Symbian^3 ve Android Uygulamaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pRime.

pRime.

Üye
Emin olun dünyanın bir çok yerinde sizin gibi düşünenler var. Ayrıca eminimki bunları yapabilecek onlarca belki de yüzlerce insan var. Ama sahip olduğu firma tarafından fişi çekilen bir işletim sistemi için kim çaba gösterir ki hayrına. Elimizdeki symbian telefonlarına android çok da güzel port edilebilir ama uğraşacak insanlar lazım.
symbian'ın maemo ve meego gibi güçlü bir topluluk desteği yok. olsaydı belki el atan olabilirdi.

kralksk35

Üye
Niye, beleşçilik sadece symbian'da mı var? Hiç zannetmiyorum...

olmayabilir ama bizim uygulama fırsatçılığımızdan dolayı nokia baya bi hisse kaybetti gameloft desen zararına çalışıyor android ve iosun %65i parayla alınmış ama bizde 1 kişi alıyo herkez faydalanıyor :)

pRime.

pRime.

Üye
olmayabilir ama bizim uygulama fırsatçılığımızdan dolayı nokia baya bi hisse kaybetti gameloft desen zararına çalışıyor android ve iosun %65i parayla alınmış ama bizde 1 kişi alıyo herkez faydalanıyor :)

haklısınız ancak android ve ios'un kullanımı symbiana göre çok fazla ve özellikle androidde bedavaya kaçma işi symbianı katlar. örnek olarak android'de paralı bir oyunun veya uygulamanın adını google'da aratırsanız hemen apkmania veya benzeri bir site sizi karşılayacaktır. üyeliksiz koşulsuz direk bilgisayarınıza indiriyorsunuz. symbian'da ise paralı bir uygulama adını google'a yazıp bulmanız zor oluyor. varolan linkler kaldırılmış oluyor veya forumlara yönlendiriliyorsunuz. forumlar da üyelik istiyor. kısaca bu sadece oyun uygulama şirketlerinin uygulama geliştirmeme bahanelerinden biri ve yıllardır devam ediyor.

kcr

Üye

Beleşçiler yüzünden batacak birisi olsaydı bu Microsoft olurdu, emin ol. Nokia'ya kaybettiren şey, planlarını kısa vadeli kazanımlara yönelik yapması. Bu yüzden de yalpalıyor; symbian'a her şeyden önce kendisi üvey evlat gibi bakıyor. Bunun tabii bir sonucu olarak rekabeti geriden takip ediyor. Haliyle programcılar, geliştiriciler ortada istikrarlı bir gidişat olmayınca symbian'ın yüzüne bakmıyor.

saruman_me

saruman_me

Üye
satın kurtulun ne diye çekiyorsunuz ki..

kuralsiz9

Üye
Satın kurtulun c6-01 den Xperia P geçtim.C6 çok yavaş kalıyor artık kurtuldum valla.Burdada beleş geçiniyorum ama çok kullanıcı bilmediği için bedava yüklemeyi satın alıyor o yüzde symbiana olan olmuyor.:ehe

kcr

Üye
satın kurtulun ne diye çekiyorsunuz ki..

Yine de aldığıma pişman oldum diyemem. Eksikliklerine rağmen memnunum. Bana yetiyor. Aslında symbian'da android ısrarı da bu noktadan sonra mantıksız. Doğru, çok istiyorsan satarsın elindekini; alırsın android'ini olur biter.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
bilgisayar mühendisleri cep işletim sistemiyle ilgili bişey bilmez yazılım mühendisi olmak gerekir ki türkiyede yazılım mühndisleri doğru düzgün windows kullanamıyor
Bu Konuda Haklısın :D :alkis

aliosman166

aliosman166

Üye
bilgisayar mühendisleri cep işletim sistemiyle ilgili bişey bilmez yazılım mühendisi olmak gerekir ki türkiyede yazılım mühndisleri doğru düzgün windows kullanamıyor
onun gibi şeyler demek istedim zaten.. Ayrıca sadece Türkiye symbian kullanmıyor yurtdışında yazılım mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmuş işsiz kalmış (çok zor ama) kimseler symbiana yönelebilir..

tevley

tevley

Üye
Fikir iyide çok uzak Be :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt