Android mi ? Window Phone 8 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

boyabatlı

boyabatlı

Üye
Wp8 iyi hosta arayuzden kaybediyor. Bende android diyorum.

Evet katılıyorum arayüz işi hoşuma gitmedi telefon aldıktan sonra uygulama beklemek gereksiz bu yüzden oturmuş bir sistem olan andiroid tercih edilebilir.

PriZm

PriZm

Üye
Birileri Nexus 4 vs Lumia 920 demişti.Bu videoyu izleyebilirsiniz.

5:30'da başlıyor.

[video=youtube;-zSl-v4cYTk]http://www.youtube.com/watch?v=-zSl-v4cYTk[/video]

aleranol

aleranol

Üye
Şu nokia ayrıcalıklarını wp yeniliklerini bi ben mi göremiyorum acaba?
Google maps google earth dururken google playe nokia maps yükle kullanan olur mu bakalım :) ayrıntı olarak çok daha önünde
city lens ne işe yarar hiç bir işe nokia radio androidde kralı var hız nexus lar artık ios fps sinde ve nexus4 uçuyo resmen
Nokia microsoft sizin bi akrabanız filan mı acaba şimdi ben l920 820 8x ativs alsam ne yapabilirim telefonda gece çekimlerinin iyi olması dışında?

- - - Eklendi - - -

aynen kardeşim note2 yi en az 2 ye katlar anlaşılan bu tereyağı tw5 de çalışmıyo
Nokia c7 kullanan ve not2 birisi olarak yazıyorum. Not2 1 dkda hedef bulurken nokia maps 15snde buluyordu.
Nokia maps daha doğru buluyor.
City lens ne işe yarar diyen insan kullanmadan konuşuyordur.

N4 asla ios kadar hızlı olamayacak. Cm10.1 sürümünün olabildiğince sadece ve hızlı sürümü gerçekten hızlı ama bir iphone değil.
Tw5 daha fazla görsel bu da ram yiyor biliyorsunuz.
N4 uçuyor? Açıkla
Herşey oyun değil. Ya da bir başkasının yaptığı şeyi çok özgür oouuv diyerek kullanmak ta değil. Seni işi biliyor zannederdim ama napalım. Uzun bir yol var. Tartışmalarda aşırı bir bağlılık gostermeden objektif izlersen görürsün ne neymiş.

PriZm

PriZm

Üye

Nokia c7 kullanan ve not2 birisi olarak yazıyorum. Not2 1 dkda hedef bulurken nokia maps 15snde buluyordu.
Nokia maps daha doğru buluyor.
City lens ne işe yarar diyen insan kullanmadan konuşuyordur.
Ekleme ve düzeltme yapayım.

Nokia Maps WIFI yada 3G açık olduğunda yer belirlemek için Yardımlı GPS yani A-GPS kullanıyor.

Google Earth ve Maps'de henüz böyle birşey yok.Yer bulmak için sadece GPS anteni kullanılıyor.

aleranol

aleranol

Üye

Nokia Maps bir tek Türkiye içinde kullanmak istersen daha iyi.İncelediğim kadarıyla Google Maps'e göre Türkiye haritası biraz daha detaylı.

- - - Eklendi - - -

Bu arada oyun içinde fps'yi hangi programla ölçüyorsun?

Fps meter. Zaten gözüm artık alıştı laptip sağolsun. Fps meter ortalama 41 diyor ama ben eminim 48.

- - - Eklendi - - -

Ekleme ve düzeltme yapayım.

Nokia Maps WIFI yada 3G açık olduğunda yer belirlemek için Yardımlı GPS yani A-GPS kullanıyor.

Google Earth ve Maps'de henüz böyle birşey yok.Yer bulmak için sadece GPS anteni kullanılıyor.

İşte. Detaya girmedim zaten.

aleranol

aleranol

Üye
Iyi geceler yarın okulda maç yapcaz sayısal sersler var yatayım da. Herkese iyi geceler

tapatalk

tapatalk

Üye
ben ayrıntıdan bahsediyodum

KinG CrazY

KinG CrazY

Üye
Bence android ama 1-2 sene içinde şu zayıf arayüzü değişirse wp8 derim

Kerim.

Kerim.

