Anlatımlı Erkek Yeleği Modeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anlatımlı Erkek Yeleği Modeli
erkek yeleği modeli, anlatımlı örgü erkek yeleği, açıklamalı erkek yeleği, örgü erekek yeleği yapılışı, açıklamalı erkek yeleği örgü, erkek yeleği modelleri, örgü erkek yelekleri

Sevgililer günü yaklaşıyor hanımlar. Eşinize yada sevgilinize kendi el emeğiniz ile ördüğünüz bir yelek hediye etmek istemez misiniz? Kendi emeğiniz göz nurunuz ile yaptığınız bu yelek beylerinde çok hoşuna gidecektir. Emin olun ki tüm kış üstlerinden çıkarmayacaklar.



[h=2]Örgü Erkek Yeleği[/h] ARKA: 112 ilmek başlanır, 5 cm 2+2 lastik örülüp, 4 sıra düz, 4 sıra ters, 4 sıra düz.. .şeklinde örülmeye başlanır. Beden boyu 42 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4+3+2+1 +1 ilmek kesilir. Beden boyu 65 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 30 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 30′ar ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir.


ÖN: 63 ilmek başlanır, ön ortasından 3 ilmek (fermuar dikiş yeri) beden boyunca haraşo örülürken, kalan 60 ilmek 5 cm 2+2 lastik örüldükten sonra ön ortasından başlanarak; 3 ilmek haraşo, 12 ilmek düz (diyagramdaki model uygulanır), 3 ilmek haraşo, kalan 45 ilmek; 4 sıra ters, 4 sıra düz…şeklinde örülmeye başlanır. Beden boyu 42 cm örülerek kol evi için bir taraftan 4+3+2+1 +1 ilmek kesilir. Beden boyu 51 cm olduğunda yaka için ön ortasından 12+4+3+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 65 cm de omuzda kalan 30 ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.


KOL LASTİKLERİ: Omuzlar dikildikten sonra kol evi etrafından şişe 132 ilmek çıkanlır, 3 cm 2+2 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.


YAKA: Yaka etrafından şişe 146 ilmek çıkanlır, 6 cm 2+2 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir, içe kıvrılarak dikilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt