V Yakalı Baharlık Bluz Modeli (anlatımlı)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
V Yakalı Baharlık Bluz Modeli (anlatımlı)
v yakalı kazak, v yakalı kazak örneği, v yakalı kazak örneği, v yakalı kazak yapılışı, anlatımlı v yakalı kazak, anlatımlı baharlık kazak, baharlık kazak modeli anlatımlı, bluz modelleri, bluz örneği, örgü bluz modeli, örgü bluz anlatımlı, açıklamalı örgü bluz, resim açıklamalı örgü bluz



Bahar sezonu için kendinize yada kızınıza bluz örmek isterseniz, resimdeki v yakalı kısa kollu bluz örneğine ne dersiniz? İster resimdeki renklerin aynısını kullanın, istersenizde daha farklı ve canlı renkler tercih edin. Malzeme olarak Nako tercih edilen bu bluz modelini yapmak isteyenler için işte açıklaması:



V Yakalı Baharlık Bluz Modeli


ARKA ve ÖN
: Arka ve Ön bedenler aynı şekilde örülür. 2744 renk no.lu iplikle 5 ilmek başlanır. İlmekler beden boyunca; 2744 renk no.lu iplikle 3 diş (2 cm) haraşo, 217 renk no.lu iplikle 4 sıra düz örülür. 2 ilmek örülür, ortadaki 3.ilmeğin içinden 3 ilmek çıkarılır, 2 ilmek örülür. Arka sıralar artış yapılmadan örülür. Beden boyunca ortadaki ilmekten, her düz sırada aynı şekilde 28 defa artış yapılırken, her iki taraftan da 28 defa Ver ilmek artış yapılarak 117 ilmeğe ulaşılır. Beden boyu (ortadan ölçülür) 35 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 1 ilmek kesilerek 58+58 ilmek şeklinde örgüye 2 parça halinde devam edilir. Ön ortasından ilmek kesilmez, kol evi tarafından, her sırada 16 defa 2′şer, 10 defa 1 ‘er ilmek kesilir. Beden boyu 47 cm de omuzlarda kalan 16′şar ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir.

KOLLAR: 7 ilmek başlanır, renk dizilimi bedendeki gibi yapılır. Bedenlerdeki işlemler uygulanarak 81 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu (ortadan ölçülür) 19 cm örülerek ilmekler bir defada kesilip, bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

YAKA: 2744 renk no.lu iplikle yaka etrafından şişe
842 ilmek çıkarılır. 1 sıra düz. 1 sıra ters örülür.
3.sıra: 1 ilmek kesilir, 1 dolama yapılır…şeklinde örülerek sıra tamamlanır.
4.sıra: tüm ilmekler ters örülür.
5.sıra: 3.sıra gibi örülür.
6.sıra: tüm ilmekler ters örülür.
2 diş haraşo örülüp, bitirilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt