Her yerde reklam var. O kadar çok ki reklamlardan foruma katılım yapmak güçleşiyor. Çünkü gözümüzü alıyor. Dikkatimizi dağıtıyor ve en önemlisi insanın içinden bir şeyler yazmak gelmiyor. Bu yönüyle berbat bir forum halini almaya başladı. Birde kullanıcıların imzalarındaki resimlerde eklenince berbat ötesi karmaşalı bir forum oluyor. (İnşallah bir kaç dengesiz çıkıpta yaptığım yorumuma salakça yanıt vermezler. Genelde forumda yöneticilere yalakalık yapacaklar bu tür siteyi iyileştirici eleştirilere karşı anormalik hareketler sergiliyorlar. Bu yüzden böyle konuşuyorum. -- serzeniş --)
Reklam konusunda mümkün olduğunca tutarlı ve seçici davranmaya calisiyoruz ancak elimizden gelen bu kadar inanın. Msn messenger popup seklinde reklamlardan tutun, her sayfada açılan pencere reklamlar gibi reklamlardan ciddi miktarlarda para kazanmamak mümkün degil ama biz hep seçici ve sınırlı davranmaktayız bu konuda
Reklam sayısı, bizden çok daha yüksek hite sahip sitelerde emin olun daha yüksek ama çogunda, bizim sahip oldugumuz imkanlar yok örnegin sunucu ve bunun bağlı olduğu hat. Türkiye' de çok pahalı olmasına ragmen, Almanya veya amerikaya göre 4 kat pahalı bir bağlantıyı kullanıyoruz sadece sorunsuz ve çok hızlı olması için.
Bunun finansmanı da seçici olarak aldıgımız reklamlardan sağlanmakta.
Üstte belli düzene girmiş reklamlar ve her konuda ilk mesajın içerisinde yine düzene girmiş reklamlar bulunmakta zaten. Bunlar üyelerin açtıgı sayfaların, okuyacagi mesajların önüne arkasına çıkarak rahatsız etmemekte.
İyi şartlarda, uzun vadede iyi birşeyler istiyorsak, bunu finansman edebilmeliyiz yoksa bir yada 2 yönetici 1 ay boyunca calistigi parayı sitenin devamı için harcar, o zaman da artık iş hobi olmaz, resmen zarar olur ve sitenin gelecegi olmaz.
Reklamları koyarken şahsen kendimi üye olarak görüyorum hatta üye hesabımla da denerim hep ve beni rahatsız etmiyorsa koyarım. Rahatsız edici reklamları, hiç düşünmeden red edebiliyoruz. Bize de bu gücü, mevcut reklamların olması veriyor zaten. Yoksa kabul etmekten baska çaremiz kalmazdı saçma sapan reklamları.

n: