Arkadaşlar TÜRKÇE RAP hakkında ne düşünüyorsunuz??

Sponsorlu Bağlantılar

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
Aşk da insanın hayatının bir parçası tabikide ama günümüz zihniyeti abarttı olayı onu demek istedim. özellikle de rap türünde konularda öncelik, daha önemli sorunlara verilmeli tabi bu benim görüşüm... Aşk da temaları oluşturucak tabii ama dediğim gibi öncelik daha önemli konuların diye düşünüyorum...

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
sana göre en iyi rap yapan kim??

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
en iyi demiyim de en çok dinlediğim pesimist tarzı sagopa kajmer ...

UndeRqRo.uNd

Üye
ceza 'nın son albümü güzel olmuş ben çok beğendim şahsen.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Benim anlatmak istediğim, rap müziğinin dünyadaki misyonu ile Türkiye'deki arasında ciddi bir fark var. Benim değindiğim nokta bu idi. Ama ne olursa olsun, bir müzik türünü, onu seven kitleyi görmezlikten gelip karalamak son derece yanlış. Hayatta her şeyde bir karşı duruş, bir protest yaklaşım beklemek de fazla hayalperestlik olur. SONUÇ OLARAK, ŞARKILARDA DERİN MANA'LAR ARAMAYANLAR DA KENDİ AÇILARINDAN HAKLIDIRLAR.

yorum için teşekkürler karides, bu konuda zevkler ve renkler tartışılmaz, sevmemekle onu kötülemek arasında çok fark vardır...:lol

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
evet kesinlikle bu her konu için geçerli emek verilerek yapılan herşeye (sevmeseniz de) saygılı olmak gerekir...

thebora

Üye
Her müzik türünün Türkçesi olabileceği gibi rap inde Türkçesinin olması bence gayet normal ve güzel birşey.Ülkemizde rap i iyi yapan adamlar var.O halde neden olmasın ki?Ben rap müziği fazla dinlemiyorum,sadece manası hoşuma giden birkaç belli başlı parça dinliyorum..Arabeskte dahil çoğu müzik türü başka kültürlerden girdi zaten ülkemize.Bu yüzden Türkçe rapi çok derince tartışmaya lüzum yok.Eğer iyi yapılıyorsa neden olmasın Türkçe rap?

ocktei_axu

ocktei_axu

Üye
arkadaslar soyal ıcerıklı sarkı yapılabılen tek muzık turu aslında rockında amacı odur ama tamamen aska dondu olay su anda bu ısı yapabılen ''sagopa kajmer ve pit10'' var sagopanın kalbım krızın bekcisi olmus pit10'un ses çıkarma sarkısını öneririm

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
yani şimdi hiç canka dinleyen yokmu :)
:oley canka :oley

kurt bey

kurt bey

Üye
adam gibi dinlesen hayatı anlarsın hocam...:spr bi dene istersen....:lol

adamlığı senden ve o saçmalıklardan öğrenecek değilim. sende git biraz türk halk müziği dinlede ruhun aydınlansın. söylediklerimin arksaındayım REP müzik saçmalıkdan başka bişi değil.: ı

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
sevgili kurtoğlu RAP ten nefret edebilirsin saygım sonsuz.. ama emek verilerek yapılmış şeylere saygılı olmak daha doğru olur. rap dinleyenler TÜRK halk müziği de sanat müziğide dinliyorlar bu konuda şüpheniz olmasın . ama tekrar etme ihtiyacı hissettim sevmesende saygı lütfen...

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
bu arada sevgili psko canka dinliycem merak ettim çünkü daha önce dinlememiştim :utan

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
sevgili kurtoğlu RAP ten nefret edebilirsin saygım sonsuz.. ama emek verilerek yapılmış şeylere saygılı olmak daha doğru olur. rap dinleyenler TÜRK halk müziği de sanat müziğide dinliyorlar bu konuda şüpheniz olmasın . ama tekrar etme ihtiyacı hissettim sevmesende saygı lütfen...

Bu cümledeki anlam herkes için geçerli olmasa da, doğruluğu inkâr edilemez. Ben, bağlama çalıyorum ama bu hiç bir zaman Rap veya başka bir müzik dalı dinlemediğim anlamına gelmez; Ben bağlama çalıyorum diye sadece THM alanındaki gelişmeleri ve albümleri takip etmiyorum; her şeyden önce müzikte kalite ararım ki bu kalite bir süre önce Türk Rap'inde yoktu ama son zamanlarda Rap müziğindeki kalite artışını ve giderek halk arasında hoşgörüyle karşılanmaya başladığını görmemek imkânsızdır ve bu da Rap müziği dinlediğimin ve takip ettiğimin kanıtıdır.

Rap müziğin doğuşu Avrupa'da veya başka bir yerde olmuş olmasının hiç bir önemi yok. Avrupa'da doğmuş bir müzik dalını dinleyen bir Türk asla Türklük'ten çıkmaz ki Türklük, dinlenen müzik dalıyla, giyim kuşamla ve bakımlı olup olmamakla asla olmaz. Türklük doğru bir kişilikle; efendilikle, saygıyla, hoşgörüyle olur. Ayrıca, bu sadece Türklük için geçerli değildir.

Bir de parçalarda geçen sözler "adam gibi dinleme"yle değil; kişinin sonradan gelişen güdülerine bağlı olarak anlaşılır.

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
aslında bundan çok uzak biridirde parçalarını ekliyemiyorum kötü içerik var:(

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
şarkılar güzelmiş teşekkürlerr..:alkis

D3N1Z

D3N1Z

Üye
Muzik Evrenseldir Muzigin Dili Olmadigi Gibi Tartişmasida OLmaz...

srg

srg

Üye
türkçe rapin yayılmasını sağlıyan türkiyede ceza dır.
daha sonra sagopa kajmer,emre,fuat,fln geldi ama rap seven birisi mutlaka ceza dinlemiştir

<<MadMadness>>

<<MadMadness>>

Üye
Haklısın Türkçe rapin tanınmasına büyük katkılarda bulundu diyebiliriz... ama Türkçe rap in daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum ben . çok başarılı mc ve gruplar var çünkü ve giderek tanınıyorlar

tomruk

Üye
Dream TV'de bazen bu tür müzik yayımlıyorlar. Ama bazıları çok bayağı... Bence müzik kanalları bu tür müziği temsil edebilecek şarkıcıları yayımlamalı.

Üst Alt