arkadaşlar bomba haber yorumlayın!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

sizce bu bilgilere göre nokia pazar payına sekte vurdu mu?

• EVET

Kullanılan: 18 72.0%
  • HAYIR

Kullanılan: 7 28.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

angryperson

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bomba haber yorumlayın!!!!
Nokia ve Microsoft akıllı telefonlar ve mobil yazılımlar konusunda küçülen Pazar paylarını büyütmek için kısa bir süre önce işbirliği yapmıştı. Yıllarca pazarın lideri olan Nokia donanım tarafındaki tecrübesini ortaya koyacak, Microsoft ise ’yi beklenen seviyeye Nokia ile çıkaracaktı.
Anlaşma yapıldıktan sonra beklenen, Nokia’nın Microsoft’a Windows Phone 7 için lisans ücreti ödemesi ve üreteceği telefonlar WP7 kullanmasıydı. Ama beklenenin tam tersine, . Söylenirken dile kolay gelse bile 1 milyar dolar, hükümetlerin bile bir anda devletin kasasına girmesini isteyeceği bir para. Böylesine yüklü bir meblâyı Microsoft’un Nokia’aya ödemesi ve üzerine Windows Phone 7’nin kullanımını vermesi gerçekten ilginç.
Bununla birlikte teknoloji basınında ödemenin Stephen Elop’un başarısı olduğu konuşuluyor. Nokia platformu, değiştirirken Microsoft’u tercih etmesi karşılığında Microsoft’tan 1 milyar dolar talep etti. Microsoft ise yapılan 5 yıllık anlaşmayla Nokia’nın ve Bing arama motorunu Nokia Windows Phone 7 telefonlarda ön tanımlı hale getirebilme sözü aldı. Görünen o ki Stephen Elop yanan platformun üzerinden atlarken her şeyi arkasında bırakmamış. İyi ve eli açık bir ortak bularak Nokia’nın mobil pazarda şimdiye kadarki başarısını iyi kullanmış.

kaynak:

Microsoft'la Nokia'nın arasındaki anlaşma telefon piyasasında büyük ses getirmiş ve ikilinin ortaya çıkaracağı ürünler merakla beklenmeye başlanmıştı. Bloomberg'den Dina Bass'ın haberine göre, Microsoft, Nokia'ya 1 milyar dolar ödeyecek.

Bu ödemenin karşılığında da Nokia, Microsoft'a her Windows Phone 7 kopyası için gizli tutulan bir ücret ödeyecek. Nokia yazılım konusunda bu şekilde giderlerini kesebilirken, diğer yandan tüm odağını donanıma harcayabilir. Ancak Microsoft ve Nokia anlaşmasının haberlerinin arkasından Nokia'nın hisselerinin yüzde 26 oranında düştüğünü de hatırlatalım.

Çoğu uzman Nokia ve Microsoft arasındaki anlaşmayı Nokia açısından bir seçim olarak değil de çaresizlikle atılmış bir adım olarak görüyor. Bakalım bu adım Nokia ve Microsoft için neler getirecek...

kaynak:

• Beğen
Tepkiler: buketcik

Starsley

Nokia ya bak sen elin yahudisi hem para aldı hem işletim sistemi vay be

watercity

watercity

Üye
% 26 hissesini kaybediyor ama nokia

AYNA

AYNA

Üye
düşündüğümün tam tersi çıktı ya vay be olaya bak :D
ozaman nokia symbainın arkasında bazı modellerde wp7 kullanacak demekki!

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Tabiiki de hayır. Microsoft ne verirse versin Nokia'nın ünlülüğünü geri ödeyemez... Kimse umutlu değil ve olmamakta haklı. o %26 hisse, 1 milyar dolar değil, 26 milyar dolar... Stephen Elop, günü kurtarmaya uğraşıyor sadece....

angryperson

Üye
    Konu Sahibi
Tabiiki de hayır. Microsoft ne verirse versin Nokia'nın ünlülüğünü geri ödeyemez... Kimse umutlu değil ve olmamakta haklı. o %26 hisse, 1 milyar dolar değil, 26 milyar dolar... Stephen Elop, günü kurtarmaya uğraşıyor sadece....

anket sorusunu anlamamışsın kardeşim heralde eğer hayır diyosan açıklamanla çelişiyo...