Üye
Wp8 cihazlar hacklenmeden wp8e bulasmam.

esokmen

esokmen

Üye
Android al bence kardesim

elitetr

Üye
Wp8 ve Nokia ayrıcalıkları yenilikleri neymiş diyen arkadaşa hitaben;
Eline lumia serisinden bir telefon al 1-2 günlüğüne, işletim sistemindeki entegrasyonu ve uygulamalarla olan senkronizesini gördüğünde emin bir şekilde söylüyorum AĞZIN AÇIK KALICAK. Ben windows phone yada nokia fanı değilim, bada sından tut android symbian envai çeşit telefon kullandım. Lumiaya hiç sıcak bakmıyordum arayüzü hoşuma gitmemişti (tabi bu alıp incelemeden önce). İşletim sistemi sosyal ağ ların hepsini kendi içine gömmüş. Skydrive'ı geçiyorum birçok uygulama birbiri ile senkronize çalışıyor ve stabilitesini gözlerimle görmesem bu konuda telefonun kesinlikle çok yavaş çalışacağını söylerdim özellikle o işlemci ve ramle. Diyorsunuzya o arayüzle tabi hızlı çalışır vs.. Sen androide sadece sosyal ağları birbirine entegre eden ve arkaplanda aktif tutan bir modül gömde bak o hızlı stabil dediğiniz android ne hale geliyor o işlemci ve ramleri ile ;)
Ayrıcalıklara gelince; Nokia nın exclusive programlarını gördünmü hiç lumia için yaptıkları? Bilengöz, Sinemagraf, Yaratıcı stüdyo, Here Maps (Nokia Maps), Panoroma, Kamera... İnan bunlar sadece şimdilik kurcalayıp keşfedebildiklerim. Bu programlarda senkronize çalışmasının yanı sıra gördüğüm en iyi uygulamalar. Detaylar için tek tek isimlerini yaz bi bak youtube dan onlarla neler yapılabiliniyor. Nokia mapse kötü diyen arkadaş hiç nokia maps kullanmamış. Bir diğeri A-GPS var demiş doğru ancak ayrıntı istemişsin bende vereyim. Nokia Maps symbiandaki gibi değil. Açar açmaz konumun direkt belli (a-gps ile), devre dışı bıraktığında 10sn sürmüyor yine konumu bulması. Google Mapste bu kadar detay yoktur Here Maps te olduğu kadar bundanda eminim. Ben bu lumia yı aldımda fanlığını yapmıyorum cihazı almadan önce 1 ay araştırdım ne nedir şöylemidir böylemidir. Herkesin önyargısı olduğu gibi benmde vardı ama kimseye sormadım nasıl vs. die çünkü işte bu tip konularda bilenden çok bilmeyenler konuşuyor.

Android'e gelince; kesinlikle karalamıyorum ancak dediğim gibi o androidin açık kaynak kodunu sürekli avantaj gibi savunan bir kişi görmedim henüz telefonunu kendine has editleyen. Hal böyle olunca android özgür vs.. demenin manası yok.
Android'in çıkış sebebini herbiriniz unutmuş anlaşılan hemen hatırlatayım;
Ios daki uygulama ve oyun kalitesi arttıkça millet apple a yöneldi. Google akıllı bir hareket yaparak androidi üretti ve ios uygulama & oyunlarına çok daha cazip fiyatta ürünlerle herkesin sahip olmasını sağladı ki bunu takdir etmişimdir. Üstelik Mühendis, yazılım geliştiriciler ve yoğun iş temposu olanlar için açık kaybak kodlu yaptıki mağazasında bulamadığı uygulamaları ister kendisi temin etsin isterse telefonu kendine has biçimlendirebilsin die, kısacası bu konu burdaki hiçkimseye avantaj değil. Ancak çekişen rekabet sonucunda sağlıklı bir android telefon almak için neredeyse bi iphone parası ödeniyor hal böyle olunca androidinde bir avantajı kalmış değil!
Tekrar söylüyorum Androidin WP8 üstünde normal kullanıcılar için hiçbir üstünlüğü yok! Oyun yönünden telefon tercih edenler için birşey diyemem, çünkü onların ya beğendikleri oyunlar vardır diğer sistemlerde bulunmayan yada oyun cenneti furyasında başları dönmüşlerdir ki haklılar. Ancak yok stabilite ve hız yok görsellik yok uygulama derseniz iş orda değişir. Stabilite ve hızda ki performansını zaten kabul edersiniz ancak bazıları arayüzden kaynaklandığını sanıyor üzülüyorum. Stabilite ve hız sistemin çok iyi bir şekilde optimize olduğundan kaynaklanıyor. wp8 deki entegre uygulama ve uygulamalar arası senkronizasyonu hiçbir telefonda yok! Androidte ufak çaplı bir uygulama görmüştüm s2im varken adını hatırlamıyorum ancak 1 saat sonra geri silmek zorunda kaldım sistemi kastığı için. Bunu zaten android'in hantal yapısına gömseler bu sefer ramler 3ghz işlemciler min.4 çekirdek olması gerekicek çünkü. Görsellik hakkında fazla konuşmıcam görsellik kişiden kişiye değişir, zevk meselesi gibi. Sana öyle cafcaflı şeyler hoş geliyordur bana sadelik. Sonuçta bahsi geçen bir telefon. Eline aldığında görsellik sana ego tatmininden başka birşey vermez. Millet aa ne güzel bak animasyonları vs demez. Senin için önemli olan kullanım kolaylığıdır. O görsellik sana bunu verebiliyorsa söylenecek lafta yoktur. Uygulamalara gelince; söyleyin bakim ben şu uygulamayı gündelik hayatımda kullanıyorum olmazsa olmazlardandır ama wp8 de yok diyen kim? Bu da demek değildir ki hepside olmak zorunda. Zaten yeni bir sistem olmasına rağmen son kullanıcıların kullandıkları tüm programlar var. Ekstrası benzer programların çeşitliliği olur ki oda henüz yok.
Bana demişler nexus 4 kullandınmı vs. Sonuçta nedir nexus 4? Bir android. İşlemci ve raminden başka değişik birşey varmı ? yok. Custom rom atınca zaten komple telefon değişmiş gibi oluyor her androidte ama temel aynı android, o romda çalışıp bu romda çalışmayan birşey varmı? oda yok. ee daha nesini kullanayım? Sen onu geç hiç wp8 li bi lumia kullandınmı? gördünmü sistemin çalışmasını? Wp8 de seni memnun edemeyecek şeyler aradığın görsellik ve oyundur başkası olamaz. Bu konuya attığım ilk yorumdada zaten belirttim işletim sistemleri kişilerin kullanım tiplerine göre şekillenir. Neyi arıyorsan neye önem veriyorsan o konuda tercih yaparsın. Burda ki 2 sistemde kötü değil, ancak kalkıp androidi överken wp8 i karalarsan sonuç şuanda olan olur. Kıyaslamak en doğal hakkınız ama kıyas için kriterler gerekli. Senin kriterlerin farklıdır başkasınınki farklıdır. Ben telefonda temel işlevlerini tam anlamı ile yerine getirirken bana sıkıntı yaratmayacak, güncel sistemlerdeki gibide keyif verici birkaç oyunu ve bana lazım olan birkaç uygulamayı barındıracak sistem aradım ve buldum. Sen nexus 4 alırken ki kriterin neydi? Bol bol oyun oynayabileceğin bir platform olsun, ancak bunları oynarken kasmasın, telefon yeterli denebilecek bir satabilitede olsun, uygulamalar olmazsa olmaz ve sıkıldığımda arayüzünü değiştirebileyim vs. dir. Sonuç? 2side doğru seçim.
Lafı çok uzattım ancak boş yere tartışılıyor, bir dahaki kıyaslama konularına öneride bulunurken soran arkadaşın kriteri nedir onu öğrenip yazarsak ve yazarkende o kriterler dışında sistemlerin + ve - yönlerini ortaya döküp konudan çarpıtmazsak eminim daha sağlıklı bir yorum olacak ve konuyu açan arkadaş bilgilenmiş olacaktır.

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Lumia 920 satip, nexus 4 aldim. Nexusu kucumsemeyin wp magazanin kitligi ve wp dan cabuk sıkıldım. Not iPhone 5 satip lumia almistim. Yani sonunda androide karar verdim, memnunum.

tapatalk

tapatalk

Üye
Allah ini seversen yazma boyle ne ben okuyorum ne başkası kısa ve öz olarak ne demeye çalışıyosun yani sns iyi mi çalışıyor wp de? O zaten androidde var atiyorum instagrama kaydoldun reberindeki facende ki herkesi otomatik followluyo. Nokianin tek iyi özelliği kamera si gerisi fısss eder

elitetr

Üye
Allah ini seversen yazma boyle ne ben okuyorum ne başkası kısa ve öz olarak ne demeye çalışıyosun yani sns iyi mi çalışıyor wp de? O zaten androidde var atiyorum instagrama kaydoldun reberindeki facende ki herkesi otomatik followluyo. Nokianin tek iyi özelliği kamera si gerisi fısss eder

