Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ayıklama yaptığım tüm apklar sistem apksı. 27 taneden sadece 4 tanesinde yukarıdaki hatayı verdi. Diğerlerinde böyle bir şey yok.
Üstelik v7 de rahat ayikladiklarim. V7 de ayıklamada bu hatayı vermiyordu

v8 de bir sorun olduğunu düşünüyorsun ve tam emin değilsin

şurda şunları söylesem detaylı bir şekilde v7 ile v8 de denemeler yapıp içindeki kuşkunu kaldırabilirsin

v7 klasörünü v7 diye adlandır v8 i v8 diye adlandır masaüstünde iki klasör içinde aynı apkları tek tek deneyebilirsin ve bu deneme sonucunda göreceksin v7 deki hata v8 de de olacak v7 de olmayan hata v8 de de olmayacaktır

çünkü

1- v7 ile v8 aynı kaynağı kullanıyor yani 1.apk ikisinde de aynı boyutta 1.934 kb onuda geçtim diğer eski sürümlerdeki tüm kaynakları zaten v8 ile ekledim 1.apk yı değiştirmiş olsam bile ki değiştirmedenim zaten 23 ile tek tek seçebilir deneyebilirsin kaynak olayı bu şekilde yani v8 her halükarda daha üstün özellikli ve system apkları normal apklar gibi değildir kendilerine özeldir normal apklar aynı sdk kodları ile yazılır ve sdk sürümüne göre farklılık gösterebilir ama sorun olmaz yani bir uygulama sdk 17 ile yazılmışsa 4.4.2 kaynağı yani 19 sdk bunu ayıklamama gibi bir hata vermez sdk ler üstüne eklene eklene gider tamamen değişmez öyle olsa zaten 4.1.1 için ve 16 sdk ile yazılmış bir uygulama üst ve alt sürümlerde çalışmazdı buda saçmalık olurdu bu normal uygulamalar için geçerli o yüzden sistem apkları için v8 deki diğer eski kaynakları ekledim bu özelliğin amacı eski sürümlerde apkları ayıklamak için örnek bende cm 10.2 rom var 4.4.2 kaynağı ile ayıklama hata aldım ama eski kaynak 4.3 ile hata almadan topladım kaynak bunu ayıklamaya yetecek kodlara sahipti

2. ayıklama ve toplama işlemini yapan apktool.jar v7 ile aynı tek bir zerre değişiklik yapmadım bir bit bile other klasörü içindeki klasörlerde boyutlarına bakabilirsin hatta sana resmini çekeyim kendinde bakabilirsin
,
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

yani v8 de program dosyalarından ziyade ana multitools.bat dosyasında düzenlemeler yaptım

Ekli dosyalar

manken42

Üye
Sen olmadan zaten bu işten çıkmadık. Sagolasin. Prism apk daha önce v7 de ayıklama yapıp topladım ama v8 de hata verdi.

Az önce 23 ile gelen seçeneklerin tamamını denedim. Yine aynı hatayı aldım

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o apk yi bana gönderir misin

manken42

Üye

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
baktım arşivimdeki tüm sürümlerde bu apk hata verdi sendeki v7 nasıl merak ettim doğrusu

manken42

Üye
İş yerimdeki pc de geçen hafta çıkarttım düzenleme yaptım tekrar telefona yukledim. Yarın kontrol edeyim.

Peki nasıl açacağız bu apkyi. Çünkü biz bu dosyayı turkcelestirdik. İçine tr dil eklendi

Senin programdan başkasını kullanmıyorum bir de

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
system apkların de romun kendi frameworkünü kullanmalısın konuda da üst mesajalrımda da bunun açıklamasını yaptım

manken42

Üye
system apkların de romun kendi frameworkünü kullanmalısın konuda da üst mesajalrımda da bunun açıklamasını yaptım
İki tane framework apk var. Birisi htc diye. boyut 2.6 mb. diğer normal framework 12 mb civarında. İkisini de 1 apk yapıp Multitools klaösründeki frame klasöründe A klasörüne ekledim. Yine ayıklanmadı.2.66. olan htc res apk da aşağıdaki hatayı veriyor.

