Apple iphone 5 ???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
Apple iphone 5 ???
Arkadaşlar sizce donanım özellikleri olsun tasarımo filan olsun nasıl bir cihaz olucak sonuçta büyük bir baskıda var apple üzerinde işte samsung gs2 ile htc sensation motorola nın google a satılışı intelin android e geçmesi sonra microsoft ile nokia anlaşması iyice sıkışmış durumdalar android arkadan fena bastırıyor ama şu an ios 5 betaları yayınlanmış durumda ki html5 testlerindw beta olarak bile birinciler o ayrı yani sonuç sizce nasıl br cihaz olucak bence:

apple a5 işlemci ki büyük ihtimalle 1 ghz olur ipad 2 deki gibi 1.2 olmaz
ram 1 gb olur bence
ekran 720p ve 4" olabilir
gpu ipad 2 gibi olursa çift çekirdekli powersgx536
olur tasarımıda iphone 4 gibi olur ve ayrıca vodafone nun sözleşmeli satışlarında 16 gb ve 32 gb lik modeli var

Del Rey

Del Rey

Üye
Ekranın boyutu Maksimim 3.7" inç olacak, retina display'in devamını getirmeleri lazım.
Hazır ekran da büyüdü zaten, kare başına düşen piksel yoğunluğu ve sayısını arttırıp yeni Retina Display çıkacaktır.
İşlemci çift çekirdekli 1 GHz olur, RAM kesinlikle 1 GB olacaktır.
Tasarımı iPhone 4'ün genişletilmişi olacak.
Sprint gelecek ay satışa çıkarıyor zaten :)

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
hmm ekranı 3.7 de olabilir tabi ama daha tanıtılmamışken önümüzdeki ay sprint nasıl satışa çıkaracak ki sence gerçi apple bu yapar mı yapar

Del Rey

Del Rey

Üye
hmm ekranı 3.7 de olabilir tabi ama daha tanıtılmamışken önümüzdeki ay sprint nasıl satışa çıkaracak ki sence gerçi apple bu yapar mı yapar

Zaten Apple Sprint ile bu konuda anlaştı.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ekranı çok büyük olmaz en fazla 3.7 olur ve bence 3.5 olacak yine.
Ve tabiki piksel yogunlugu bakımından en iyi telefon olacagını düsünüyorum.
Apple a5 islemci kullanılabilir ve apple klasigi olarak dedigin gibi çift çekirdek bi gpu kullanılabilir ki ios için gpu çok önemli bir unsur.
Ram zaten 1 Gb olur ama bi süpriz olursa 1.5 gb olabilir diyorum ve N9'da oldugu gibi 64 gb bi versiyon olacak tahminime göre.
Açıkçası zaten ios'dan bahsediyoruz donanımdan konusmaya pek gerek yok.

estorak

estorak

Üye
çıksın da alalım artık yaa :)

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
valla htc motorala samsung lg hayvani boyutlara ulaştığı için ekran boyutunda bence apple tüketiciyi düşünürek hemde rekabet için ben ekran 4" olucak demekte ısrarcıyım ve ayrıca donanımı şöyle kanıtlayabiliriz ios 5 1080p video çekme ve düzenleme seçenekleri var onun içşn çift çekirdek işlemci okey ama gpu tek de olabilir ya da ipad 2 deki gibi çift çekirdekte olabilir tabi gönlümüz ikinci seçenekte

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben açıkçası ios'u o kadar övdükten sonra a5 çipi çift çekirdek islemci ve gpu kullanmasını istemem apple'ın.

