ANNA-BELLE N8-C6-C7... Kurulum Resimli+Yazili Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

KeSeGeN

KeSeGeN

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim kardesim

kadıköy_polisi

kadıköy_polisi

Üye
sigaramı yaktım dediğin gibi...herhalde bu kadar guzel anlatılırdı..saqollll

evroo

evroo

Üye
kardsm sen euro2_dg yazani sec. Yukleme sorunsuz olucaktir. Ama anlatimi iyi oku. Hata yapma. Bide telefnu yedekleme. Geri yukleme yapma flashtan snra. Rehberi sim karta kopyala. Foto muzik vb. bilgsayarina at. Flash bitince usb ile tlfnuna yuklersn. Bu sekilde yazilimi hatasiz ve hizli kullanabilirsin

kardeşim açıklama için saol ama bellenin eski sürümünü üstüne annayı flash lamaya kalkınca çökmesi üzerine dediğin gibi euro 2 dg seçip yeni belleyi kurdum ilkinde sorunlu oldu ikinci ve anca üçüncü denenmemde başarılı olabildim bidaha kolay kolay flash atmam abartmazsam 9 kere ölü flas atmak zorunda kaldım neyse ki hallettim emeği geçenlere çok teşekkür ederim :)

fakat bir sorum olucak bukadar çok flashlamak telefona zararlımıdır birde bu kurtuluş40 ın bellesinde telefonu her açtığımda anti-theft çıkıyor bunu telefondan kaldırmam mümkün mü? her açıldığında kapatıyorum telefonu gereksiz ram doldurmasın diye

----------Eklendi @ 19:27:57 ---------- Yazıldı @ 19:23:06 ----------

evet kardesim imzamda n8 downgrade yazan kismi oku lutfn

----------Eklendi @ 13:39:04 ---------- Yazıldı @ 13:35:39 ----------

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi...nlar-yada-baska-surum-isteyenlere-582474.html

evet kardeşim bu konuyu görseydim belleden direkt olarak anna 25.007 sürüme geçmeye kalkmazdım ama belleden memnun kalmaya başladım bence anna gereksiz artık bu saatten sonra :)

----------Eklendi @ 19:30:17 ---------- Yazıldı @ 19:27:57 ----------

çok soru sordum ama onuda git kurtuluş40 a sor demezsen bişey daha sorucam :) belle son sürüm yüklü fakat mms göndermek istediğimde desteklenmiyor diye uyarı çıkıyor bunun bir çözümü var mıdır? Teşekkürler

KeSeGeN

KeSeGeN

Üye
    Konu Sahibi
kardesim flash dogru atildgi takdirde zarar vermez tlfona. Mesela sen yanlis flash atmissin bu yuzden anti theft cikiyo. Tavsiyem once benim downprade anlatimima göre 2.1e geri dön sonra da ya kurtulus ustadin yada reis kardesimin son yaptgi orjinal belleyi bu konuda anlattgm sekilde yukle ve yedekleme yapma. O zaman sorun kalmayacktir

----------Eklendi @ 02:42:45 ---------- Yazıldı @ 02:37:47 ----------

mms ayarlarini musteri hzmetlerini arayip mesaj olarak gondermelerini iste. Gelen ayarlari kaydt. Sorun biter

evroo

evroo

Üye
Kesegen saol ama naviden orjinal belleyi indirip flashladım Kurtuluş40 ın belleside güzeldi 4 gün kullanma fırsatım oldu onunda emeği için teşekkürler memnundum ama yinede orjinalini yüklemek istedim hackimide yaptım mms sorunu kamladı anti theft te yok. :) seninde sade anlaşılır anlatımların için teşekkrler acemiler için çok başarılı bir anlatım olmuş devamını dilerim... :)

KeSeGeN

KeSeGeN

Üye
    Konu Sahibi
Kesegen saol ama naviden orjinal belleyi indirip flashladım Kurtuluş40 ın belleside güzeldi 4 gün kullanma fırsatım oldu onunda emeği için teşekkürler memnundum ama yinede orjinalini yüklemek istedim hackimide yaptım mms sorunu kamladı anti theft te yok. :) seninde sade anlaşılır anlatımların için teşekkrler acemiler için çok başarılı bir anlatım olmuş devamını dilerim... :)

sağol kardeşim beğenmene ve telefonunu sorunsuz kullanmana sevindim.

sessizsrn

Üye
cok tesekkurlerr...

nbjoker

Üye
Üstat peki benim gibi belle 609 kullananbiri için mesela kurtuluş tan reis e geçecek olsam downgrade mi yapmam lazım yoksa senin dediğin bu yöntemle olur mu ?

ЯReiS

ЯReiS

Üye
hayir downgrade yapmaniza gerek yok istediginize gecebilirsiniz eger 609 surum yuklu ise ama unutmayin once E ve C hafizalari bicimlendirmeyi unutmayin..

deryAziz

Üye
kardeşler önce kendim yükledim en ufak bi sorun bile yaşamadım şimdi size adım adım anlatıyorum kolayca ve içiniz rahat olarak yükleyin diye.

DIKKAT DIKKAT: ARKADASLAR BIRCOK ARKADASIM GUNCELLEMENIN ARDINDAN SORUNLARLA KARSILASIYOR. BUNU ØNLEMEK ICIN OKUYUN. Flashtan önce ovi suite ile telefonunuzu yedekleyip flashtan sonra geri yukkeme yaptiginiz icin oluyo bu hatalar genellikle. O yuzden tavsiyem yedekleme yapmayin. Muzik video ve fotolarinizi bilgisayara kopyalayin sonra geri atarsiniz telefona. Yada illa yedekleme yapicaksaniz da sadece muzik video ve resimleri yedekleyin. Rehbere foto atamasi dahi yapsaniz bu sorun oluyo flashtan sonra. Lutfen buna dikkat edelim. Unutmayin ki yedekleme eski surumle yapiyosunuz geri yuklemeyi yeni surumde yapiyosunuz. Böylece eski ve yeni surum sistemleri birbirine giriyor. O yuzden tekrarliyorum yedeklemeyi tavsiye etmiyorum.

ÖNEMLİ: N8 TELEFONUNDA BELLE'NİN HERHANGİ BİR VERSİYONU YÜKLU OLANLAR İÇİNDİR. ve kurulum aşamasında antivirüs programınızı kapatmayı unutmayın yoksa phoenix yüklenmez. EĞER TELEFONUNUZDA BELLE 0609DAN DÜŞÜK CFW VARSA 0607, ANNA VB O ZAMAN ANLATIMIN EN ALT KISMINI OKUYUN ARKADAŞLAR

1) önceliklehangi belle cfw kuracaksanız o arkadaşın konusundan core uda rofs2 ve rofs3 dosyalarını indirin

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi...-belle-rm-596_111-030-0609-turkce-591080.html

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi..._111-030-0609-update-12-02-2012-a-600004.html

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi...30-0609-en-hizli-ve-en-stabil-cfw-588969.html

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi..._111-030-0609-turkce-01-01-2012-a-576700.html

http://www.maxicep.com/s-3-cfw-modi...lus40-turkce-hollandaca-ingilizce-603379.html

eğer phoenix yüklemediyseniz bunu indirip kurun

2) şimdi phoenix'i bilgisayarınıza yükleyin. yükleme işlemi bitince indirdiğiniz uda cor rfs2 rfs3 ve diğer dosyalar klasöründeki rm-596 dosyalarını kopyalayın ve c/program files/nokia/phoenix/product klasörüne yapıştırın (product içinde başka dosyalar varsa hepsini silin çünkü işinize yaramayacak)

3) kopyalama işlemi bitince telefonu usb ile ovi suite modülünü seçerek pc'ye bağlayın. bilgisayarda ovi suite otomatikman açılacaktır onu kayatın ve phoenix prosunu açın.

4) show başlıyor.
[/URL]

5)
[/URL]

6)
[/URL]

7)
[/URL]

8)
[/URL]

9)
[/URL]

10)
[/URL]

11)
[/URL]

12)
[/URL]

13)
[/URL]

14) VE PROGRAMLAMA BAŞLIYOR önce yüzde olarak yüklemeye başlıyor eğer hata verirse mesela disconnect usb filan gibi o durumda usb kablosunu bilgisayardan çıkarın ve telefonun açma tuşuna 8 saniye boyunca basılı tutun. 3 kere titreyince bırakın ve tekrar usb ile pc'ye bağlayın. işleme devam edecektir ve tamamlanınca programing successed diyor yani yükleme tamamlandı diyor ve 25ten geriye doğru saymaya başlıyor.