I: Copying raw classes.dex file...
I: Loading resource table...
I: Loaded.
I: Decoding AndroidManifest.xml with resources...
I: Loading resource table from file: C:\Users\Akskon\apktool\framework\1.apk
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=versionCode, value=0x1feb15f8
I: Loading resource table from file: C:\Users\Akskon\apktool\framework\1.apk
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=versionName, value=0x0000001b
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at java.io.Writer.write(Unknown Source)
at brut.androlib.res.util.ExtMX******izer.writeAttributeValue(ExtMX******izer.java:38)
at org.xmlpull.mxp1_******izer.MX******izer.attribute(MX******izer.java:673)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.Xml******izerDelegate.attribute(Xml******izerDelegate.java:106)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.StaticXml******izerWrapper.writeStartTag(StaticXml******izerWrapper.java:267)
at org.xmlpull.v1.wrapper.classic.StaticXml******izerWrapper.event(StaticXml******izerWrapper.java:211)
at brut.androlib.res.decoder.XmlPullStreamDecoder$1.event(XmlPullStreamDecoder.java:87)
at brut.androlib.res.decoder.XmlPullStreamDecoder.decode(XmlPullStreamDecoder.java:141)
at brut.androlib.res.decoder.XmlPullStreamDecoder.decodeManifest(XmlPullStreamDecoder.java:155)
at brut.androlib.res.decoder.ResFileDecoder.decodeManifest(ResFileDecoder.java:131)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.decode(AndrolibResources.java:264)
at brut.androlib.Androlib.decodeResourcesFull(Androlib.java:113)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(ApkDecoder.java:116)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Main.java:148)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:77)

Bu sefer hata başka yerde. Düzgün ayıklanan apkları topluyor program ama imza da şu hatayı veriyor

I: Copying classes.dex file...
I: Checking whether resources has changed...
I: Building resources...
I: Building apk file...
'jarsigner' i‡ ya da dŸ komut, ‡alŸtrlabilir
program ya da toplu iŸ dosyas olarak tannmyor.

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
olayı sadece imza ise zaten sistem apkları imzalanmayacak onuda geçtim böyle hatalarla ilk defa karşılaşıyorum bunda başka birey var bu v7 v8 olayı değil

manken42

Üye
10 gündür bu apklarla uğraşıyorum. En az 5-6 tanesini ayıklayıp topladım. İmzaladım telefona yükledim. Halen de telefonda çalışıyorlar. Yapmak istediğim apk içindeki türkçe harici dilleri çıkarıp sadece türkçe olan zip dosyası oluşturmaktı. Bugün bilgisayar değiştirdim. Her şeyi baştan kurdum. v8 heycanıyla başladım çalışmaya ama bir arpa boyu yol alamadım.

manken42

Üye
Daha önce forumda paylaştığım cam scannerhd programı toplayıp imzalamaya kalkınca yine hatayı veriyor.

kikiri

kikiri

Üye
10 gündür bu apklarla uğraşıyorum. En az 5-6 tanesini ayıklayıp topladım. İmzaladım telefona yükledim. Halen de telefonda çalışıyorlar. Yapmak istediğim apk içindeki türkçe harici dilleri çıkarıp sadece türkçe olan zip dosyası oluşturmaktı. Bugün bilgisayar değiştirdim. Her şeyi baştan kurdum. v8 heycanıyla başladım çalışmaya ama bir arpa boyu yol alamadım.
Bende uğraşıyorum denemediğim yol kalmadı. Vardır bir çözümü arayıp bulmamız lazım...noss_bar kardeşime ayrıca teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
12 ile imzalıyorsun dimi

manken42

Üye
Şimdi işyerinde dosyaları denedim. Prism burda da hata verdi. Ama diğer dosyaları ayıklayıp topladım ve imzaladım. Evdeki pcde bir yerlerde hata var gibi.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
dediğim gibi bu olay u7 u8 olayı değil büyük ihtimalle java olayı oda değilse üstte levent abinin gibi cmd olayı yani terminal hatası da olabilir bunun çaresi de format ama önce bir java kaldır kur dene

manken42

Üye
diğer apkların hepsi roma ait sistem dosyasının içinde olmasına rağmen sadece prism.apk, camera.apk gibi iki tane daha dosyada ayıklamada hata alıyorum. işyerimde v7 var. Şimdi v8 de indirdim. Denedim çalışıyor ikisi de sorunsuz bir şekilde. Ama dediğim miki dosyada daha önce yazdığım hatadan dolayı eksik ayıklama yapıyor. Aynı şekilde toplarken de hata veriyor.

Evdeki pc de hepsinde sorun vardı. Onu artık dediğiniz gibi ya formatla ya da javaları tamamen kaldırıp yüklemekle deniyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
V9 göndereyim test edersin farklı bir yapıya geçtim

manken42

Üye
Olur gönder bakalım

kikiri

kikiri

Üye
Bende deneyim v9 versiyonu....

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sanırım bu ayıklama için açıklama yapmam gerekiyor bu açıklamayı okuduktan sonra işin mantığını sorunun kaynağını daha iyi anlayacaksınız. Şimdi öncelikle 3. parti uygulamaları açıklayayım 3. parti yani yazılımcılar tarafından yazılan uygulamalar sdk ile yazılır burdaki sdk olayı şu şuan ki paylaşılan son sürüm android 4.4.2 bunun karşılığı sdk 19 dur daha eski sürümlerde sdk daha düşüktür nerdeyse her sdk ya karşılık bir andrıid sürümü denk gelir google zamanla sdk yı güncelledi yeni özellikler daha doğrusu yeni kodlar ekledi bir yazılımcı hangi sdk ile yazarsa yazsın standart sdk yı kullandığı için ve telefonunuz ister orjinai android olsun ister diğer firmaların özelleştirdiği sistemler olsun eğer telefonunuz da android 4.4.2 sürüm varsa bu tüm uygulamalar telefonunuzda kurulup açılacaktır yani çalışacaktır. tabiki eğer telefonunuz çok eski bir sürüme sahipse ve yeni yazılan uygulama son sdk ile yazılmışsa telefonunuzda uygulama açılmayacaktir çünkü sizin bu apk yı ayıklama yapacak çalıştıracak frameniz çok eski ve gerekli kodlara sahip değildir zaten mağaza da uygulamanın hangi sürüm ve yukarısını desteklediği yazılır ve genel olarak 2.2 ve üzeridir bu multitoolsta v8 de son sürüm sdk ile yazılmış standart android framesi kullanılır bu framework-res.apk yi sdk olarak düşünebilirsiniz kurulan programlar bu apk yı taban alır ve kurulur ve açılır bu framede olmayan bir kod 3. parti uygulamada varsa o uygulama telefonunuzda çalışmaz.

system apklarındaki sorunda zaten burdan kaynaklanıyor sorun şu diğer telefon üreticileri bu framework içine kendilerine özel kodlar özellikler ekleyip bu kodları kendi telefonunda kurulu gelen uygulamalar da kullanılırsa bu framewok dışındaki hiç bir cihazda ve sistemde çalışmayacak ve diğer framelerle ayıklanmayacaktır ee multitoolsta kullanılan googlenin standart android sürümlerinde kullanılan frame olduğuna göre diğer üreticilerin system apkları ayıklamada daha doğrusu çözümlemede hatalarla karşılaşmamız doğaldır. yani 3. parti uygulamalar tek çatı altındayken yani bir standardı varken system apkları tek çatı altında değil yani bir standardı yok bu yüzden defalarca system apklarını romun kendi framesi ile ayıklamanızı öneriyorum.

Birde burda işi karıştıran diğer bir olay eğer bir firmanın orjinal romunu düzenlerken kendi framesini kullanırsanız tüm apkları ayıklayabilirsiniz ama orjinal romu taban alıp custom rom yapılmışsa yani bir ordan bir burdan farklı farklı işlemler yapılıp farklı farklı apklar kullanılırsa custom rom yapılmışsa işte burda romun kendi frameside işe yaramama ihtimali doğuyor aslında böyle durumlarda rom hatalı oluyor kimse farkında değil frame bunu ayıklamada sorun yaşıyorsa bilinki o apk telefonda da o eksik koda gelen kısma denk geldiği anda hata verip kapanacaktır yeterki o apk daki o kısma o bölüme denk gelin burdan şu sonucu da çıkartabilirsiniz eğer sistemin sahip olduğu frame ile ayıklama hatası alırsanız ayıklama yapmak istediğiniz apk hatalıdır daha doğrusu frame de olmayan koda sahiptir custom rom yapımcıları bunun farkında değil ve o yüzden çok hatalar oluşuyor burda önerim orjinal roma sabit kalarak eklemeler yapmaktır eklemek istediğiniz özellikleri mümkün olduğunca 3. parti uygulamalar ile yapın sony launcherini samsunga koymak hata oranızı yükseltebilir diğer bunu yapmak yerine uğraşacaksınız biliyorum ama orjinal frameye sadece png leri tek tek aktarın bu hata oranınız düşürecektir. sonuçta iki ayrı romda standart android üzerine inşa edilmiştir bu görünüm ile ilgili tavsiyemdi zaten çoğumuzunda istediği budur yani görselliktir sonra performans buda stabilizasyon ile münkün ama öyle büyük bir performans artışı beklemeyin performans istiyorsanız en performans romun hatasız olmasıdır siz gmd için ne yaparsanız yapın örnek şuanki antutu puanı 13 000 ise kalkıpta 20 000 yapamazsınız yapacağınız en iyi artış romu en basite indirgeseniz bile 1000 2000 lik artış daha ötesi yok bunu anlayın dediğim gibi en iyi performans hatasız olması. Örnek veriyorum nova ve apex aynı görünüme sahip oldukları halde apex te bir hatadan dolayı widgetler bölümünde hızlıca aşağı kaydırdığınızda apex durduruldu hatası alırsınız bu cihazınızın yetersiz olduğu için değil orda bir kod hatası olduğu içindir çünkü novada bu hata yok kağıt gibi geçiş yapıyor ve daha çok özellik eklemek performansa etki etmez yeter ki hatasız kodlansın

çok yazdım gene yoruldum umarım anlayacağınız en iyi şekilde anlatmışımdır şimdi v9 test olarak sadece burda paylaşıyorum ama v8 den daha fazlasını beklememenizi öneriyorum nedenini zaten yarım saattir yazıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: AKDELİKAN ve manken42

Üst Alt