Android P çıkış tarihi artık resmi

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Android P çıkış tarihi artık resmi


Dünyanın en çok tercih edilen mobil platformu olarak karşımıza çıkan Android ekosistemi, en son güncellesi 9.0 P ile birlikte karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Büyük bir merakla beklenilen işletim sisteminin yeni versiyonu uzun bir süredir küresel pazarda test edilmeye başlanılırken, final sürümünün ne zaman yayınlanacağı merak ediliyordu.



Uzun bir süredir işletim sisteminin final sürümüne ait çıkış tarihi bilgileri basında konuşulurken, en net açıklama sızıntılarıyla ünlü olan Evan Blass tarafından geldi. Gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte işletim sisteminin yeni sürümünün 20 Ağustos itibariyle yayınlanacağını duyururken, ancak bu tarih itibariyle tüm Android'li cihazlardaki yerini almadığını belirtelim.



Resmi olarak 20 Ağustos'ta yayınlanması sonrasında Nexus ile Pixel modellerinde yer alacağı düşünülen işletim sisteminin ilk yayınlacağı diğer modellerin ise Sony Xperia XZ2, Essential Phone, Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro, Vivo X21 ve OnePlus 6 olacağı düşünülüyor.



Android Oreo pazar payını %12'ye taşıdı
Android 8.1 Oreo işletim sistemi bu oranın yüzde 2'lik kısmını oluştururken, Android 8.0 Oreo işletim sistemi sürümü ise pazarın yüzde 10.1'lik kısmını oluşturuyor. Nisan ayında sadece yüzde 4.6'lık oranda pazar payı seviyesi elde eden firma, yaklaşık 3 aylık süre içerisinde pazar payını yüzde 12.1'e taşıyarak büyük bir başarı elde etmiş gibi görülüyor.
 


Üst Alt