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
[video=youtube;lzsBwnv_dAg]http://www.youtube.com/watch?v=lzsBwnv_dAg[/video]

eğer buysa teknoloji devrimi olur :)

• Beğen
Tepkiler: komanata1
Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
niye kullanılmasını istemiyorsun pistolero

__xXx__

__xXx__

Üye
arkadaşlar appledan açıklama var zaten ekran ile ilgili ekran 3.5 inç olacak diye kamerada 8 mp olacak diye biliyorum çift led flash ile birlikte chip ten alıntıdır:D

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
çift led değil hacı modülü gördüm ben yine tek led ama ekran boyutunu nerden duydun bilmiyorum çünkü dediğim gibi millet bu kadar artırmışken illa ki bir boyut büyümesi olucaktır birde gpu su muamma çünkü bayağı güçlü olucak diyorlar

__xXx__

__xXx__

Üye
çift led değil hacı modülü gördüm ben yine tek led ama ekran boyutunu nerden duydun bilmiyorum çünkü dediğim gibi millet bu kadar artırmışken illa ki bir boyut büyümesi olucaktır birde gpu su muamma çünkü bayağı güçlü olucak diyorlar
vallaha hacı yazdıklarım chipten alıntı

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
ya chip çoğu telefonun özelliklerini doğru dürüst yazamıyor onu geç daha çok apple fan sitelerine bakmak lazım

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
niye kullanılmasını istemiyorsun pistolero

Yav hasan ben iphone'u bu piyasadan biraz olsun farklı tutmak istiyorum.Bu androdili cihazlar piyasayı alt üst etti.Tabletleri bırak donanımları pc donanımlarına yaklasıtı artık.Ama ben herzaman teknolojinin programda yani yazılımda oldugunu düsünürüm.
Sonuçta arabanda benzin varsa gidersin yada çok varsa çok yol gidersin.Ama önemli olan az ile çok gitmek.Bunuda apple'dan baska firma basaramaz.Nokia belki becerebilirdi ama symbian'ın basını yediler altın çagında.Diger firmaları saymıyorum bile hepsi google'ın kuklası durumunda.

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
ama apple ı nokia ile karıştırma çünkü piyasayla rekabet içinde değiller sadece adamlar odak noktası yani en iyi donanımla bunu sunarlar bence ki şu da var iphone 4 gibi olsa donanımıyla aynı olursa sadece kamera artırılsa kimse 5 i almaz ki belki mac ler gibi bir normal birde pro sürümü çıkabilir çünkü tek telefonla yarışamayabilir

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Evet dediginde dogru ama performans testlerne göre yapsınlar.Yani iphone 4'e ios 5'i kurduk gibi düsünürsek ;
İphone 4 ios 5 ile çogu telefonu tokatlayacak degerler alırsa benchmarklardan o zaman a5 islemciye ne gerek kalır.
Hantal androide 4 çekirdek koysan a5 çipli iphone 5'in performansının yarısını vermez.
Piyasa da da rakipleri kalmaz zaten.

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
yani bence iki model çıkarma ihtimali de yükse çünkü çıktığından beri 86.4 milyon cihaz satmış iki cihaz cihaz çıkarsa biri 2000-2200 olsa yüksek donanımlı olanın düşük donanımlıda ise 1500 gibi olsa yani ioslu bir cihaz fena olur 3gs bile çoğu oyunu oynarken 1500lük model oooo

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
yani bence iki model çıkarma ihtimali de yükse çünkü çıktığından beri 86.4 milyon cihaz satmış iki cihaz cihaz çıkarsa biri 2000-2200 olsa yüksek donanımlı olanın düşük donanımlıda ise 1500 gibi olsa yani ioslu bir cihaz fena olur 3gs bile çoğu oyunu oynarken 1500lük model oooo

Yani en mantıklısı bu ama gelde bunu apple'a anlat adamlar tek model ile ortalıgı titretmek istiyor.
Halbuki adamların elinde deli gibi ios sistemi var.En azından iphone 4 tarzında bir donanım sunup ios 5 ile harikalar yaratabilirler.
Diger taraftanda a5 çipli çift gpu'lu bir baska model ile ortalıgı kasıp kavurur ve yıllarca kral olur.

Uruloki

Uruloki

Üye
    Konu Sahibi
ya öyle söylentiler var ortalıkta ama bakalım eğer ürün gamını artırırsa daha fena sallar piyasayı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt