donanım yazılım ve uygulama olarak Android
stabilite sosyal ağlar ses kamera yönünden wp8
Donanım; İşletim sisteminin optimize bir şekilde çalışabileceği kadar yeterlidir! üstün donanım daha fazla enerji daha büyük batarya daha kısa kullanım süresi vs. denk gelir ki bunu önceki sayfalarda açıkladım.
Yazılım olarak wp8 yazılımı uygulamaları kendi içerisinde senkronize etmesi (uygulamanın kendi özelliği değil sistemin!) ve içerisinde gömdüğü entegre uygulamalar ve tüm bunlarla beraber hızlı ve stabil çalışması bakımından üstün. Dezavantajı açık kaynak kodlu değil, edit için developer lisansı gerekli.
Android'in üstünlüğü ise açık kaynak kodlu olması. Dezavantajı Sistemin virtual machine mantığı ile yani emülatör üzerinden uygulamaları desteklemesi. Sistem çekirdeğinin çalışma prensibi nedeniyle fazla güç ve enerji istemesi.
Uygulama olarak android bariz şekilde üstün. Ancak wp marketinde android kadar olmasada genel kullanım amaçlı tüm uygulamalar mevcut.
wp8 hakkındaki yönlerde söylenecek söz yok zaten
- - - Eklendi - - -
Swap yapıyorum.LMK sistemini kapatıyorum.Wp de olmayan multitasking i açıyorum.
Vsvs..
Tavsiye için saol ama gerçekten ihtiyacım yok
Swap yapıyorsun çünkü sistem bi yerde kasıyor ve ekstra ram istiyor.Wp8 de bu olay olmadığı için swap' a ihtiyaç duyulmuyor. Keza LMK da aynı şekilde.
Androidte kullandığınız multitasking wp dede mevcut. Ancak bildiğin gibi 2side Symbian multitaskingi ile yarışamazlar.
vsvs.. yazarsan cevaplayabilirim sanırım.
Tavsiyede bulunurkende küstahlık etmek istemedim sadece öneri içindi, kırdım ise özür dilerim 
Dipnot: Belirtmiş olduğun özellikleri sen sonradan sisteme eklerken bunlar wp nin kendi dahilinde var. Ve wp bu haliyle daha stabil daha hızlı. Aradaki bu fark gözden kaçmamalı