Arkadaşlar onboard ekran kartı lütfenn...:(

Sponsorlu Bağlantılar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
5750 için işlemcin yetersiz kalir

• Beğen
Tepkiler: Mete321

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
tamam o zaman 5670 i alacağım tekrar herşey için teşekkürler

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bugün vatana gittim. abiye sordum. abi işlemcim şöyle şöyle anakartım bu. en iyi ekran kartını göster bu işlemcinin kaldırabileceği. adam gtx 550 tiyi birde gt 440 ı önerdi abi dedim 5670, gt 440dan daha iyi değilmidir dedim hayır atıler sorun çıkartabilir işlemcinde dedi .gtx kaldırmayabilir dedim. dediki mesala senin işlemcin on birim buda 20 birim anca 10 birimini kaldırır dedi.ne dersiniz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ıslemcı neydı senın..
Bulamadım mobıl deyım.

• Beğen
Tepkiler: Mete321

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
amd athlon 64 x2 dualcore 3600 + 2.01 ghz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:aha:
amd ıslemcıde amd ekran kartı sorun cıkarır dıye sana nvidia onerıyor.. :kop2:

onerdıgı kartlarda fazlasıyla pahalı senın sıstemın kaldıramıcagı kadar gereksız ekran kartları....

1 kere daha yazıcam daha yazmıcam bu konuya....

Eger ekran kartı alacaksan yenı guc kaynagı alacaksın...
Yoksa eskı guc kaynagın yetmıyecegı ıcın patlayabılır bunu yaşadım. Sıstem tamamen çöp oldu...

Daha once yazdıgım guc kaynagı sana yeter..
2. Olarak sacma sapan kullanamıcagın ekran kartına boşboşuna para verme..
Haa sen zannetmekı gt440 veya 550 Ti alınca daha ıyı olacak...
Hayır hatta daha kotu olacak.
Cunku ıslemcın yetersız kalırsa sureklı ufak takılmalar yapar. Darbogaz dıye bosuna demıyorlar..

20 bırımlık ekran kartının yarısını kullanamadıktan sonra ne gerek var 250 lıra vermeye... Bıldıgın kazıklamaya calısmış.. Daha cok satıs daha ıyı eleman demek orda...
Bende vatanda calıssam her gelene 550ti onerırım :ehe

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye

hıc ışım gucum yok sana yazıcam :d
LYS de oyle dıyordu :aha:

yazdında cevapsız mı bıraktım :allalla:

evet cevapsız bıraktığın bişi var :D üff senin lys bitmedimi :ehe hem burayı kirletme mesajlardan yaz Lütfen bir user olarak admini uyarmamam gerekiyor adminin beni uyarması gerekiyor :kop:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

evet cevapsız bıraktığın bişi var :D üff senin lys bitmedimi :ehe hem burayı kirletme mesajlardan yaz Lütfen bir user olarak admini uyarmamam gerekiyor adminin beni uyarması gerekiyor :kop:

sen başlattın sıldırme mesajları sımdı bana :haha:
pm gel

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
:D gt 440 da cuda yüzünden kafama takıldı sanırım ekran kartı işlemci görevide yapıyor e gt 440 da varsa gtx 550 dede vardır diye düşün düm işlemci yetersizleştiğinde ekran kartı hallediyormuş sanırım vatan da gt 440 alan biri de e 2180 kullanıyormuş intel ve gayet güzelmiş

---------- Eklendi @ 16:35:45 ---------- Yazıldı @ 16:18:33 ----------

adam core 2 duo 6540 ile 2. 33 ghz ile msi 6850 alıyor gayet memnun ne dersiniz yada farketmiyormu darboğazı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:D gt 440 da cuda yüzünden kafama takıldı sanırım ekran kartı işlemci görevide yapıyor e gt 440 da varsa gtx 550 dede vardır diye düşün düm işlemci yetersizleştiğinde ekran kartı hallediyormuş sanırım vatan da gt 440 alan biri de e 2180 kullanıyormuş intel ve gayet güzelmiş

---------- Eklendi @ 16:35:45 ---------- Yazıldı @ 16:18:33 ----------

adam core 2 duo 6540 ile 2. 33 ghz ile msi 6850 alıyor gayet memnun ne dersiniz yada farketmiyormu darboğazı

cuda oyle ıslemcı gıbı gorev yapmaz...
Yapar ama ıslemcı gıbı ıslemcılık yapmaz..

Ekran kartı paralel işlem yapar...
Islemcı ıse seri işlem yapar.

Oyunlarda fızık ıslemlerı yani 3boyut ıslerını CUDA yapar. sen zaten 3boyut açarsan performansın yarı yarıya duşer.. Kasma yapar...

Oyunda ıslemcı seri ıslerı yapar ekran kartı paralel ıslerı yapar.. Yanı grafık ıslemlerı paralel iştir...
Senın ekran kartın cok guclu olursa ıslemcın buna yetişemedıgınde darbogaz yaşarsın...

İş yapma sekıllerı farklı oldugundan ıslemcıye ekran kartı yardım edemez :oke:

E6540 ıle hd6850 darbogaz yapar..
Ama fark etmez herkes.. Zaten fark etmek ıcın bu işlerden anlamak gerkıyor...

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
Dogrudur hadi hayırlısı

---------- Eklendi @ 22:36:19 ---------- Yazıldı @ 22:26:38 ----------

Peki işlemciyi amd athlon un üst seviyelerıne cıkarsam anakartım sınırları ıcınde bırazda overclock mesala amd 6000+ 3.1 ghz 3.8 cıkarsam gt 440 yada gtx 550 yada 6850 yada 6790 ı kaldırırmı darbogaz yaparmı ıkıncı elden buldum iskemci ıyımmı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Dogrudur hadi hayırlısı

---------- Eklendi @ 22:36:19 ---------- Yazıldı @ 22:26:38 ----------

Peki işlemciyi amd athlon un üst seviyelerıne cıkarsam anakartım sınırları ıcınde bırazda overclock mesala amd 6000+ 3.1 ghz 3.8 cıkarsam gt 440 yada gtx 550 yada 6850 yada 6790 ı kaldırırmı darbogaz yaparmı ıkıncı elden buldum iskemci ıyımmı

olabılırde... Overclock meselesı sıkıntı...
Amd den o kadar performans alamazsın...
Bence kendını zorlamaya degmez o kadar.

Ben dıyorum oveclock yaparım felan ama zevk işi..
Ustelık saglam sıstem gerektırır...
Power ram anakart vs...

Performans ıstıyorsan sıstemı tamamen yenile...

Mete321

Üye
    Konu Sahibi
Anladım dogru soyluyosunuz.bu sısteme daha fazla para harcama gerekmez.