ApkModifier v3.3.2 Türkçe (Yeni Nesil Apk Editörünüz Hadi Hayırlı Olsun)

Sponsorlu Bağlantılar

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar, yeni sürüm çıktı, ama dosya elime ulaşmadı henüz. Çok yakında (bugün olacağını tahmin ediyorum) yeni dosyayı konuya ekleyecem.

Yeni sürümdeki yenilikler:
v1.6 (Çok yakında eklenecek)
1- Klonlamada bazı çökme sorunları düzeltildi.
2- String dosyasında bir metni uzun basarak kopyalama seçeneği eklendi,
3- Otomatik çeviri dillerine Türkçe eklendi.
4- Ve daha fazlası...

Ayrıca Sözlük mantığının değiştirilip MT Manager 2'deki sözlük gibi olması için geliştiriciye öneride bulundum. Dikkate alırsa muhteşem olacaktır.

Çünkü MT Manager 2'yi kullananlar bilirler. Bir kelime veya cümle sözlükte varsa ekliyor, yoksa boş bırakıyor. orjinal ingilizce metnin türkçe anlamını çeviride değiştirdiğin zaman, yeni halini güncelleyip güncellemek istemediğini soruyor.

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Arkadaşlar, yeni sürüm çıktı, ama dosya elime ulaşmadı henüz. Çok yakında (bugün olacağını tahmin ediyorum) yeni dosyayı konuya ekleyecem.

Yeni sürümdeki yenilikler:
v1.6 (Çok yakında eklenecek)
1- Klonlamada bazı çökme sorunları düzeltildi.
2- String dosyasında bir metni uzun basarak kopyalama seçeneği eklendi,
3- Otomatik çeviri dillerine Türkçe eklendi.
4- Ve daha fazlası...

Ayrıca Sözlük mantığının değiştirilip MT Manager 2'deki sözlük gibi olması için geliştiriciye öneride bulundum. Dikkate alırsa muhteşem olacaktır.

Çünkü MT Manager 2'yi kullananlar bilirler. Bir kelime veya cümle sözlükte varsa ekliyor, yoksa boş bırakıyor. orjinal ingilizce metnin türkçe anlamını çeviride değiştirdiğin zaman, yeni halini güncelleyip güncellemek istemediğini soruyor.

Sözlük mantığından kastettiğini anlamadım ama yine Apk Editör1.90'daki gibi işliyor sözlük ekleme fln?
Oto çeviri için geliştirdiğim yönteme gerek kalmıyor gibi :) :)
Çeviri dilleri arasına Türkçeninde eklenmesi (keşke oto çeviri için Google Translate'de kullansalar) ve Kopyalama özelliğinin gelecek olması iyi haber:)
Neredeyse Apk Aditör'ü aratmayacak (daha fazla özellikli oluşu artı+sı) gibi duruyor..

• Beğen
Tepkiler: Bab-ı Umut
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
Sözlük mantığından kastettiğini anlamadım ama yine Apk Editör1.90'daki gibi işliyor sözlük ekleme fln?
Oto çeviri için geliştirdiğim yönteme gerek kalmıyor gibi :) :)
Çeviri dilleri arasına Türkçeninde eklenmesi (keşke oto çeviri için Google Translate'de kullansalar) ve Kopyalama özelliğinin gelecek olması iyi haber:)
Neredeyse Apk Aditör'ü aratmayacak (daha fazla özellikli oluşu artı+sı) gibi duruyor..

MT Manager 2'de sözlük kullanımı daha gelişmiş gibi geldi bana. örneğin apk editor 1.90 da bir kelimeyi çevirip sözlüğe eklediğin zaman, kaydediyor.
sonra aynı programı açıp örneğin sözlükten çevir dedin. örnek veriyorum "Update Now" cümlesi sözlükte "Şimdi Güncelle" olarak geçiyor. Fakat sözlükten eklendiği halde, sen çevirisi yapılmış olan "Şimdi Güncelle" cümlesini "Şimdi güncelleme yap" olarak değiştirdin, MT Manager 2' ingilizce metnin karşığı olan çevirinin değiştiğini algılıyor ve sözlüğü kaydet tuşuna tıkladığın zaman çeviri güncellemesini sözlüğe kaydedip kaydetmek istemediğini soruyor.

Böylece sözlük dosyasını bilgisayarda veya telefonda açıp dakikalarca değişiklik yapma isteği ortadan kalkıyor. Mantıktan kastım buydu usta.

Ama bu şekilde ApkModifier'in sürekli güncellenmesi senin de dediğin gibi gittikçe iyiye gidiyor. Onun geliştirmesi haricinde benim de kendisine yaptığım öneriler oluyor. örneğin kelimeyi seçerek kopyalama seçeneği, otomatik çeviriye türkçe eklenmesi gibi. Google çeviriyi de otomatik çeviri seçeneklerine eklemesi için önerecem. İnşallah onu da dikkate alır ve geliştirme devam ederek daha güzel bir hal alır.

boyabatlı

boyabatlı

Üye
MT 2 de Türkçe çeviri varmı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
MT 2 de Türkçe çeviri varmı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kastettiğin otomatik çeviri ise yoktur. ben kendi yaptığım çevirileri onun sözlüğüne kaydedip ordan çevir diyorum.

baskahmet

baskahmet

Üye
ApkModifier'in Marshmallow ve Nugat ta neden sdcard bölümüne giremediği sorununu çözdüm.
Uygulamayı yükleyin ve kapatın. Telefonunuzun ayarlar bölümüne gidin ve ApkModifier üzerine basılı tuttuğunuzda açılan ''izinler yönetimi'' bölümünden depolama ve diğer ses ve paylaşım izinlerini açın. Bu kadar.
Hocam çok teşekkürler oldu :) peki dil dosyaları hangi belgenin içinde acaba?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
Hocam çok teşekkürler oldu :) peki dil dosyaları hangi belgenin içinde acaba?

Çoğu uygulamada genellikle resources.arsc içinde olur. onun da içine girdiğin zaman string, array ve varsa eğer plurals dosyalarını incele.

baskahmet

baskahmet

Üye
Çoğu uygulamada genellikle resources.arsc içinde olur. onun da içine girdiğin zaman string, array ve varsa eğer plurals dosyalarını incele.
Yaptım kaydettim fakat uygulama yüklenmedi hatası verip yüklenmiyor. İlk deneme başarısız :(

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
MT Manager 2'de sözlük kullanımı daha gelişmiş gibi geldi bana. örneğin apk editor 1.90 da bir kelimeyi çevirip sözlüğe eklediğin zaman, kaydediyor.
sonra aynı programı açıp örneğin sözlükten çevir dedin. örnek veriyorum "Update Now" cümlesi sözlükte "Şimdi Güncelle" olarak geçiyor. Fakat sözlükten eklendiği halde, sen çevirisi yapılmış olan "Şimdi Güncelle" cümlesini "Şimdi güncelleme yap" olarak değiştirdin, MT Manager 2' ingilizce metnin karşığı olan çevirinin değiştiğini algılıyor ve sözlüğü kaydet tuşuna tıkladığın zaman çeviri güncellemesini sözlüğe kaydedip kaydetmek istemediğini soruyor.

Böylece sözlük dosyasını bilgisayarda veya telefonda açıp dakikalarca değişiklik yapma isteği ortadan kalkıyor. Mantıktan kastım buydu usta.

Ama bu şekilde ApkModifier'in sürekli güncellenmesi senin de dediğin gibi gittikçe iyiye gidiyor. Onun geliştirmesi haricinde benim de kendisine yaptığım öneriler oluyor. örneğin kelimeyi seçerek kopyalama seçeneği, otomatik çeviriye türkçe eklenmesi gibi. Google çeviriyi de otomatik çeviri seçeneklerine eklemesi için önerecem. İnşallah onu da dikkate alır ve geliştirme devam ederek daha güzel bir hal alır.
Uygulamayı çevirdiğimizde; öncelikle ''Sözlüğe Kaydet'' diyoruz ya, daha önce kaydedilmiş olan sözcüğü birkere getiriyor. Mesela uzun cümlelerde (sonra bu uzun cümleleri değiştirmek istediğimde) sonrasında değişiklik yaptığımız o cümleleri tekrardan ve tekrardan ''Sözlüğe Ekle'' diyerekten kaydediyordum ve tekrardan (uygulamayı ''Sözlükten Çevir'' işlemlerini son güncellenmiş haline gelene kadar) aynı işlemleri tekrarlıyordum.
Senin bahsettiğin yöntem ise benim uzun yoldan yaptığım işlemleri kısaltıyor. DOĞRU ANLADIYSAM :)