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Haklısın azcık olmamış :D benim oyumu yoksayın, yorumdaki düşüncelerim aynı ama

muratcan1905

Üye
nokianın ceosunun microsoftta hissesi var ben olay bunla da bağlantılı sadece çaresizlik değil bence adamın nokia da hissesi yoksa microsoftta var çaresizlikten çok kendi kar etmeye çalışıyor bence

esatgelmedi

Üye
bence microsoft ile anlaşmak nokianın en kötü adımıydı . nokia nın bazı modellerini öncelikli olarak symbian olduğu için alanlar var(benim gibi mesela) her ne kadar iphone ve samsungcular beğenmiyor olsa da symbian hala pek çok kişinin gözdesidir. ve her zaman belirli bir müşteri kitlesi olacaktır. kendini ispatlayamamış ve pc deki başarısıyla mobil işletim sistemlerinde tutunmaya çalışan microsoft a bel bağalamak yerine kendini ispatlamış symbianı geliştirmek ve zamana uydurmak daha güzel olurdu kanaatindeyim

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
bence microsoft ile anlaşmak nokianın en kötü adımıydı . nokia nın bazı modellerini öncelikli olarak symbian olduğu için alanlar var(benim gibi mesela) her ne kadar iphone ve samsungcular beğenmiyor olsa da symbian hala pek çok kişinin gözdesidir. ve her zaman belirli bir müşteri kitlesi olacaktır. kendini ispatlayamamış ve pc deki başarısıyla mobil işletim sistemlerinde tutunmaya çalışan microsoft a bel bağalamak yerine kendini ispatlamış symbianı geliştirmek ve zamana uydurmak daha güzel olurdu kanaatindeyim
+1 katılıyorum

TheORCUN

TheORCUN

Üye

+111... Katılıyorum aynen.
Nokia; Türkiye gibi oldu... Çok da eski değil, Kanuni dönemini yaşıyordu Nokia, süper bir devdi, şimdi, dışarıya muhtaç oldu, kendi kendine sahip çıkamıyor...

embome

embome

Üye
Donanım Nokia,dan,yazılım microsoft,tan Bu anlaşma Nokia,ya tavan yaptırır...

adını symbian ^3 Koydu,N8,ini amiral gemisi diye tanıttı ve bu telefonun kullanıcıları genelde,yazılım meraklısı ve azda olsa telefondan anlyan kişiler,Nokia bu telefonlara gereken desteği vermez ise,eminim genç kitlden küresel olarak iyi bir darbe alacak ve microsoft ile birleşmesi kendini kurtarma yolunda %80 rol oynayacak,çünkü microsoft yazılım konusunda dünya devi,hiçbir kullanıcısı mağdur etmez ve pc de işletim sistemiyle paralel olarak açıkları giderildiği için sıkıntı olmaz,burda nokia,ya daha performanslı cihazlar üretmek kalacak,ama şuan ki sorunu bence symbian ^3 olmalı,yoksa aldıgı beddualar,bel kemiğini kırmaya yeterrrr

AYNA

AYNA

Üye

bende katılıyorum.mesela ben symbiandan başka asla kullanmam symbian gibisi yok.ama bilmeyenler bunun farkında değil şuanda android rövaşta olduğu için insanlar symbiana eski gibi bakıyorlar herkez farklı işletim sistemlerine yöneliyorlar halbuki iphonin androidin multitaskingi çıkarması bile yeni sürümlerinde gerçekleşti ama symbianda senelerdir var.symbian oturmuş bir işletim sistemi nokia bunu iyice geliştirmesi lazım windowsla anlaşması iyi olmadı bence..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt