Android Uygulamalar Artık S^3 de- Myriad Alien Dalvik

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Muhtemelen Google olaya taş koydu
sonuçta google ın işletim sistemi bu program yüzünden gerekenden yüksek donanımlar istiyor 1 ghz lik bir nokia telefonda iyi optimize edilmiş bir emülator bulunması durumunda 600-800 mhz lik androidli cihazların çalıştırdığı birçok oyun ve uygulamayı nokia da çok rahat kullanabilecek
google bunun telif hakkına aykırı olduğunu öne sürüp engellemiş olabilir ki bir taraftan da haklı sayılır
sonuçta bu emülatörün en büyük kullanım amacı android uygulamalarını kaçak olarak diğer marka telefonlarda çalıştırmak olacaktı
ayrıca bu emülatörün çalışma ihtimali baya zor
sonuçta ekran çözünürlük uyuşmazlıkları, donanım farklılıkları ve driver sorunları olacaktır
bunlarla uğraşana kadar portlama işiyle uğraşsalar çok daha başarılı olurlardı aslında ama onda da telif hakkı sıkıntısı var sonuçta

_ardaa

_ardaa

Üye
Muhtemelen Google olaya taş koydu
sonuçta google ın işletim sistemi bu program yüzünden gerekenden yüksek donanımlar istiyor 1 ghz lik bir nokia telefonda iyi optimize edilmiş bir emülator bulunması durumunda 600-800 mhz lik androidli cihazların çalıştırdığı birçok oyun ve uygulamayı nokia da çok rahat kullanabilecek
google bunun telif hakkına aykırı olduğunu öne sürüp engellemiş olabilir ki bir taraftan da haklı sayılır
sonuçta bu emülatörün en büyük kullanım amacı android uygulamalarını kaçak olarak diğer marka telefonlarda çalıştırmak olacaktı
ayrıca bu emülatörün çalışma ihtimali baya zor
sonuçta ekran çözünürlük uyuşmazlıkları, donanım farklılıkları ve driver sorunları olacaktır
bunlarla uğraşana kadar portlama işiyle uğraşsalar çok daha başarılı olurlardı aslında ama onda da telif hakkı sıkıntısı var sonuçta

Son dediğine katılmıyorum tek tek portlamak yerine emülatör daha mantıklı ikisi içinde telif hakkı sorunu olacak elbette o yüzden tek tek uğraşmak yerine uğraşır emülatör yazarsın daha kolay olur bence.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaslar bu myriad zaten androidli telefonlarda kullanılan dalvik isimli sanal makinanın üreticisi iphone için böyle bişey yapılmış diye hatırlıyorum ama bizdeki sorun şu android gpu kullanmaz cpu üzerinden dalvik emülatoru ile çalışır yani anlatmak istediğim çalışma prensibi nokiadan çok farklı bu yazılımı nokiaya uyarlamak çok zor portlama fikrinden bahsedilmiş portlandı zaten nokia n9a ama telefon olarak çalışmamış ruslar portlamış yakında tam olarak çalıştırırlar diye tahmin ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve YkPkY
backwater

backwater

Üye
ne oldu bu adamlara nerdeler yaw :ehe ortada emülator felan da yok zaten...

atakan25

atakan25

Üye
niye hortlatıyon ki

emreli01

emreli01

Üye
bu ne zamn çıkacak acaba yahu bunun sayesinde spb 3d sell i de kullabilecek olmamız güzel olur :) çıktımı çıkacakmi çıkacaksa tarih verebilrmsnz

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
çıkmadı.nokia sanırım vazgeçti

23palulu23

23palulu23

Üye
nokia mı vazgeçti :D

Dimi3

Dimi3

Üye
Alien Dalvik olayi bildigim kadariyla firmalara satilacakti.. Arkadas da ondan Nokia vazgecti demis olabilir. Nokia Alien Dalvik'i alana kadar oyun firmalariyla anlassa daha mantikli olurdu. Ancak ne Dalvik ne de oyunlar hep bir hayal..

aleranol

aleranol

Üye
ohooo oo bu çıksaydı kıyamet kopardı zaten. Bence bunu yapmak isteyen kişi 1şeyin farkına vardı. Symbian kullananlar beleşi sever. Şimdi adam bunu yapsaydı bile mutlaka bunu da kıracaklardı.

Tuba

Tuba

Üye
bir proje olmamış eğer yeniden bununla ilgili bir proje olursa yeni bir haberler gelecektir :locked:

Üst Alt