Android mi ? Window Phone 8 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

tapatalk

tapatalk

Üye
Abi hadi sana iyi geceler

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
wp7 daha şıktı şimdi ekran karışık götünüyor iç içe geçmiş. Android desen çok farklı ekran oluşturdum ama en iyisi sade tw arayüzü diğerleri iyi gelmiyor

wp7 ile wp8 arasında tek fark canli karo boyutlarini 3 farkli ebatta kendiniz ayarlayabilirsiniz. Wp8'de isterseniz wp7'deki gibi canli karolarin hepsini orta boy ayarlayip wp7 gorunumunde kullanabilirsiniz.

kurd-0

Üye

O halde açık kaynak kodlu diye sistemi övmenin manasıda yok

sistemin açık olması benim için bir anlam ifade etmiyordur belki ama yazılımla uğraşanlar için ediyor wpnin kapalı olması senin için önemli değildir belki başkasının canını sıkar bu dediğin saçma

PriZm

PriZm

Üye
Benim için açık kaynak yazılım nefes almamı sağlıyor.Genelleme yapılması saçma.

elitetr

Üye
sistemin açık olması benim için bir anlam ifade etmiyordur belki ama yazılımla uğraşanlar için ediyor wpnin kapalı olması senin için önemli değildir belki başkasının canını sıkar bu dediğin saçma

İşte benim söylediğim konuda aynısı senin için anlam ifade etmiyorsa sistemin o özelliği ile göze bu kadar sokarak övünmenin manası yok bırak onu kullananlar yapsın, tabi sistemi editleyip kendine göre şekillendiren insanında gelip burada fanlık yapması beklenemez ;), zaten bu tip insanlar telefon alırken tercih edecekleri cihazlar bellidir, aradıkları kritere sahip cihazlarda keza öyle. Ya android ya maemo yada meego. Onlar kalkıp burada konu açma gereği duymazlar.

Benim için açık kaynak yazılım nefes almamı sağlıyor.Genelleme yapılması saçma.

Genelleme yaparım, söyle bakim rahat nefes almanı sağlıyor derken ne yapıyor? Suni tenefüsmü? oksijen tüpü olarak mı kullanıyorsun? Açıklarsan sevinirim.
O kadar karaladığınız wp8 hakkında konuşurken herşeyi detayı ile anlatıyorum ki verilen cevaplar ona ilişkin olsun diye ancak gördüğüm kadarı ile tutturmuşsunuz android üstün vs. diye. Uygulama alternatifleri haricinde nedir diye soruyorum tık yok kimseden. İşte senin verdiğin cevaplar şeklinde yorumlar geliyor. Ya kardeşim daha sen kullandığın sistemi överken nesinin iyi olduğunu bilmeden savunmaya kalkıyorsun.
Senin için android neden iyi sen açıklayamıyorsun ben açıklayım;
Sen oyun hastasısın ve telinde 15-20 tane oyun yüklü ancak oynadığın 2-3 tanesidir ;) Herneyse o seni ilgilendirir. Arada bir sıkıldığından değilde işte değişiklik olsun felan madem var bu özellik kullanayım bari demek adına bikaç custom rom atarsın. Ha bide otobüste müzik dinlerken çıkarıp gösteriş yapmaya kalkarsın o kadar.
Şimdi bunu rahat nefes almak diye nitelendiriyorsan çok büyük yanlıştasın.
Rahat nefes demek rahat kullanım demek, işlevsellik demek. Ve bu kriterlerde wp8 in üstünlüğünü kabul etmeyeniniz de yok. Kısacası boş yorum yapmak fanboyluk göstermek yerine şuraya düzgün cevaplar verin.
Deki kardeşim ben android diyorum çünkü wp8 de olmayan şu özellikleri var ve bu işe yarıyor. Bunlarda benim için önemli kriterler ve kullandığım özellikler de, tebrik ederim seni. Çünkü konuyla ilgilenen insanlar için önemli olan şeyler bu tip kriterlerdir. Seninle aynı düşünüp yada düşünmeyebilir, ve ona göre seçimini yapar. Hala bu kısmını anlamayanlar var biraz daha basite indirgersek; konuyu açan arkadaş derki ha benim içinde bu özellikler lazım o zaman android der gider onu alır yada bana onlar lazım değil diğer şeyler lazım der o zaman gider diğerini alır. Sonuçta konu hem faydalı olur, hem burda kimse birbirinin kalbini kırmaz ve tartışma olmaz. Onun haricinde boş yorum atmayın konuya da arada kalanlar gerçekten bilgilensin.

PriZm

PriZm

Üye
Uzun uzun yazdığın için mobilden hepsini okuyamadım.Ama kısaca yazayım.

Otg ekledim.
Bravia Engine var
Beats audio driver var
Bu kadarı yeterli.

+ olarak kendi romumu yazıyorum.Yakında kernel editlemeye geçeceğim.

• Beğen
Tepkiler: kurd-0
rapman

rapman

Üye
Wp8

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
donanım yazılım ve uygulama olarak Android

stabilite sosyal ağlar ses kamera yönünden wp8 :D

ardacumhur

ardacumhur

Üye

Arkadaşlar Windows Phone kapalı falan diyorsunuz da adamlar sırf uygulama geliştirilsin diye "SDK(Software development kit) yani uygulama geliştirme seti" dağıtıyorlar.

Ayrıca uygulama yapan arkadaşlar ve firmalar da kaynak kodlarını veriyorlar.

Örnek de vereyim :

Uygulama geliştiren de geliştirmeyen de yanlız değil.Ayrıca Android alanlar cihazının firması isterse güncelleme alabiliyorlar.Windows Phone ise 18 ay garanti veriyor tüm güncellemeleri alacağınıza.

Ayrıca ekleyeyim android ve iOS'ta veriyordur tam bilmiyorum ama açık kaynak olup olmaması bu kitler verildiği sürece çok büyük bir anlam taşımıyor.

Açık kaynak'ta özellikle android'de az buçuk bişeyler bilen herkes kodları karıştırabiliyor.Google Play'in de çok sıkı bir güvenlik anlayışı yok.Uygulama eklerken içinde ile birlikte de koyabiliyorsunuz.(Eğer istenirse içine zararlı yada çıkar amaçlı içerikler de konulabilir anlamına geliyor.)

elitetr

Üye
Uzun uzun yazdığın için mobilden hepsini okuyamadım.Ama kısaca yazayım.

Otg ekledim.
Bravia Engine var
Beats audio driver var
Bu kadarı yeterli.

+ olarak kendi romumu yazıyorum.Yakında kernel editlemeye geçeceğim.

Otg wp8 de şuan yok, ilerdeki güncellemeler ile gelebileceği resmi formunda konuşuluyor ancak Skydrive varken pekte gerek yok. bu konuda eşitler.
Bravia Engine karşısında PureMotion HD+ varki bariz bir üstünlüğü var.
Beats Audio kadar kaliteli Dolby Digital var.

Sonuç olarak aramış olduğun 2 sistemde de mevcut. Kendi romunu yazmak istemen için nedenin nedir bilmiyorum ama işte o senin android seçmen. Haricinde bir üstünlüğü olmadığı açık.
Rom konusuna açıklık getirmek gerekirse (diğer kullanıcılar için);
Rom editlemekteki amaç telefonda kullanmadığın özellikleri çıkarmak, sık kullandığın modülleri gömmektir. Ayrıteyen sana lazım olan ve mağazada bulamadığın bir uygulamayı yazıp sisteme dahil edebilmen. Tabi genel kullanıma yönelik tüm uygulamalar zaten mağazada mevcut olduğundan çok nadir kişiler haricinde bunu yapanda yok.
Şimdi eğer sende telefondaki birkaç arkaplanda çalışan sistem uygulamasını deaktif edip sistemi rahatlatmak ve sık kullandıklarını gömmek için yapıyorsan ne güzel. Ama yok custom rom furyasına katılıp görsellik şekiller felan yapıyorsan bence gerek yok ortalıkta envai çeşidi zaten mevcut (Bu sadece tavsiye idi)

PriZm

PriZm

Üye
Swap yapıyorum.LMK sistemini kapatıyorum.Wp de olmayan multitasking i açıyorum.

Vsvs..

Tavsiye için saol ama gerçekten ihtiyacım yok :)

elitetr

Üye

Donanım; İşletim sisteminin optimize bir şekilde çalışabileceği kadar yeterlidir! üstün donanım daha fazla enerji daha büyük batarya daha kısa kullanım süresi vs. denk gelir ki bunu önceki sayfalarda açıkladım.
Yazılım olarak wp8 yazılımı uygulamaları kendi içerisinde senkronize etmesi (uygulamanın kendi özelliği değil sistemin!) ve içerisinde gömdüğü entegre uygulamalar ve tüm bunlarla beraber hızlı ve stabil çalışması bakımından üstün. Dezavantajı açık kaynak kodlu değil, edit için developer lisansı gerekli.
Android'in üstünlüğü ise açık kaynak kodlu olması. Dezavantajı Sistemin virtual machine mantığı ile yani emülatör üzerinden uygulamaları desteklemesi. Sistem çekirdeğinin çalışma prensibi nedeniyle fazla güç ve enerji istemesi.