3. kez söylüyorum sana bunu; okuma zahmetine girişmiyorsan cevap atma gafletindede bulunma ;)
Emin ol konuyu gerçekten takip edip öğrenmek isteyenler zaten okuyordur. Senin gibi bilip bilmeden fanboyluk yapacaklar için yazmadım zaten sen okumasan da olur :) özetlenecek birşey yok orda eğer okusaydın anlardın. Okumakla da anlayamıyorsan git bi bilişim merkezine bul bi wp8 incele. Senkronize den bahsederken sosyal ağlar sadece bir örnekti. Ve ordaki senkronize ile senin bahsettiğin instagram face vs. follow lar çok fark var. Ayrıca bahsettiğin instagramın kendi senkronizesi sistemin değil. Ben sistem senkronizesinden bahsediyorum. Bunu denemeyenlere anlatmak çok güç. En iyisi cihazı incele sonra gel yorum yap.
Gerisi fıss derken nesi fıss? söyle şu özelliği dandik şurası kötü de ya? Çokmu zor? O kutucuklara taktın arayüz deyip ve bende bunu açıkladım kişiden kişiye değişir diye.
Herkes kafasında 3-4 yıl önceki nokia imajı ile dolaşıyor. Android çıktığındada şimdiki nokia yı karalayanların çoğu androide fıss bu ne biçim sistem demişlerdi. Widget tan başka neyi var deniliyordu. Tabi bunları sen hatırlayabilecek yaşta olmayabilirsin ;)
Şimdi bu yoruma cevap yazmayı düşünüyorsan önce yukardaki yazdıklarımı okuyup, sonra bu mesajı okuyup ve ona göre cevap atarsan sevinirim çünkü diğer türlü bahsettiğim boş konuşma olacaktır.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Kaç parmak yazıyosun be mübarek:D

kurd-0

Üye
Sen wp8 i o kutucuklardan ibaret sanıyorsan gerçekten wp8li bir cihaz hiç almamışsın eline. Lumia dan önce s2im vardı. Android kullanmayan birisi değilim. özetle android'in de ne olduğunu biliyorum. Sen bana açık kaynak kodlu sistemin wp8 e göre hangi avantajını kullandığını söylersen sevinirim. Yukarda açıklamama rağmen okuma zahmetine girmeden cevaplama zahmetinde bulunmuşsun. İşletim sistemini kendi ihtiyacların doğrultusunda kodlayarak şekillendirdinmi? Sadece kendine özel uygulamalarmı yaptın? Ne yaptın yani kapalı sistem dediğin yerde olmayan ne yaptında böyle diyorsun? Herkesin ağzına sakız olmuş açık sistem kapalı sistem. Açık kaynak kodlu işletim sistemi tabiki avantajlı ama sizin için değil. Sen telefonda ne yapıyorsan wp dede iostada yapabiliyorsun zaten? Hatta symbianda dahada fazlasını yapabiliyorsun. Ezbere konuşmayalım lütfen. Fanlık ayrı bir konu saygı duyarım ama diğerlerini karalar şekilde fanlık yapmak küstahlıktan öte değil.

herkes yazılımcı olacak diye bişey yok

ayrıca android arayüzünden sıkılanı wp ile düşünmek bile istemiyorum

birçok eski symbian kullanan wpye geçti bu forumdan belli oluyor ama anlamadığım symbian ve android arayüzü kişiselleştirme de benzer bu insanlar nasıl wpnin o sade kutulardan ibaret arayüzünü beğenir

elitetr

Üye
herkes yazılımcı olacak diye bişey yok

O halde açık kaynak kodlu diye sistemi övmenin manasıda yok

ayrıca android arayüzünden sıkılanı wp ile düşünmek bile istemiyorum

Arayüzlerden sıkılma vs. bunlar kişisel tercihlerdir bahsettiğim gibi. Onu geç herkes kendi telefonundan bir süre sonra zaten sıkılıyor bu normal bir süreç.

birçok eski symbian kullanan wpye geçti bu forumdan belli oluyor ama anlamadığım symbian ve android arayüzü kişiselleştirme de benzer bu insanlar nasıl wpnin o sade kutulardan ibaret arayüzünü beğenir

Arayüzü beğenmelerinin sebebi görsellikten ziyade işlevselliğe önem verilmesi ötesi değil. Buda kişisel bir tercih daha önce anlattığım gibi.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
wp7 daha şıktı şimdi ekran karışık götünüyor iç içe geçmiş. Android desen çok farklı ekran oluşturdum ama en iyisi sade tw arayüzü diğerleri iyi gelmiyor

Üst Alt