Android mi ? Window Phone 8 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

elitetr

Üye
Tamam kardeşim/abicim sana laf yetiştiremiyeceğim bu tartışma burada bitsin zaten saçmalıklarla dolu.Konuda kapatılsa iyi olacak artık.

Ya kardeşim ne laf yetiştirmesi? Sordun söyledim. Şimdi lafmı yetiştirdim oluyor bu? Şimdi ben sana sormuş olsa idim androiddeki exclusive uygulamaları ve sen sölediğinde ben kalkıp sana bunun gibi yorum yazmazdım. Bilmediğim birşeyleri öğrendiğim için teşekkür edip lafta yetiştirmezdim. Sende tapatalk gibi konuşmaya başlama lütfen.
Senin gibi bende hemfikirim saçmalıklarla dolmuş bu tip konular. Bunun nedenide milletin birbirine laf yetiştirmesinden oluyor zaten. Daha önce senide uyardım şuanda konuştuklarımız gereksiz konudan uzak diye sen devam et nasılsa kapancak konu dedin de neyse.

- - - Eklendi - - -

yenilikçi demiyceksiniz abi benim gerçekleri gösteren mesajımıda silmiyceksiniz biraz şartlar adil olsun bari

Yukarda yenilikleri yazdım okursan neden yenilikçi dediklerinide anlarsın. Gerçeklerden kastın nedir bilmiyorum, tekrar yazarsan sevinirim.

- - - Eklendi - - -

Kutucuk boyutunu değiştirmek kişiselleştirme olmuş , vay anasını.

Tapatalkada önceden söylediğim gibi wp8 i kutucuklardan ibaret zanneden arkadaşlar biraz daha araştırma yapıp öyle yorum yaparlarsa daha sağlıklı cevaplar alabilirler. Hatta 13. sayfadan itibaren wp8 den biraz biraz bahsettim. Gerçekten wp8 hakkında gerçekten birşeyler öğrenmek istiyorsan kontrol edebilirsin. Aslında konuda kişiselleştirme hakkında konuşanda yok, ne amaçla bu tarz yorumlar yazdığın aşikar ama neyse.

PriZm

PriZm

Üye
Ben kendimi oynuyorum.başkasını değil.

laf yetiştirmek derken uzun uzun yazıyorsun okunmuyor.O anlamda dedim.
+
Olarak konu yeterince saptı
+
Olarak saçmalayanlarda kendini belli ediyor zaten.Tek tek isim vermeye gerek yok.

bu tartışma hakkında son söyleyeceğim şey Android GENEL/ORTALAMA olarak şuanda WP'dan üstün.

Türe

Türe

Üye
Wp8'i gayet iyi biliyorum. Ana ekranda kutu boyutu ve renk değiştirmekten farklı yapabileceğin birşey yok.

elitetr

Üye
Ben kendimi oynuyorum.başkasını değil.

laf yetiştirmek derken uzun uzun yazıyorsun okunmuyor.O anlamda dedim.
+
Olarak konu yeterince saptı
+
Olarak saçmalayanlarda kendini belli ediyor zaten.Tek tek isim vermeye gerek yok.

bu tartışma hakkında son söyleyeceğim şey Android GENEL/ORTALAMA olarak şuanda WP'dan üstün.

Kısa yazmanın bir anlamı yok çünkü her yorum açıklama getiriyor aksi halde tartışma çıkıyor. adam orda yenilikler dedi kısaca demediğiniz kalmadı ama ben sayınca tek tek üzerine laf konuşulmadı. Bu nedenle uzun yazmak gerekiyor bazı konularda.

Herneyse android genel olarak şuan piyasada hakim. WP dan sana göre üstün olabilir bana göre değil nedeni kişisel kriterler bunuda en başından demeye çalışıyorum. Her sistemin avantajı ve dezavantajları vardır diye. Senin kriterlerine göre Android doğru seçim.
Benim kriterlerime göre ise WP. Konuyu açan arkadaş işte bu kriterleri göz önünde bulundurup kendi kriterlerine göre değerlendirme yapıp ona göre kendisi için doğru seçimi yapabilir. Bu arada senin kriterlerini belirtmeden Android üstün demişsin bu açık olmamışta şimdi buda yanlış anlaşılır tartışma çıkmasın ben örneklendirmeye çalışayım. Senin muhtemel kriterlerin uygulama ve oyun çeşitliliği, Alışılmış ve eğlenceli arayüz, işletim sistemini herhangi bir lisans gerektirmeksizin editleme şansı. Bu kriterler doğrultusunda android genel olarak wp den üstün.

elitetr

Üye
Wp8'i gayet iyi biliyorum. Ana ekranda kutu boyutu ve renk değiştirmekten farklı yapabileceğin birşey yok.

Oda senin telefon seçme kriterindir. Sen telefon alırken demekki ana ekrandaki ikonlarla daha fazla oynayabileceğin değiştirebileceğin görsellik katacak işletim sistemine önem veriyorsun. Android o halde senin içinde doğru seçim olur. Bunda yadsınacak birşey yok.

elitetr

Üye
Nokta. :good:

- - - Eklendi - - -
Oda senin telefon seçme kriterindir. Sen telefon alırken demekki ana ekrandaki ikonlarla daha fazla oynayabileceğin değiştirebileceğin görsellik katacak işletim sistemine önem veriyorsun. Android o halde senin içinde doğru seçim olur. Bunda yadsınacak birşey yok.

:kop:

Komik olan kısım ne bilmiyorum ama söylediğin yorumdan yaptığım çıkarımdı o. Ve sen yine boş yorum atıyorsun o kadar tartışma geçtiği halde bu konu başlığı altında.
Ayrıca kendin sorup kendin cevaplamışsın gibi. Burda kimse zaten sana kişiselleştirme adına bir yorum yapmadı.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
elitetre beyefendi yazdıklarınızı okudum ; kimi yerlerde size hak versemde bazı yerlerde bana göre haksızsınız . Androidin açık kaynaklı özgür bir sistem olmasını sadece geliştirmeye yönelik kullanıcılar için iyi bir şey demişsiniz ; ben 7 aydır android kullanıyorum (sgs3) bu telefonu almadan önce lumia 900 alacaktım , o zamanlar daha lumia 920 nin esamesi okunmuyordu ve benim aratırmalarımda sistemin kullanıcıyı çok fazla kısıtladıgını gördüm ; mesela : tuş kilidi devreye girdiğinde wifi bağlantısının kopması (bu portico guncellemesiyle düzeldi ) , bir bildirim cubugunun olmaması , dosya yöneticisi olmaması , marketin aşırı pahalı olması , bilgisayarla bağlantı kurmak için sistemimizin en az windows 7 olması ( sonradan öğrendim bazı arkadaşlar gerekli driver ları kurarak bu işi cozup xp ye kurmuşlar ) , film codeclerinin yeterli olmaması , direk internetten 8-9 gb. hd filmleri cihazdan acamaması ( bundan pek emin değilim ; sadece bir kaç kullanıcı arkadaşın bu işten şikayetçi olduğunu duydum)..Buraya kadar yazdıklarım benim açımdan eksik olanlar ; tabi birde iyi yönleri var wp sisteminin : arayuzun sade , kullanıcı dostu olması ve diğer işletim sistemlerinden gorsel olarak bir farklılık getirmesi ; nokia maps ve bilen göz uygulamalarının güzelliği ve sosyal ağlarla iyi bir şekilde entegre olması . Ama bunlar benim için yeterlimiydi ?
Hayır.....
Neden android sistemi benim açımdan daha iyi : usb otg desteği , hdmi girişi (telefonu 102 ekran hd tv ye bağlayıp , elinede logitech kablosuz klavye ve mause alıp dev ekranda internet keyfi anlatılmaz yaşanır ) 3g görüntülü görüşme , arayüzü istediğim şekilde değiştirme ( canım sıkılır wp8 metro uı arayuzunu kullanırım , canım sıkılır ios arayuzunu kullanırım vs. vs. ) , dts ses destekli bluray veya hd filmleri bilgisayara ihtiyaç duymadan direk indirip seyredebilirim , smart stay teknolojisi, pop play teknolojisi , orijinal tarayıcısı ile resim veyahut video ister upload ister download yapabilirim vs vs. vs. uzun lafın kısası size göre özgürlük sistemle oynamaktır bana göre özgürlük sistemin benim bütün ihtiyaclarımı karsılamasıdır. umarım benim açımdan android sisteminin neden wp sisteminden daha iyi olduğunu anlatabilmisimdir.....

• Beğen
Tepkiler: kurd-0
Türe

Türe

Üye
Komik olan kısım ne bilmiyorum ama söylediğin yorumdan yaptığım çıkarımdı o. Ve sen yine boş yorum atıyorsun o kadar tartışma geçtiği halde bu konu başlığı altında.
Ayrıca kendin sorup kendin cevaplamışsın gibi. Burda kimse zaten sana kişiselleştirme adına bir yorum yapmadı.

Haklısın abicim aynen öyle. :bye2: :tebessüm:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yenilikçi demiyceksiniz abi benim gerçekleri gösteren mesajımıda silmiyceksiniz biraz şartlar adil olsun bari

şartlar her zaman adildir bu konuda hic şupheniz olmasin ama daha once yaptigin hatanin aynisini yaptin. Ekledigin resimin konuyla uzaktan yakindan alakasi yok.

PriZm

PriZm

Üye

şartlar her zaman adildir bu konuda hic şupheniz olmasin ama daha once yaptigin hatanin aynisini yaptin. Ekledigin resimin konuyla uzaktan yakindan alakasi yok.
O resimdeki mantığı bende anlamadım.

elitetr

Üye
elitetre beyefendi yazdıklarınızı okudum ; kimi yerlerde size hak versemde bazı yerlerde bana göre haksızsınız . Androidin açık kaynaklı özgür bir sistem olmasını sadece geliştirmeye yönelik kullanıcılar için iyi bir şey demişsiniz ; ben 7 aydır android kullanıyorum (sgs3) bu telefonu almadan önce lumia 900 alacaktım , o zamanlar daha lumia 920 nin esamesi okunmuyordu ve benim aratırmalarımda sistemin kullanıcıyı çok fazla kısıtladıgını gördüm ; mesela : tuş kilidi devreye girdiğinde wifi bağlantısının kopması (bu portico guncellemesiyle düzeldi ) , bir bildirim cubugunun olmaması , dosya yöneticisi olmaması , marketin aşırı pahalı olması , bilgisayarla bağlantı kurmak için sistemimizin en az windows 7 olması ( sonradan öğrendim bazı arkadaşlar gerekli driver ları kurarak bu işi cozup xp ye kurmuşlar ) , film codeclerinin yeterli olmaması , direk internetten 8-9 gb. hd filmleri cihazdan acamaması ( bundan pek emin değilim ; sadece bir kaç kullanıcı arkadaşın bu işten şikayetçi olduğunu duydum)..Buraya kadar yazdıklarım benim açımdan eksik olanlar ; tabi birde iyi yönleri var wp sisteminin : arayuzun sade , kullanıcı dostu olması ve diğer işletim sistemlerinden gorsel olarak bir farklılık getirmesi ; nokia maps ve bilen göz uygulamalarının güzelliği ve sosyal ağlarla iyi bir şekilde entegre olması . Ama bunlar benim için yeterlimiydi ?
Hayır.....
Neden android sistemi benim açımdan daha iyi : usb otg desteği , hdmi girişi (telefonu 102 ekran hd tv ye bağlayıp , elinede logitech kablosuz klavye ve mause alıp dev ekranda internet keyfi anlatılmaz yaşanır ) 3g görüntülü görüşme , arayüzü istediğim şekilde değiştirme ( canım sıkılır wp8 metro uı arayuzunu kullanırım , canım sıkılır ios arayuzunu kullanırım vs. vs. ) , dts ses destekli bluray veya hd filmleri bilgisayara ihtiyaç duymadan direk indirip seyredebilirim , smart stay teknolojisi, pop play teknolojisi , orijinal tarayıcısı ile resim veyahut video ister upload ister download yapabilirim vs vs. vs. uzun lafın kısası size göre özgürlük sistemle oynamaktır bana göre özgürlük sistemin benim bütün ihtiyaclarımı karsılamasıdır. umarım benim açımdan android sisteminin neden wp sisteminden daha iyi olduğunu anlatabilmisimdir.....

