apple appstore'daki top25 ücretli/ücretsiz uygulamaların %80'i wpstore'da

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
apple appstore'daki top25 ücretli/ücretsiz uygulamaların %80'i wpstore'da

Windows Phone işletim sistemi surekli olarak magazasıyla eleştirilir. Peki gercekte durum nasıl???

Apple Appstore rakamalarını açıkladı. Buna göre açıldıgından beri Appstore'dan 50 milyar kere uygylama indirildi. Bu arada Apple Appdtore'daki en popüler uygulama listesini de ücretli ve ücretsiz top25 olarak açıkladı. Tablo da görüldügü üzere Appstore'daki ücretli&ücretsiz top25 listesindeki uygulamaların &80'i windows phone store'da mevcut. Olmayan uygulamaların ise muadili yapılmış durumda.

Aslında sürekli kötülemek ve karalamak icin kullanılan bomboş market lafları da bu şekilde havada kalmış oluyor. Bunları söylerken tabi ki windows phone store'un cok iyi durumda oldugunu iddia edemeyiz fakat şu bir gercek ki windows phone magazası da ihtiyacları cok rahat görebilecek düzeyde ve hızla gelişiyor.

• Beğen
Tepkiler: Web Designer, byibo, n000k ve 3 diğerleri

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ona rağmen bizim WP üyelerimiz kalan %20'yi bekliyor :kıskıs:
Şu da gelsin, bu da gelsin.
Elbet gelir önümüzdeki günlerde onlar da...:perde:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve pirenuri
pirenuri

pirenuri

Üye
Ali kemal abi bir şey eklemek istiyorum. Appstore ve Playstore olup Wpstore'da da olan uygulamaların %90-95 lik kısmının arayüz ve işlevsellik açısından Wpstoredakilerin diğerlerine göre çok daha iyi olduğunu söyleyebiliyoruz

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İnanıyorsan savunduklarına, arkasında duracaksın,
Gerek yok cellada, çıkarıldığın da darağacına,
O tabureye sen kendin vuracaksın.

Konu için :tşk: O tabureye vurmayacaklarına göre bunu da kabulleneceklerini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: serinaga, nanotex, bulutsuzgece ve 1 kişi daha
komando04

komando04

Üye
İnanıyorsan savunduklarına, arkasında duracaksın,
Gerek yok cellada, çıkarıldığın da darağacına,
O tabureye sen kendin vuracaksın.

Konu için :tşk: O tabureye vurmayacaklarına göre bunu da kabulleneceklerini sanmıyorum.

ne güzel bir açıklama abi teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
PureFood

PureFood

Üye
Haha, şimdi bizim sisteme mağaza yoluyla laf atanlar bir de bunu görsünler bakalım... Daha yarım senelik bir sistem için muazzam bir değer.

• Beğen
Tepkiler: serinaga
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Sisteme mağaza yoluyla bi lumia 920 kullanıcısı olarak hala laf atarım ben mesela . Atarlarda bilenler . tırnak içinde bilenler tabi . Neden çünkü İos mağazasındaki o 25 uygulamanın hemen hemen hepsi bizim mağazada olsada malesef eksikler . çarpık çurpuklar . Oyunları buna katmıyorum tabi . Ama uygulama olarak İOS denen zalim sistemin mağazası android mağazanın uygulamalarından bile daha kaliteli . İOS tercih edenlerin çoğuda bu yüzden ediyo .

Wp de en basitnden bi whats app ve foursquare var diyebiliyoruz . alıp yüklüyoruz . ama bi bakıyoruz 5 para etmiyo . ha güncellendi ha güncellenecek derken günler öyle geçip gidiyo . yakında foursquare nin güncelleme alcağını biliyorum ama öyle sanıyorumki ondada can alıcı bi kaç eksik çıkar . ki dilerim çıkmazda en azından telefonu satana kadar kullanabiliriz o uygulamaları .

Lumiance

Lumiance

Üye
Ona rağmen bizim WP üyelerimiz kalan %20'yi bekliyor :kıskıs:
Şu da gelsin, bu da gelsin.
Elbet gelir önümüzdeki günlerde onlar da...:perde:

komşunun bahçesindeki tavuk göze daha iyi görünürmüş misali olsa gerek. Olanlar zaten cepte mühim olan, mağazada olmayanlar :)

serinaga

serinaga

Üye
Konu için teşekkürler, Uzun lafın kısası bu kadar zamanda bu kadar başarı ?! Başka söze gerek yok ...
KUTLAMAK lazım Microsoft ve Nokia'yı :alkis