15) evet geri sayım başlayınca sizin yapmanız gereken 1 sigara yakmak ve geri sayımın bitmesini beklemek. sayma işlemi bitince bir hata uyarısı verecek büyük olasılıkla. korkmayın önce ürperdiğinizden dolayı diken gibi olan tüylerinizi düzeltin ve iptal yada cancel diyin şimdi de updatte failed gibi bi uyarı veerebilir buna iptal varsa iptal diyin yoksa ok diyin ve telefonunuzu usb den çıkarın

16) e hadi açma tuşuna basın artık. veeeee mutlu son taylor bellenize kavuştunuz. sizin kuzu artık tam bi canavaaaaar

17) menü dağınık diyen kardeşler menüden yeni klasör oluşturun zevkinize göre adlandırın ve istediğiniz programı istediğiniz klasöre taşıyın.

18) en başta indirdiğiniz silinen uygulamaları usb ile telefona atıp dilediğinizi yükleyin hepsi bu kadar

arkadaslar telefonunuzda anna yada baska versiyon varsa yani belle kullanmiyosaniz kurtulus40, madness yada reis belle yukluycekseniz uda core rofs2 rofs3 indirip bunlari c deki product klasorune atiosunuz bilgisayarinizdaki c. Phoenix acip usb1 scan product update firmwara update yapip optionsdan euro3 dg secip kirmizi 2 dosyayi silin we refurbish yapin. Dead phone kutucugunu isaretlemeyin. Sorun cikmayacaktr. Bi sorun olursa buraya yazin hemen yardm edeyim.

son olarak Kurtuluş abiye, Reis'e ve Madness'a bi teşekkür edersiniz artık.

( arkadaşlar elimden geldiğince basit bi şekilde anlatmaya çalıştım umarım beğenirsiniz)

Üstatlar öncelikle emekleriniz için hepinize teşekkürler.
Umarım yardımcı olursunuz:)
Benim sorunum şu:
Bende anna 022.014 yüklü.n8 kullanıyorum.ürün kodum059b288.
Bu yüzden nokia suite ile güncelleme yapılmıyor.
Ben de sizin yolunuzu seçtim.annayi yükleyebilmistim ama belle olmuyo.verdiğiniz dosyaları product içine atıyorum.phonix'ten hepsini harfi ile yapıyorum ama options kısmına girince bir tane kırmızı öğe var onu siliyorum
Refurbish diyorum flashlama tamamlanamıyo
Yeniden deneyin diyor
Evet diyorum ama yine aynı şey oluyo
Telefonda nokia yazısı çıkıyo donup kalıyo.8saniye basılı tutunca düzeliyo.ama belle bi türlü yüklenmiyo:(
Kimse yapamadı.tek umut sizsiniz.acil yardım:(

ЯReiS

ЯReiS

Üye
en guzeli bi arkadas teamview ile yardimci olsun en garantisi odur bence..phoenixin hangi surumunu kullaniyorsunuz? bu gun yeni bir surumu cuikmis onu kurup deneyin..

deryAziz

Üye
niçin böyle bi sorun çıktı bende anlamadım.araştırdım bi yanıt yok.yazılımcı arkadaş var
O da anlamadı.
Niçin options kisminda tek kırmızı öğe seçili?her anlatıma baktım
Seçili iki kırmızı ögeyi silin flaşlayin diyor.sinirden telefonu kıracağım böyle giderse.lütfen yardım.
:(

----------Eklendi @ 19:42:27 ---------- Yazıldı @ 18:52:02 ----------

üstatlar şu downgrade olayını okudum.acaba telefona downgrade yapıp p.01 a dönsem sonra direkt belleye geçiş olur mu.o zaman bu belle yükleme sorunu çözülür mü acaba

ЯReiS

ЯReiS

Üye
bir tane kirmizi dosya olacak o dogru..yeniden dene derken 25 ten geri dogru sayiyomu? eger cevap evetse yeniden deneyin diyince cancel diyip cikin ve telefonu elle baslatin tamamdir..

selly1310

selly1310

Üye
arkadaşım ben ReiS v1.3 CFW Belle RM-596_111.030.0609 Update 12-02-2012 icinde tün dosyaları product 5m-596 dosyanın icine attım ve senin dedigin gibi yaptım ama bende euro 3 dosyası cıkmadı onun yerine euro 2 dosyası cıktı.ne yapmam gerekiyor.birde senin resimli anlatımın video anlatımı yokmu acaba??anlatım güzel sorun bende yanlış anlama sakın lütfen

bu dosyaları reis v.1.3 icinden cıktı ve senin dedigin gibi yaptım ama euro 3 cıkmadı.euro 2 cıktı

[h=2][/h]

deryAziz

Üye
ЯReiS;4381651' Alıntı:
bir tane kirmizi dosya olacak o dogru..yeniden dene derken 25 ten geri dogru sayiyomu? eger cevap evetse yeniden deneyin diyince cancel diyip cikin ve telefonu elle baslatin tamamdir..