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben kimseye wp daha iyi yada wp li cihaz alın demiyorum. Ben, bana göre daha düzgün seçim olduğunu ve temel işlevleri diğer platformlardan daha stabil ve sağlıklı yerine getirdiğine inandığım için kendi kriterlerimle beraber wp için konuştum.
Bazı kıyaslamalar ise wp hakkında yeterli bilgi olmadığından yapıldı ve o kriterlerdeki aranılan özelliklerin wp dede olduğunu göstermek amacıyla yapıldı.
Tekrar söylüyorum herkesin kriterleri farklıdır ve kendi kriterlerini sağlayabilecek platformu seçmeliler zaten. Seni yorumun üzerine birkaç birşey eklemek istiyorum,
Androidin açık kaynaklı sistemin avantajı olduğunu yineliyorum ancak developer arkadaşlar için avantaj. haricinde burdaki boş şekilde açık kaynak diye yorumlarda bulunan kimse oturup 2 satır kod yazamaz. Daha da açık olmak gerekirse yazsa bile ne için yazacak? Zaten onun ihtiyacı olabilecek bütün uygulamalar markette mevcut. Ayrıca bu açık kaynak kodlu olması zaten bu kadar önemli ise 99 dolara developer lisans alıp bunu wp dede gayet yapabilirsin. Hatta lisans almadan SDK paketini indirirsen yapcağın programı uygulamayı artık ne yapıyorsan pc üzerinden test edebilirsin çalışması ve performansı için.
Bildirim merkezi var ancak kastettiğin bildirim panosu ise şuan tasarım sürecinde diğer 3 sistemde de aynı şekilde olduğundan farklı bir girişim için araştırma içerisindeler sadece. Dosya yöneticisi konusunda haklısın ancak bu da gelecek güncelleme ile güncellenicek unutmayalımki sistem henüz çok yeni. Market konusunda şuan da uygulama ve oyunların az olması nedeni ile fiyatlar bu civarda, genişledikçe fiyatlarda kırılacaktır. Filmler konusunda codec paketleri mevcut markette biraz araştırma gerekli sadece. Bu konuda bir ihtiyacım olmadığı için kendim uğraşmadım.
Smart stay ve pop-up play yapılamayacak bir uygulama değil. Kullanışlı ancak olmazsa olmazlardan uygulamalarda olduğunu düşünmüyorum (kendi fikrim). 3g görüşme de gelecek güncelleme ile destekleneceği söyleniyor, (skype ile idare ediyoruz) bekliyoruz.
Otg zaten gelecek ancak gerek görmüyorum skydrive aynı görevi rahatlıkla yapıyor.

Ama haklı olduğunuz konu sizinde söylediğiniz gibi aradığınız özellikler için wp alıp beklemek yada çıkar mı acaba bu uygulamada şüphesi ile kalmak yerinde doğru seçim yapmışsınız. Güle güle kullanın.

tapatalk

tapatalk

Üye

O resimdeki mantığı bende anlamadım.
o resimin matığı Geçmişi hatırlamayanlar,onu bir kere daha yaşamak zorunda kalırlar. o attığım resim 1996 yıla yapımlı aol ama şimdi bize yenilik diye yutturuluyo anlatmak istediğim bu

Türe

Türe

Üye
Açık kaynak kodlunun avantajı kod yazmak değil. Kişiselleştirme daha ağırlıklı bu konuda. Mycolorscreen.com üzerinden bakabilirsin neler yapılabileceğine.

elitetr

Üye
o resimin matığı Geçmişi hatırlamayanlar,onu bir kere daha yaşamak zorunda kalırlar. o attığım resim 1996 yıla yapımlı aol ama şimdi bize yenilik diye yutturuluyo anlatmak istediğim bu
Resimi göremeden konu silinmiş ancak verdiğin tarih 1996! o tarihte sen yoktunki. Şimdi o düşünceyi neye göre savunmaya başladın sen? Ayrıca aol dediğinden yola çıkarak benim bahsettiğim sosyal ağ senkronizasyonuna gönderme yapıyor isen aralarında çok fark var (cevap olması açısından)

- - - Eklendi - - -

Açık kaynak kodlunun avantajı kod yazmak değil. Kişiselleştirme daha ağırlıklı bu konuda. Mycolorscreen.com üzerinden bakabilirsin neler yapılabileceğine.

Benim güzel kardeşim, kişiselleştirme diye bahsettiğin şeyler birer programdır. Bunu yapan insanlardan veya onların paylaştıkları yerlerden alıp uygulamanın farklı birşey olduğunu mu düşünüyorsun? Bu benim bahsettiğim konuya tam bir örnek bile teşkil edebilir aslında. Ne demiştim en başında? "İhtiyacı doğrultusunda telefonuna kendi isteğine göre uygulamalar programlar gömebilir veya sistem içinde kullanmadıklarını çıkarabilir" Şimdi sen burdan kişiselleştirmeden farklı birşey mi söylediğimi sanıyorsun anlayamadım?

Türe

Türe

Üye
Resimi göremeden konu silinmiş ancak verdiğin tarih 1996! o tarihte sen yoktunki. Şimdi o düşünceyi neye göre savunmaya başladın sen? Ayrıca aol dediğinden yola çıkarak benim bahsettiğim sosyal ağ senkronizasyonuna gönderme yapıyor isen aralarında çok fark var (cevap olması açısından)

- - - Eklendi - - -

Benim güzel kardeşim, kişiselleştirme diye bahsettiğin şeyler birer programdır. Bunu yapan insanlardan veya onların paylaştıkları yerlerden alıp uygulamanın farklı birşey olduğunu mu düşünüyorsun? Bu benim bahsettiğim konuya tam bir örnek bile teşkil edebilir aslında. Ne demiştim en başında? "İhtiyacı doğrultusunda telefonuna kendi isteğine göre uygulamalar programlar gömebilir veya sistem içinde kullanmadıklarını çıkarabilir" Şimdi sen burdan kişiselleştirmeden farklı birşey mi söylediğimi sanıyorsun anlayamadım?

Sende doğruysa 6 yaşındaydın. Yani yazılımdan anlamayacak yaşta.

tapatalk

tapatalk

Üye
bişeyleri araştırmak için yaşın ne önemi var o zaman tarih diye bilim dalı olmamalı senin mantığınla

elitetr

Üye

Sende doğruysa 6 yaşındaydın. Yani yazılımdan anlamayacak yaşta.

1985 doğumluyum. Ayrıca tartışma çıkarmak adına başkalarının kelimelerini kullanmamanı istiyorum senden. Konu amacından uzaklaşmadan wp8 ile ilgili soruların var ise bildiğim kadarı ile yanıtlarım. Yok tartışmak istiyorsan pm atarsın ordan devam ederiz konu kirlenmesin. Yorumuna gelince ben o tarihlerde yazılımdan anladığımı söylemedim zaten. AOL nin ne olduğunu biliyorum ve burdan çıkarım yapıp cevap verdim. Yalnız Tapatalk aol yi kullanma fırsatı bulamadan aol kapanmış olmasından dolayı yorum yaptım.

Üst Alt