Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:

turanerten

Üye
kolay gelsin bir telofondaki sistem uygulamasını başka bir telofonda nasıl kullanacağız örnek kamera,telofon uygulaması gibi

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şimdi senin istediğin olay bayağı geniş çaplı düzenleme gerektiriyor rom googleden çıkar ve üreticilere gider doğal olarak üreticiler bu stock romun içindeki uygulamaları alır kendince modifye ederler ama her uygulamanın paket ismi vardır atıyorum com.android.camera gibi şimdi senin sistemin bu isimde paket olduğu için diğer cihazdan aldığın kameranında aynı isimde olacağı için ama iki uygulamanın her üretici farklı imza kullandıkları için bu imza çakışmasından dolayı birbirlerinin üstüne kuramazsın

cihazın rootlu mu değil mi eğer rootluysa işler biraz daha kolaylaşır imza yamaları uygulayarak bu imza çakışmasını bir şekilde atlayabilirsin değilse çok zor birde camera gibi donanım bazlı uygulamalar için sadece apk düzenlemekte veya senin istediğin gibi değiştirmekte yetmeyebilir ek dosyaları da vardır bunların ne ve nerede olduğu bilmek ve düzenlemek ayrı bir zorluk

bence baan göre en mantıklı beğendiğin bir üreticinin port edilmiş romlarını kullanmak daha mantıklı en azından bütünüyle alınmıştır gerçi böyle port romlarda illa birşey eksik veya ters gider çalışmayan birşeyler çıkabilir stabil olmayabilir neyse eğer uygulama donanım kaynaklı değilse işler braz daha kolay olabilir paket ismi değiştirmek de bayağı zor bir iş uygulama boyutuna göre değiştir ama bir apknın kökü çalışma yollar bu paket ismine bağlıdır bunu apkyı parçaladığın zaman tüm smali xml vs vs tüm bu metin kodlama sayfalarındada değiştirmek gerekir buda 3 mb lık bir apk da yaklaşık 10 bin dosyaya teabul eder notepaed ile toplu bul değiştir ile bu zorluk biraz hafifletilebilir ama değişmemesi gerek kısımlarda değişirse bu seffer kodlama kombinasyanu bozulabilir

yanı kısaca özetlemek gerekirse yani kısacası çok ama çok gıcırtılı bir iş ufak tefek apk larda yapmışlığım vardır ve aynı uygulamadan 2 ayrı kurulabilir uygulama yaptım ama dediğim gibi ufak boyutluluardı düzelemesi kolaydı yarım saatimi almamıştı
9.5 sürümüne yükseltildi

baskahmet

baskahmet

Üye
Dostum telde duzenlerken ayikla diyorum nereye gidiyor bi turlu bulamadim. Apktool klasorunde yok

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apk nin olduğu yerde apk ile aynı isimde klasör olusuyor

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pc de dene

baskahmet

baskahmet

Üye
Pc de hic olmuyor. Telefondan apk editor ile yapiyorum ama dosyalarin resources dosyasini acarken istisnalar bulundu vs diyor. Yuzde 50 sinde bu boyle. Multitools ile yapicam o da olmuyor dostum yardim et :(

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Pc de hic olmuyor. Telefondan apk editor ile yapiyorum ama dosyalarin resources dosyasini acarken istisnalar bulundu vs diyor. Yuzde 50 sinde bu boyle. Multitools ile yapicam o da olmuyor dostum yardim et :(

usta ayıklamak istediğin apk dosyasının linkini versene, birde biz ayıklamayı deneyelim. belki de sorun senin pc de değildir.

baskahmet

baskahmet

Üye
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sistem apk düzenleme kısmının tamamı güncellenmiştir. Ve en kısa zamanda bu anlatıma uyumlu 9.6 sürüm konuya eklenecektir. Kodlaması bitti test aşamasında. Sorunsuz sistem apk düzenleme çok yakında MAXİCEP te

• Beğen
Tepkiler: baleria, baskahmet, unalsrkn ve 2 diğerleri
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Valla senin emeklerinin hakkı ödenmez usta. sen bir tanesin. :alkis

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
evet buyrun bakalım 9.6

• Beğen
Tepkiler: unalsrkn, baskahmet ve Bab-ı Umut
kikiri

kikiri

Üye
@noss_bar kardeş 9.6 versiyon çok güzel olmuş eline sağlık...Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Güle güle kullan
Eklenti konua eklenmiştir
Bir apkdan kurulabilir ikinci bir apk nasıl yapılır anlatma mı ister misiniz ?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kopya Apk Oluşturma (Aynı Uygulama İki Farklı Apk) MaxiPDA:

baskahmet

baskahmet

Üye
İlk deneyimlerim sorunsuz olmuş sistem apk sı toplama vs eline sağlık
Fakat mobil versiyonunda sıkıntı var.Ayıkla diyorum bişiler fişek gibi geçiyor hiçbiyerde klasör oluşmuyor?

Videosunu çektim

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uygulama javayı sisteme kuramamış data klasoru icin izin al
Uygulama javayı sisteme kuramamış data klasoru icin izin al

baskahmet

baskahmet

Üye