Haber Android’in Yükselişi Engellenemiyor; 3. Çeyrekte Yüzde 81′e Ulaştı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Android’in Yükselişi Engellenemiyor; 3. Çeyrekte Yüzde 81′e Ulaştı
Google geçtiğimi gün hem yeni akıllı telefon modeli olan Nexus 5′i hem de yeni mobil işletim sistemi sürümü olan Android 4.4 KitKat‘ı sundu. Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Android işletim sistemi hem akıllı telefon hem de tablet segmentinde hızla yükselişine devam ediyor.

Analist firmalardan bir tanesi olan Strategy Analytics, 2013 3. çeyrek için gerçekleştirdiği bir araştırma raporunu yayınladı. Rapor ile oldukça ilginç bilgiler karşımıza gelmekte.

Akıllı telefon satışlarını baz alarak yapılan Strategy Analytics‘in raporuna göre Google’ın Android işletim sistemi yükselişini sürdürüyor. 2012 3. çeyrekte %75 oranında ki pazar payına ulaşmıştı. Bu sene 3. çeyrekte ise biraz daha yükselerek %81.3 seviyesine ulaştı.

İkinci sırada Apple‘ın iOS işletim sistemi üzerinde yer alan iPhone modelleri bulunurken, 2012 3. çeyrekte %15.6 olan Apple’ın iPhone pazar payı, bu sene aynı çeyrekte ise %13.4 seviyesine gerilemiş.

Microsoft ise yükseliş gösteren firmalar arasında, Windows Phone pazar payı geçtiğimiz sene 3. çeyrekte %2.1 iken, bu sene 3. çeyrekte %4.1 oldu. Hemen arkasından gelen Blackbery için ise durumlar hiç içi açıcı değil.Blackberry‘nin geçtiğimiz sene %4.3 olan pazar payı bu sene %1′e düşmüş durumda.

Android’in yükselişi engellenemiyor; 3. çeyrekte yüzde 81′e ulaştı

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve Buğra

Buğra

Buğra

Admin
Android candır gerisi heyecandır :ehe

• Beğen
Tepkiler: Dede, LimePie, mesutgaga ve 1 kişi daha
mehmettech

mehmettech

Üye
Bence bu yükselişin asıl sebebi samsungun birçok s4 ve galaxy serisi çıkarması, yeni bir cihaz çıktığında bi alt modelinin kısa bir süre içerisinde yarı fiyatina kadar düşmesidir (tabi androidi gerçekten isteyen yokmu elbette var)

• Beğen
Tepkiler: phasan ve Buğra
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Rekabet güzeldir 2014 ilk çeyreğinde diğer yazılımlarda çıksın esas ozaman dahada kızışır ortam :eller:

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
Blackberry kayboluşa gidecek gibi

• Beğen
Tepkiler: Buğra
phasan

phasan

Üye
Blackberry nokıa gibi olabilir

• Beğen
mehmettech

mehmettech

Üye
her markanın olduğu gibi Blackberryninde az da olsa 1şansı var.yani uzun lafın kısası general mobile gibi güçlü ama ucuz bi discovery çıkarması lazım , nokia gibi yavaş yavaş geri dönebilir bu şekilde kendileride bunların bilincinde ama işte adı çıkmış bikere ...

• Beğen
Tepkiler: Buğra ve phasan
phasan

phasan

Üye
her markanın olduğu gibi Blackberryninde az da olsa 1şansı var.yani uzun lafın kısası general mobile gibi güçlü ama ucuz bi discovery çıkarması lazım , nokia gibi yavaş yavaş geri dönebilir bu şekilde kendileride bunların bilincinde ama işte adı çıkmış bikere ...
İndirme sitesı ıyı degıl dıye bılıyorum blackberry

• Beğen
mehmettech

mehmettech

Üye
İndirme sitesı ıyı degıl dıye bılıyorum blackberry
Evet , geliştirmesi gereken bir hatası.- bir kaç android cihaz çıkarsa zamanında nokia gibi direnmese (Ki bence başka çaresi yok) yani hala adı varken...

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
Maşallah..

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Buğra
phasan

phasan

Üye
Evet , geliştirmesi gereken bir hatası.- bir kaç android cihaz çıkarsa zamanında nokia gibi direnmese (Ki bence başka çaresi yok) yani hala adı varken...
Yakında adı unutulur boyle giderse

• Beğen
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Blackberry olmuş yasasın Nokia !

• Beğen
GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye

İstediği gibi F/P cihazı yapsın Blackberry OS kullanıldıkça tutmaz bence.

• Beğen
LimePie

LimePie

Üye
android çok başarılı bir işletim sistemi oldu bir eksiği var ram konusu 3 gb bile çok çabuk dolabiliyor ama güncellemelerle düzeltilebilir tabiki

Invoke

Invoke

Üye
Bir sürü dandik işe yaramaz cihazda android var, onlar da satılmıyor değil... Ortalık çöp cihazlarla dolu içinde android olan... Bu oranlara onlar da dahil ediliyorsa ki öyledir...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PureFood
GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Bir sürü dandik işe yaramaz cihazda android var, onlarda satılmıyor değil... Ortalık çöp cihazlarla dolu içinde android olan... Bu oranlara onlarda dahil ediliyorsa ki öyledir...

Doğru noktaya değindin hocu

fk555897

fk555897

Üye
Android tüm telefonlarda kullanılabildiği için bu kadar yükselmesi normal.

phasan

phasan

Üye
Bir sürü dandik işe yaramaz cihazda android var, onlar da satılmıyor değil... Ortalık çöp cihazlarla dolu içinde android olan... Bu oranlara onlar da dahil ediliyorsa ki öyledir...
Sunu diyim adam akıllı 3 yada 4 android telefon vardır marka olarak

yilmazk1977

yilmazk1977

Üye
lg g2. htc one.xiaomi m3 bunlar iyi cihazlar

Üst Alt