Armut Tatlısı (6 Kişilik)

  • 29 Mart 2013
  • 349 Okunma
  • 4 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler
    3 adet armut
    2 çorba kaşığı toz şeker
    Yarım su bardağı portakal likörü
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı krem şanti


    Yemeğin Tarifi
    3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin.

    En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

    Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.
     


    Yazan: Haydar
  2. Teşekkürler
     
  3. tşkkrler olsada yesek
     
  4. rica ederim dostlar
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
25/09/2018 - 16:38