Türe

Türe

Üye
Güzel haber WP için ama önemli olan hepsi geldikten sonra bağımsız uygulamaların gelebilmesi ki bu olursa WP çok daha hızlı büyür. :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Bağımsız uygulama olarak beni etkileyen bi photobeamer olayı varki bilmiyorum diğer mağazalarda varmıdır . Yani eğer o olay ios ve androidde yoksa hakikaten muhteşem bişey . Çok özgün bi fikir

tapatalk

tapatalk

Üye
önemli olan uygulama değil uygulamanın kalitesi,bende 92 tane uygulama var. bundan bi 2 sene önce android kullanan bilir wp de durum bu 3gs de mükemmele yakın olan uygulama androidde baştan savma özensiz yazılmış gibiydi,arayüzleri çok kötüydü. microsoft kendi arayüzünün kullanılmasını zorladığı sürece wp de durum bu olucak.en son iosa jb arayüzüyle forsquare ve tumblr çıktı bazı değiştirmelerle androide de ios arayüzlü uygulamalar çıkıyo bazen

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bağımsız uygulama olarak beni etkileyen bi photobeamer olayı varki bilmiyorum diğer mağazalarda varmıdır . Yani eğer o olay ios ve androidde yoksa hakikaten muhteşem bişey . Çok özgün bi fikir

hatirladigim kadariyla photobeamer nokia'nin ve sadece lumia cihazlarina özel.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye

hatirladigim kadariyla photobeamer nokia'nin ve sadece lumia cihazlarina özel.

Evet evet o yüzden belirttim . Yani kutladım . Çünkü bence o uygulama '' eğer benzerleri diğer sistemlerde yoksa '' çok özgün bi uygulama ve çok işime yaradı şu güne kadar . kablo derdi olmadan resim gösterebiliyorum . yada çektiğim bi resmi hızlı şekilde istiyosam hemen bilgisayara yine kablosuz şekilde aktarabiliyorum

saynesim

saynesim

Üye
Çok güzel de fazla türkçe uygulama yok çıkanlar hep ingilizce popüler olan uygulamalar yinede büyük başarı

saliherkinkoc

Üye
mağazamız zamanla daha da iyi yerlere gelicek inşallah :)

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
peki bizde olup aple storede olmayan kaç uygulama var?:sahan2:

Tarafsız35

Tarafsız35

Üye
Merhaba,
iOS ve WP8 kullanıyorum. iPhone ile yaptığım hemen herşeyi (borsa ve finans uygulamaları hariç) Lumia ile de yapabiliyorum. Uygulama eksiklikleri var elbet: örneğin borsa ve finans uygulamaları inanılmaz şekilde sıkıntı WP8 de.. En sık kullandığım ve kesinlikle olmazsa olmazım olan İşcep bile WP8 de yalnızca wap sitesinden uyarlama olarak karşımıza çıkıyor!! Gerçi İş Bankası ile görüşmem neticesinde yeni ve tam özellikli bir uygulamanın geliştirildiğini öğrendim ama çıkış zamanı belirsiz !! Bu yüzden her ne kadar markete yalnızca oyun olarak yaklaşan kardeşlerime katılmasam da uygulama yönündeki sıkıntıları da görmezden gelemeyiz. Finans uygulamaları başta olmak üzere uygulamaya ağırlık verildiği takdirde WP çok daha kalıcı olacaktır diye düşünüyorum ve açık söylemek gerekirse kullanım rahatlığı olarak iOS ve WP8 aynı kulvarın yarışçıları olarak görülüyor. Android OS'u, bu iki mükemmeliyetçi OS karşısında kaale bile almıyorum.

MrExpert

MrExpert

Üye
wp kullanıcıları için iyi haber Birde Sistem kilidi kırılıp kırık uygulama atılabilse tam olur :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Merhaba,
iOS ve WP8 kullanıyorum. iPhone ile yaptığım hemen herşeyi (borsa ve finans uygulamaları hariç) Lumia ile de yapabiliyorum. Uygulama eksiklikleri var elbet: örneğin borsa ve finans uygulamaları inanılmaz şekilde sıkıntı WP8 de.. En sık kullandığım ve kesinlikle olmazsa olmazım olan İşcep bile WP8 de yalnızca wap sitesinden uyarlama olarak karşımıza çıkıyor!! Gerçi İş Bankası ile görüşmem neticesinde yeni ve tam özellikli bir uygulamanın geliştirildiğini öğrendim ama çıkış zamanı belirsiz !! Bu yüzden her ne kadar markete yalnızca oyun olarak yaklaşan kardeşlerime katılmasam da uygulama yönündeki sıkıntıları da görmezden gelemeyiz. Finans uygulamaları başta olmak üzere uygulamaya ağırlık verildiği takdirde WP çok daha kalıcı olacaktır diye düşünüyorum ve açık söylemek gerekirse kullanım rahatlığı olarak iOS ve WP8 aynı kulvarın yarışçıları olarak görülüyor. Android OS'u, bu iki mükemmeliyetçi OS karşısında kaale bile almıyorum.
mayıs 2013 model ezgis

Üst Alt