Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür?
Balıksırtı örgü yapılışı merak edilmektedir. Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür tüm detayları makalemizden kolayca öğrenebilirsiniz.

1- Örgünüzün görünümü bittiğinde bu şekilde olacaktır.
2- DÜZ ÖRGÜ TARAFI * Kenar ilmeği örmeden alınız.
3- * Sonraki iki ilmeği sanki keser gibi birlikte alınız. Fakat tam düz örgü gibi değil.
4- *Şişi; bu iki ilmeğin arka tarafındaki ipliklere geçirip örer gibi ilmeği çıkaracaksınız.
5- * Şişi ÇIKARMADAN; bu iki ilmekten sağ taraftakini şişten düşürün yani örün, diğerini ise sol elinizdeki şişin üzerinde bırakın.
6- * Bu kez kalan bu ilmek ile; bir sonraki ilmeği birlikte alın. Tabi yine düz örgü tarafında olmanıza rağmen, ilmeklerin ön tarafındaki ipliklere değil, arka tarafındaki ipliklere doğru şişi geçireceksiniz.
7- *Örer gibi ilmeği çekecek fakat şişi çıkarmadan ilk ilmeği düşürüp diğerini sol elinizdeki şişte bırakacaksınız. DÜZ ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.
8- TERS ÖRGÜ TARAFI : # Kenar ilmeği örmeden alın.
9- # İki ilmeği normal ters örgü yapacak şekilde alın.(Örgünün bu tarafında, şişin özel bir batma çıkma durumu yok, aynen ters örgü yapılır.)
10- # İlmeği çekin
11- # Fakat diğer tarafta yaptığınız gibi ilmeklerden sadece sağ taraftakini şişten düşürün yani örün. Diğerini sol elinizdeki şişte bırakın.
12- * Kalan ilmeği yie bir soraki ilmek ile birlikte, ters örgü stilinde olduğu gibi alın, birini örüp düşürün, diğerini şişte; bir sonraki ilmekle birlikte örülmek üzere tutun. TERS ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Cevap
0
Görüntüleme
342
Cevap
0
Görüntüleme
509


Üst Alt