmak lazim hani fareyi saga getirdiğinde yanda basla filan ayarlar cikiyor o ayarlardan gelimis altinda legacy olması lazım ordan baska sistem yükleme olmasi lazim iste onu secince cihaz reset atar(ki cd dvd yi secersen onceden tak dvd yi) ve dvd den boot eder maalesef bu kadar hatırlıyorum bilgisayar yanimda değil

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
sıkıntı zaten orda başlıyor bilgisayar reset attıktan sonra başka bir dvd den yükleme yapmıyor. Sürücü kilitli diyor. Sistem onarımını bile yapmıyor şuan.

Uruloki

Uruloki

Üye
sıkıntı zaten orda başlıyor bilgisayar reset attıktan sonra başka bir dvd den yükleme yapmıyor. Sürücü kilitli diyor. Sistem onarımını bile yapmıyor şuan.

Ordan yapınca legacy i açması lazım yani kilidi kaldırması lazım çünkü kendi laptop umda oradan bios a girip legacy iyi kaldirmistim ama işletim sistemi kurmadim ama maalesef laptop yanımda değil fazlada hatırlamıyorum sanırım servisten başka caren yok

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
evet servisten baska çare gözükmüyor. ama servis ve asus kelimeleri birbirinden çok uzak. asusun sevis desteği çok kötüymüş. sikayet var da neler neler okudum

Uruloki

Uruloki

Üye
evet servisten baska çare gözükmüyor. ama servis ve asus kelimeleri birbirinden çok uzak. asusun sevis desteği çok kötüymüş. sikayet var da neler neler okudum

Açıkcası şunu söyleyeyim her türlü millet atıyor misal ekşi sözlük yazarları neler neler var belli sallıyorlar ablamda acer var mikrofonu bozuldu servise gitti 1 hafta olmadan grri geldi ve telefonla arayarak başka bir şey var mı diye sordular eee hani acer kötüydü yani onlara pek takılma eğer öyle bir şey olursa tüketici haklarına gidiyorum ben dersin hemen geri vites yaparlar aç bak garanti belgesinde neler yazıyor ki aslında Asus çok çok iyi bir firmadır bana göre yani piyasadaki çoğu firmaya toz yutturur

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
win 8 b*ktan bır ısletım sıstemı vısta 2.. kuzenın pc sınde vardı ...resmen rezıllık

• Beğen
Tepkiler: Uruloki
Uruloki

Uruloki

Üye
win 8 b*ktan bır ısletım sıstemı vısta 2.. kuzenın pc sınde vardı ...resmen rezıllık

katılıyorum bende recovery e döücektim geç açılmadan dolayı fakat bölümlendirme yapmıştım ki asla yedek hafızasına dokunmadım nasıl olduysa recovery hafızası bozulmuş

ugur1000

ugur1000

Üye

katılıyorum bende recovery e döücektim geç açılmadan dolayı fakat bölümlendirme yapmıştım ki asla yedek hafızasına dokunmadım nasıl olduysa recovery hafızası bozulmuş
ben 2 yıl notebooku önce bir bilgisayarcıdan almıştım S*****sizler sürekli çöktüğünde onlara tamire götürelim diye recovery bölümünü silmişler zaten geçen gün gittim batmıştı orası :D
ama ben kurabiliyorum win 8 acaba neden öyle oldu ki ? netten bitane Seri No bul onu gir gene hata verecekmi acaba bende bi açıldıktan sonra sorun çıkıyodu ondada start menusunun rengini değiştiremiyoruz ama gerisi Ok yani :hmmm

- - - Eklendi - - -

bence win 8 bi devrim tıpkı msdos dan sonra windowsun çıkması , windows 98 den sonra renkli bir işletim sistemi olan xp nin çıkması gibi ;)

Uruloki

Uruloki

Üye
ben 2 yıl notebooku önce bir bilgisayarcıdan almıştım S*****sizler sürekli çöktüğünde onlara tamire götürelim diye recovery bölümünü silmişler zaten geçen gün gittim batmıştı orası :D
ama ben kurabiliyorum win 8 acaba neden öyle oldu ki ? netten bitane Seri No bul onu gir gene hata verecekmi acaba bende bi açıldıktan sonra sorun çıkıyodu ondada start menusunun rengini değiştiremiyoruz ama gerisi Ok yani :hmmm

- - - Eklendi - - -

bence win 8 bi devrim tıpkı msdos dan sonra windowsun çıkması , windows 98 den sonra renkli bir işletim sistemi olan xp nin çıkması gibi ;)

demesi kolay cihaz zaten win 8 ile geliyor ve microsoft un yaptığı bir adilik var legacy diye bir şey cihaz bir nevi kilitli diyelim kilidi açtın cihaz boot omuyor ve ya yükledin cihazı yine hafızayı görmüyor gibi sorunları var :(

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bu kadar ugrasmana ve kahrolmana gerek yok;

oncelikli olarak bana bilgisayarinn altindaki windows etiketinde neler yazdigini paylasabilir misin?

cabal21

cabal21

Üye
    Konu Sahibi
windows etiketinde hiçbirşey yazmıyor.

ben format sorununu aşagıdaki linkte yazılanları uygulayarak hallettim. Yalnız kurulumu uefi olarak yapman lazım bios un boot olarak görmesi için.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
windows etiketinde hiçbirşey yazmıyor.

ben format sorununu aşagıdaki linkte yazılanları uygulayarak hallettim. Yalnız kurulumu uefi olarak yapman lazım bios un boot olarak görmesi için.

Bir kac aynak var,Asagidaki linkler isini gorecektir.