Uygulama olarak android bariz şekilde üstün. Ancak wp marketinde android kadar olmasada genel kullanım amaçlı tüm uygulamalar mevcut.

wp8 hakkındaki yönlerde söylenecek söz yok zaten

- - - Eklendi - - -

Swap yapıyorum.LMK sistemini kapatıyorum.Wp de olmayan multitasking i açıyorum.

Vsvs..

Tavsiye için saol ama gerçekten ihtiyacım yok :)

Swap yapıyorsun çünkü sistem bi yerde kasıyor ve ekstra ram istiyor.Wp8 de bu olay olmadığı için swap' a ihtiyaç duyulmuyor. Keza LMK da aynı şekilde.

Androidte kullandığınız multitasking wp dede mevcut. Ancak bildiğin gibi 2side Symbian multitaskingi ile yarışamazlar.

vsvs.. yazarsan cevaplayabilirim sanırım.

Tavsiyede bulunurkende küstahlık etmek istemedim sadece öneri içindi, kırdım ise özür dilerim :)

Dipnot: Belirtmiş olduğun özellikleri sen sonradan sisteme eklerken bunlar wp nin kendi dahilinde var. Ve wp bu haliyle daha stabil daha hızlı. Aradaki bu fark gözden kaçmamalı ;)

PriZm

PriZm

Üye
Ben androidi modifiye etmek için kullanıyorum zaten.

elitetr

Üye
Ben androidi modifiye etmek için kullanıyorum zaten.

Buda amerikayı yeniden keşfetmek gibi oluyor. Zaten o özellikleri olan bir cihaz yerine, bunlardan yoksun olup sonradan kazandırılabilir bir cihaz alıp üzerinde uğraşmak neden hala anlamış değilim. Belki de telefonla uğraşmayı seviyorsundur.
Her neyse konu itibariyle ekleyeceğin bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu ufak fikir alışverişi zaten birçok kişinin ufkunu genişletmiştir.
Ben asıl bu bilip bilmeden yorum atıp kaçanları merak ediyorum. Gelip okusalar da şurayı ne nedir felan en azından bilgi sahibi olsalar.

PriZm

PriZm

Üye
Ekleyeceğim şeyler çokda şuanda işyerinde müsait değilim + mobilim.Akşama o vsvs yazdıklarımı tamamlarım.

elitetr

Üye
Ekleyeceğim şeyler çokda şuanda işyerinde müsait değilim + mobilim.Akşama o vsvs yazdıklarımı tamamlarım.

Bence de fena olmaz, daha net bir karşılaştırma tablosu çıkar ortaya.

tapatalk

tapatalk

Üye

abi kamera yönünden nasıl wp8 biraz mantıklı olun diyorumda sonra laf ediyonuz nokianın gece çekimleri olan kamerası o

kurd-0

Üye
burdaki sorun hangi yazılım açık kapalı olayı değil sorun sizin wpyi androidten üstün görmeniz androidin en büyük olduğunu kabul eden kadar biz burdayız

skydrive demişsin de bunu avantaj saymak yanlış sonuçta bunlar tüm platformlar için var diyelim pansiyondasın yanında otg kablo arkadaşının flashında da film var tak izle bunun keyfi tartışılır mı

elitetr

Üye
abi kamera yönünden nasıl wp8 biraz mantıklı olun diyorumda sonra laf ediyonuz nokianın gece çekimleri olan kamerası o

Wp8 in kamera için, sistemin içinde bulunan uygulamaları diyor ;). Bilmeden araştırmadan hala yorum yapıyorsun sendeki azimi tebrik ediyorum. Şu wp8i karalamak için uğraştığın kadar başka şeyler yapsan çok iş başarırsın.

- - - Eklendi - - -

burdaki sorun hangi yazılım açık kapalı olayı değil sorun sizin wpyi androidten üstün görmeniz androidin en büyük olduğunu kabul eden kadar biz burdayız

Biz mi? biz kim siz kim ya? Burda konuşan hiçkimse ne google da nede microsoftta çalışıyor. Bu kadar benimseme boş yere. Ayrıca git konunun en başına okuyarak gel bu sayfaya kadar kim nasıl görmüş anlarsın.
Ayrıca burda sorun da yok, tek sorun sizin androidi göklere çıkarırken wp8 i nasıl ezmeye kalktığınız. Burda gelip wp8in üstün yanlarını vurgularken androidinkileri de saklamadım. Açık açık ne ise söyleniyor zaten. Sen android telefonunu üstün görmeye devam et kardeşim, sonuçta "0" araştırma "0" bilgi ile bu yorumundan daha fazlasını yazamazdın.

Üst Alt