Yok üstadım.yaptıklarımi anlatayım.verilen cwf'yi product klasörunde RM-596 ADLI bi klasöre kopyaliyorum.phonix te telefonu buldurup flashing den flashıng update diyorum.sağda çıkan kutudan cwf'yi seçiyorum.options dan bir tane kırmızı öğe var onu siliyorum ok diyorum.sonra flash atıyorum ama 1dakika içinde telefonda nokia yazısı geliyo.bilgisayarda uyarı geliyo ıngilizce usb kablosunu çıkarıp 8saniye basılı tutup telefonu başlatıp tekrar deneyin diye.uyguluyorum ama her aynı şey oluyo.farklı 4cwf denedim ama aynısı oldu.sorun ne olabilir.adım adım anlatır mısınız.dead flash mi atmak lazım ya da downgrade mi.bendeki sorun kimsede çıkmamış hocam ya...

selly1310

selly1310

Üye
birde euro 2 secsem bile tek birtane kırmızı dosya cıkıyor silmek icik.geri kalan dosyalar hepsi normal yani kırmızı degil.nedir yaptıgım hata.bu arada ben naviden orignal belle dosyalarını indirdim ve product rm-596 dosyasında koydum sonra ReiS v1.3 CFW Belle RM-596_111.030.0609 Update 12-02-2012 cıkan dosyaları rm-596 orignall belle dosyalarının üzerine kopyalayıp öyle flaşladım.oldu gibi birşer.ama emin degilim.yani ben bambaşka bir yol izledim.lütfen bir arkadaş yardım etsinde bende niye euro 3 yerine 2 gözüküyor ve bende niye sırf 1 tane kırmızı dosya var.2 olması lazımken

deryAziz

Üye
Yok üstadım.yaptıklarımi anlatayım.verilen cwf'yi product klasörunde RM-596 ADLI bi klasöre kopyaliyorum.phonix te telefonu buldurup flashing den flashıng update diyorum.sağda çıkan kutudan cwf'yi seçiyorum.options dan bir tane kırmızı öğe var onu siliyorum ok diyorum.sonra flash atıyorum ama 1dakika içinde telefonda nokia yazısı geliyo.bilgisayarda uyarı geliyo ıngilizce usb kablosunu çıkarıp 8saniye basılı tutup telefonu başlatıp tekrar deneyin diye.uyguluyorum ama her aynı şey oluyo.farklı 4cwf denedim ama aynısı oldu.sorun ne olabilir.adım adım anlatır mısınız.dead flash mi atmak lazım ya da downgrade mi.bendeki sorun kimsede çıkmamış hocam ya...

Üstat yardım acil:(

----------Eklendi @ 10:46:41 ---------- Yazıldı @ 10:35:02 ----------

birde euro 2 secsem bile tek birtane kırmızı dosya cıkıyor silmek icik.geri kalan dosyalar hepsi normal yani kırmızı degil.nedir yaptıgım hata.bu arada ben naviden orignal belle dosyalarını indirdim ve product rm-596 dosyasında koydum sonra ReiS v1.3 CFW Belle RM-596_111.030.0609 Update 12-02-2012 cıkan dosyaları rm-596 orignall belle dosyalarının üzerine kopyalayıp öyle flaşladım.oldu gibi birşer.ama emin degilim.yani ben bambaşka bir yol izledim.lütfen bir arkadaş yardım etsinde bende niye euro 3 yerine 2 gözüküyor ve bende niye sırf 1 tane kırmızı dosya var.2 olması lazımken

Kardeş bende de bi kırmızı dosya çıkıyo.onu siliyorum
Sonra flash atılırken hata veriyo.sürekli aynı hata veriliyo.sizin telefonun ürün kodu
059b288 mi.
Belki bu ürün kodu yüzünden olmuyordur bizim telefonlar.

selly1310

selly1310

Üye
kardeş bende anlamadım vallah. kesegen nickli kardeş bir baksa eminin yardımcı olacakdır.beklemekden başka fayda yok.

Üst Alt