Yaptım kaydettim fakat uygulama yüklenmedi hatası verip yüklenmiyor. İlk deneme başarısız :(

Uygulamayı imzaladınmı? Çeviri yapıldıktan sonra uygulama imzalanmalıdır ve sonunda (örn: MT Manager.signed.apk) ''signed'' yazmalı..

• Beğen
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi

Değişiklikleri yapıp kaydet ve çık, ardından apk yi imzalamayı yaptınız mı. Çünkü imzalama olmadan yüklenmez

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
Uygulamayı çevirdiğimizde; öncelikle ''Sözlüğe Kaydet'' diyoruz ya, daha önce kaydedilmiş olan sözcüğü birkere getiriyor. Mesela uzun cümlelerde (sonra bu uzun cümleleri değiştirmek istediğimde) sonrasında değişiklik yaptığımız o cümleleri tekrardan ve tekrardan ''Sözlüğe Ekle'' diyerekten kaydediyordum ve tekrardan (uygulamayı ''Sözlükten Çevir'' işlemlerini son güncellenmiş haline gelene kadar) aynı işlemleri tekrarlıyordum.
Senin bahsettiğin yöntem ise benim uzun yoldan yaptığım işlemleri kısaltıyor. DOĞRU ANLADIYSAM

Usta doğru anladın ama, senin yaptığın şekilde uzun ve yorucu oluyor.

Şimdi çeviriyi yaptık ve ''Sözlüğe Kaydet'' diyoruz ya, Daha sonra ise, çeviriyi sözlükten yapmak için kaydedilmiş olan sözlüğü birkere getiriyor. Mesela uzun cümlelerde veya kısa cümlelerde farketmez, yapılmış bir çeviriyi değiştirdiğin zaman, ardından sadece bir kere Sözlüğe Kaydet" demek yeterlidir. Yapılan çeviride değişiklik olduğu zaman, MT Manager 2 zaten çeviride değişiklik yaplıdığını sana söylüyor ve sözlük güncellensin mi? şeklinde uyarı veriyor. Bunların ardından tekrar sözlükten çevir demeye gerek kalmıyor. MT Manager 2'deki sözlük mantığı bu şekilde ve sorunsuz. Bunun için sözlük mantığı demiştim.

baskahmet

baskahmet

Üye
Değişiklikleri yapıp kaydet ve çık, ardından apk yi imzalamayı yaptınız mı. Çünkü imzalama olmadan yüklenmez
İmzalama nasıl oluyor hocam sadece kaydedip çıktım ben

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
İmzalama nasıl oluyor hocam sadece kaydedip çıktım ben

Kaydedip çıktığın uygulama üzerine basılı tut seçenekler menüsü gelecek, burdaki ''İmzala'' yazısına tıkladınmı uygulama imzalamaya geçer, sonrasında (yukarıda belirttiğim gibi) uygulamanızın sonunda sıgnet yazar..

• Beğen
baskahmet

baskahmet

Üye
Kaydedip çıktığın uygulama üzerine basılı tut seçenekler menüsü gelecek, burdaki ''İmzala'' yazısına tıkladınmı uygulama imzalamaya geçer, sonrasında (yukarıda belirttiğim gibi) uygulamanızın sonunda sıgnet yazar..
İlginiz için sağolun hocam oldu :)))

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
ApkModifier v1.6

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
avantis

avantis

Üye
N11 uygulamasını bir kaç uygulama ile klonladım ama çalışmıyor. Bunu da denedim yine hata veriyor

Üst Alt